Τη δυνατότητα προληπτικού ελέγχου για το μελάνωμα έχουν σήμερα οι πολίτες στη Θεσσαλονίκη, από τις 09:00 ως τις 14:00, στο πλαίσιο δράσης που διοργανώνει η 3η ΥΠΕ στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Ρεπορτάζ: Έλενα Μητσάλη

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος στις 5 Μαΐου, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της 3ης ΥΠΕ διοργανώνει, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των ειδικευόμενων Νοσηλευτών Δημόσιας Υγείας/Κοινοτικής Νοσηλευτικής, δράση, με σκοπό την εγρήγορση & ανάδειξη της ασθένειας του μελανώματος στην κοινότητα. Το μελάνωμα είναι η πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου του δέρματος, η οποία, αν και λιγότερο συχνή, μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα κάθε ηλικίας, σε αντίθεση µε τις άλλες μορφές καρκίνου που είναι πιο συχνές σε ηλικιωμένα άτομα.

«Ζούμε σε μια χώρα με έντονη ηλιοφάνεια. Παρουσιάζονται κάθε χρόνο αρκετά συμπτώματα εκ των οποίων ένας μεγάλος αριθμός αναφορικά τουλάχιστον με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, πρόκειται για το μελάνωμα. Θα πρέπει να υπάρχει αντίστοιχη ευαισθητοποίηση του κόσμου, έτσι ώστε να χρησιμοποιεί όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα προφυλάξεις για να μπορέσουμε να μην αντιμετωπίζουμε ζητήματα για το μελάνωμα. Το μελάνωμα εξελίσσεται σε μια επικίνδυνη μορφή καρκίνου και μπορεί να επηρεάσει ζωτικά όργανα», δήλωσε ο Παναγιώτης Μπογιατζίδης, Διοικητής 3ης Υγειονομικής περιφέρειας Μακεδονίας.

Επιπρόσθετα, η δράση θα περιλαμβάνει ενημέρωση και διανομή φυλλαδίων προς το κοινό σχετικά με την πρόληψη του μελανώματος και την αποφυγή έκθεσης στον ήλιο. Επίσης, θα υπάρχει για το κοινό η δυνατότητα προληπτικού ελέγχου από δερματολόγους της 3ης ΥΠΕ (Β’ Δερματολογική Κλινική ΑΠΘ –Γ.Ν.Θ Παπαγεωργίου, Κέντρο Υγείας Θεσσαλονίκης και Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου), οι οποίοι θα βρίσκονται στην Πλατεία Αριστοτέλους, στο νέο πλήρως εξοπλισμένο Κινητό Πολυϊατρείο «Ασκληπιός» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

«Πριν ξεκινήσουμε να στήνουμε ο κόσμος είχε ήδη ενημερωθεί και περίμενε υπομονετικά στην ουρά περιμένοντας της σειρά του. Χαιρόμαστε πάρα πολύ που ο κόσμος ευαισθητοποιείται και παίρνει μέρος σε τέτοιες δράσεις που οργανώνει η διεύθυνση της δημόσιας υγείας της 3ης ΥΠΕ με την συνδρομή των νοσηλευτών της ειδικότητας δημόσιας υγεία/κοινοτικές νοσηλευτικής της 3ης ΥΠΕ » κατέληξε η συντονίστρια της νοσηλευτικής ειδικότητας ,Ευαγγελία Μεϊμέτη.

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας και του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Δείτε τις φωτογραφίες του GRTimes:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μελάνωμα – Έκκληση από τους επιστήμονες

Θεσσαλονίκη: Το 90% των μελανωμάτων μπορούν να θεραπευτούν αν διαγνωστούν έγκαιρα

Νέο τεστ για το μελάνωμα: Προβλέπει με ακρίβεια αν είναι απίθανο να εξαπλωθεί

Θεσσαλονίκη-3η ΥΠΕ: Προληπτικοί έλεγχοι για το μελάνωμα στην Πλατεία Αριστοτέλους στις 5 Μαΐου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top