Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης: Γενέθλια εκδήλωση με τραγούδι, μονόπρακτα και ντοκιμαντέρ (ΦΩΤΟ) 

Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης: Γενέθλια εκδήλωση με τραγούδι, μονόπρακτα και ντοκιμαντέρ (ΦΩΤΟ) 

Γενέθλια εκδήλωση για τα 90 χρόνια από την ίδρυση της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε στο Βασιλικό Θέατρο, με ποντιακά τραγούδια, χορούς, μονόπρακτα και αποσπάσματα ντοκιμαντέρ.

Η εκδήλωση, η οποία «αγκαλιάστηκε» από το κοινό, διοργανώθηκε από το ΔΣ της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή την συμπλήρωση των 90 χρόνων από την ίδρυση της Ευξείνου Λέσχης, 1933-2023.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το πολιτιστικό έργο της Λέσχης, ενώ προβλήθηκαν αποσπάσματα του ντοκιμαντέρ του Νίκου Ασλανίδη με τίτλο: «90 χρόνια σε 90’».

«Δεν λησμονούμε ότι τα 90 χρόνια από την ίδρυση της Λέσχης συνέπεσαν με τη συμπλήρωση 100 των χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης της Λοζάνης, η οποία μετά τη γενοκτονία των Ποντίων «σφράγισε» και τον ξεριζωμό τους» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΘ Γιάννης Αποστολίδης.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι «το ιστορικό αρχείο της Λέσχης έχει πλέον ψηφιοποιηθεί και θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες η εγκατάσταση του, ώστε να είναι προσβάσιμο σε όλους».

«Η 90χρονη Εύξεινος Λέσχη έχει προσφέρει τα μέγιστα τόσο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στη Μακεδονία αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Έχει φροντίσει όχι μόνο να διατηρήσει στο ακέραιο την πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων του Πόντου, αλλά και να την μεταφέρει στις νεότερες γενιές» επεσήμανε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Θάνος Μπέγκας.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης και η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Σκρέκας: Περισσότερες από 120.000 νέες επιχειρήσεις έχουν ανοίξει την τελευταία πενταετία

KKE: Δεν ξεγελά κανένα η κυβέρνηση – Να αποσυρθεί το φορολογικό νομοσχέδιο

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top