Φιλιππίδης: Κάθειρξη έξι και πέντε ετών επέβαλε το δικαστήριο – Αναμένεται η απόφαση για συγχώνευση

Φιλιππίδης: Κάθειρξη έξι και πέντε ετών επέβαλε το δικαστήριο – Αναμένεται η απόφαση για συγχώνευση

Το δικαστήριο με ομόφωνη απόφασή του επέβαλλε κάθειρξη έξι για την πρώτη απόπειρα βιασμού και πέντε ετών για τη δεύτερη απόπειρα βιασμού.

Η εισαγγελέας πρότεινε συνολική ποινή κάθειρξης οχτώ ετών με ποινή βάσης τα έξι χρόνια και δύο έτη για την έτερη πράξη. Πλέον αναμένεται η τελική απόφαση του δικαστηρίου για την κατά συγχώνευση ποινή που θα επιβληθεί στον Πέτρο Φιλιππίδη.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να μην αναγνωρίσουν οι δικαστές ούτε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, ούτε του σύννομου βίου που αιτήθηκε ο καταδικασθείς ηθοποιός.

Νωρίτερα η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να μην αναγνωρίσουν οι δικαστές ούτε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, ούτε του σύννομου βίου που αιτήθηκε ο καταδικασθείς ηθοποιός.

Όπως ανέφερε η κ. Στόγια αναφερόμενη στο πρώτο ελαφρυντικό :

“Για την αναγνώριση της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη απαιτείται θετική συμπεριφορά του δράστη για μεγάλο διάστημα. Πρέπει να έχει τέτοια συμπεριφορά ώστε να δημιουργείται στους τρίτους απορία σχετικά πώς αυτός ο άνθρωπος τέλεσε αδίκημα. Δεν αρκεί η μη τέλεση από τον κατηγορούμενο αξιόποινων πράξεων, αλλά απαιτείται η τέλεση θετικών περιστατικων που να δηλώνουν αρμονική και ομαλή κοινωνικής συμβίωσης . Αναφέρθηκε από την υπεράσπιση όλως αορίστως ότι από το 2014 και έπειτα (χρόνος τέλεσης της μίας από τις πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε)δεν ακούστηκε τίποτα σε βάρος του κατηγορουμένου. Ο κατηγορούμενος επικαλείται περιστατικά της συνήθους συμπεριφοράς και ότι δεν ακούστηκε κάτι σε βάρος του. Αυτό όμως δεν είναι ακριβές κατά την κρίση μου και επικαλούμαι την κατάθεση του στελέχους του Ant1 για παρενόχληση το 2016 και την κατάθεση της κ. Δροσακη για περιστατικά με το 2014″.

Η κ. Στόγια ζήτησε να απορριφθεί και το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, τονίζοντας πως: «Το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο δεν αρκεί από μόνο του. Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος, δεν ήταν «παραφωνίες» στην υπόλοιπη ζωή του. Ο κατηγορούμενος λέει η υπεράσπιση έχει λευκό ποινικό μητρώο και ήταν ελεήμων. Ο ισχυρισμός προβάλλεται αορίστως κατά τη γνώμη μου. Η συμπεριφορά του κατηγορουμένου δεν ήταν παραφωνία ή έκπληξη σε σχέση με την προηγούμενη ζωή του. Είχε προηγηθεί αντικοινωνική συμπεριφορά από μέρους και ενδεικτικά αναφέρω όσα κατέθεσε η Εβελίνα Παπούλια για περιστατικά το 1996”.

Το δικαστήριο θα αποφασίσει σε λίγη ώρα αν θα δεχθεί τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης ή την εισαγγελική πρόταση.

Η διαδικασία αφού κριθεί το θέμα των ελαφρυντικών θα συνεχιστεί με το θέμα της ποινής που θα επιβληθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Π. Φιλιππίδης: Αθώος για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση και ένοχος για δύο απόπειρες-Ολόκληρη η πρόταση της εισαγγελέως

Δίκη Φιλιππίδη: Ενοχή για την απόπειρα βιασμού σε βάρος της δεύτερης καταγγέλλουσας πρότεινε η εισαγγελέας

Δίκη Φιλιππίδη: Την αθώωση του ηθοποιού για βιασμό κατ’ εξακολούθηση προτείνει η εισαγγελέας

Δίκη Φιλιππίδη: Ξεκίνησε μετά τις εντάσεις η αγόρευση της εισαγγελέως για την ενοχή η μη του ηθοποιού

Δίκη Φιλιππίδη: Δεκτό το αίτημα του ηθοποιού για συμπληρωματική απολογία

Π. Φιλιππίδης: Ξαφνική διακοπή στη δίκη-Ο ηθοποιός ζήτησε να απολογηθεί συμπληρωματικά

Γιάννης Μπέζος: Η πρώτη αντίδραση μετά την αναφορά του ονόματός του στην απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη

Πέτρος Φιλιππίδης: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση για τον ηθοποιό

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top