Φλωρίδης: Καμία αντιπαράθεση με τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών (VIDEO)

Φλωρίδης: Καμία αντιπαράθεση με τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Με τους συγγενείς των θυμάτων δεν υπάρχει το παραμικρό σημείο αντιπαράθεσης, δήλωσε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια επίσκεψης του κ. Φλωρίδη στο Κτηματολογικό Γραφείο Θεσσαλονίκης, μαζί με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης κλήθηκε να σχολιάσει την απαίτηση συγγενών των θυμάτων να παραιτηθεί.

Ο κ. Φλωρίδης υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο ή το οποιοδήποτε πεδίο» έντασης, επισημαίνοντας ότι οι συγγενείς διεξάγουν έναν αγώνα για να μην ξεχαστεί η υπόθεση και να υπάρξει δικαιοσύνη.

«Με τους ανθρώπους αυτούς δεν υπάρχει η παραμικρή αντιπαράθεση… Αντίθετα υπάρχει σεβασμός με πράξεις» επανέλαβε, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορώντας τα ότι ψεύδονται.

«Αυτή η φράση που τα πολιτικά κόμματα επιχειρούν να παραποιήσουν, η δική μου, είναι πάρα πολύ καθαρή. Αφορούσε… Γιατί αυτή είναι η διατύπωση τη συμπεριφορά και τα ψέματα των πολιτικών. Είναι τόσο καθαρή η διατύπωση. Το ερώτημα είναι τώρα το εξής. Εφόσον η φράση αυτή είναι τόσο καθαρή, γιατί επιχειρούν τα πολιτικά κόμματα να τη διαστρεβλώσουν;» αναρωτήθηκε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, η κυβέρνηση έχει απαντήσει στο ζήτημα του να διευκολυνθεί η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης του δυστυχήματος με συγκεκριμένες πράξεις όπως η ψήφιση διάταξης με την οποία έγινε αποδεκτό το αίτημα των ανακριτών να ανοίξουν όλες οι συνομιλίες που αφορούν στην υπόθεση, διάταξη που όπως είπε δεν ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νίκη.

«Όταν στη συνέχεια η κυβέρνηση έφερε τη διάταξη στους ποινικούς κώδικες που ψηφίσαμε πριν από έναν μήνα περίπου, να μπορέσει αυτή η δίκη να γίνει γρήγορα, έχοντας αφαιρέσει την υποχρέωση του εισαγγελέα να προκαλέσει βούλευμα, δικαστικό που καθυστερεί και τη διάταξη αυτή δεν την ψήφισαν. Δηλαδή πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη διευκόλυνση της ανάκρισης και για την επιτάχυνση της διαδικασίας ώστε η δίκη να γίνει γρήγορα, δεν την ψήφισαν αυτοί που κατηγορούν την κυβέρνηση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός τέλος ανέφερε ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια, ο χώρος όπου θα διεξαχθεί η δίκη έχει ήδη βρεθεί και προετοιμάζεται ώστε να είναι έτοιμος, πριν ακόμα η δίκη ξεκινήσει και μέχρι το τέλος Μαΐου.

«Κατά συνέπεια η ειλικρινής συμπαράσταση της κυβέρνησης στον αγώνα των συγγενών των θυμάτων, είναι στην πράξη, όχι στα λόγια. Και όταν η κυβέρνηση ενεργεί στην πράξη να διευκολύνει την απόδοση της δικαιοσύνης, όλοι αυτοί οι πολιτικοί που μας κατηγορούν, γιατί για πολιτικούς πάντα μιλάμε, αυτοί δεν ψηφίζουν και δεν διευκολύνουν τις διατάξεις αυτές. Δεν διευκολύνουν δηλαδή τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Πάει πολύ λοιπόν, αυτοί που δεν ψηφίζουν τις διατάξεις αυτές, να κατηγορούν την κυβέρνηση για συγκάλυψη» κατέληξε ο κ. Φλωρίδης.

Δείτε την πλήρη δήλωση του αναλυτικά:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ακρίβεια αλυσόδεσε τον μισθό… στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Βασιλιάς Κάρολος: Τι συμβολίζει το πράσινο χρώμα που φόρεσαν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας

Φωτιά στο ατελιέ του Βασίλη Ζούλια-Εκτεταμένες ζημιές (ΦΩΤΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top