Φιλιππίδης: “Τζάμπα” η πεντάωρη συζήτηση με τον Χαρδαλιά

Φιλιππίδης: “Τζάμπα” η πεντάωρη συζήτηση με τον Χαρδαλιά

Πανικό έχουν προκαλέσει οι χθεσινές ανακοινώσεις Χαρδαλιά για επιστροφή της αγοράς της Θεσσαλονίκης σε καθεστώς click away,σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στο GRTimes ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Παντελής Φιλιππίδης. “Αποφασίσαμε στις 13:00 ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στην αγορά, κάναμε κοινές δηλώσεις και μέσα σε πέντε ώρες άλλαξαν όλα”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Εμβρόντητο άφησε τον εμπορικό κόσμο η ανακοίνωση Χαρδαλιά για λειτουργία της αγοράς της Θεσσαλονίκης με click away. Όπως αναφέρει στο GRTimes ο κ. Φιλιππίδης, ενώ η Πολιτική Προστασία και παράγοντες της αγοράς κατέληξαν από κοινού, στη συνεδρίαση της Πέμπτης, ότι δεν τίθεται θέμα αυστηροποίησης των μέτρων αλλά πιστής τήρησης των ήδη υπαρχόντων, μέσα σε πέντε ώρες άλλαξαν όλα.

“Μέσα σε μία ώρα αποφασίσαμε από κοινού ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι. Διευκρίνισαν ότι δεν τίθεται θέμα αυστηροποίησης των μέτρων για την αγορά. Βγήκαν έξω και έκαναν τις ίδιες δηλώσεις που κάναμε κι εμείς. Στείλαμε δελτία τύπου παντού και μέσα σε πέντε ώρες άλλαξαν τα πάντα. Τζάμπα η πεντάωρη συζήτηση με τον Χαρδαλιά…”, εξηγεί ο κ. Φιλιππίδης.

Ο πρόεδρος μάλιστα επισημαίνει, ότι στη συνεδρίαση τόνισε χαρακτηριστικά: “Αν ξανακλείσετε την αγορά, πεθαίνουμε!”.

Click Away σημαίνει “κλείσιμο οριστικά και αμετάκλητα”

Ο ίδιος, εξηγεί ότι για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δηλαδή για το 85% των εμπορικών καταστημάτων, η επιστροφή στο καθεστώς click away σημαίνει “κλείσιμο οριστικά και αμετάκλητα”, καθώς τα μικρά εμπορικά καταστήματα δε διαθέτουν ακόμη e-shop. “Πόσες αντοχές μπορεί να έχει ένας επιχειρηματίας;”, διερωτάται, εξηγώντας ότι με click away, τους προηγούμενους μήνες, η μείωση του τζίρου υπολογίζεται από 40-50% χαμηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

“Εδώ και πολλούς μήνες φωνάζουμε ότι δε λειτουργεί αυτό το μοντέλο. Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι πρόκειται να επιδοτήσει τις επιχειρήσεις με 5.000 ευρώ για τη δημιουργία e-shop, αλλά δεν έχει βγει ακόμη το ΦΕΚ. Όμως, έτσι όπως είναι το προσχέδιο, δε συμφέρει τον μικρομεσαίο. Δε διαθέτει αυτή τη στιγμή 5.000 ευρώ, ώστε να στήσει ένα e-shop με την ελπίδα ότι θα τα πάρει αργότερα πίσω”, καταλήγει ο κ. Φιλιππίδης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top