Φοιτητική Λέσχη Θεσσαλονίκης: Η… συγγνώμη του αν. προέδρου για την ταλαιπωρία των φοιτητών

Φοιτητική Λέσχη Θεσσαλονίκης: Η… συγγνώμη του αν. προέδρου για την ταλαιπωρία των φοιτητών

Ρεπορτάζ: Κώστας Κεχαγιάς

Τη δική τους απάντηση σε σχέση με τις ατέλειωτες ουρές που σχηματίζονται καθημερινά έξω από τη Φοιτητική Λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για μία μερίδα φαγητό, δίνουν στο GRTimes ο αναπληρωτής πρόεδρος της Λέσχης, Απόστολος Αποστολίδης και ο Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας του ΑΠΘ, Δημήτριος Κωβαίος.

«Κάνουμε κάποια έργα στεγάνωσης. Οι βροχοπτώσεις δημιούργησαν πλημμύρες μέσα στον χώρο όπου βρίσκεται η κάτω λέσχη, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν δύο σειρές διανομών. Κάποιες ημέρες λειτούργησαν δύο και τρεις σειρές αντί για τέσσερις, ενώ από αύριο αισιοδοξούμε ότι θα λειτουργήσουν όλες οι σειρές, καθώς τα νερά θα έχουν στεγνώσει», αναφέρει συγκεκριμένα στο GRTimes.gr ο κ. Αποστολίδης.

Ο ίδιος τονίζει ότι «φέτος είναι περισσότεροι οι φοιτητές», ενώ παράλληλα δεν μπορούν να περιμένουν στον προαύλιο χώρο, καθώς εκεί πραγματοποιούνται εργασίες για το Μετρό. «Το πρόβλημα αυτό δεν ευχαριστεί κανέναν μας», τονίζει επιπλέον ο κ. Αποστολίδης, προσθέτοντας ότι «θέλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από όλους τους φοιτητές και τις οικογένειές τους. Κάνουμε ότι μπορούμε. Έχουμε σκύψει πάνω στο θέμα και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις».

Γιατί πραγματοποιούνται τώρα οι εργασίες στεγάνωσης – Ποιες λύσεις εφαρμόζονται ήδη

«Η στεγάνωση της κάτω λέσχης ελπίζουμε ότι θα τελειώσει μέσα στον Οκτώβριο», συνεχίζει ο κ. Αποστολίδης, με την προϋπόθεση βέβαια ότι δε θα υπάρξουν και πάλι ανάλογες βροχοπτώσεις. Όταν ολοκληρωθεί η στεγάνωση, το φαγητό θα δίνεται με τη μέθοδο take away στους φοιτητές στην κάτω λέσχη, ενώ η πάνω λέσχη θα λειτουργεί και πάλι ως εστιατόριο.

Σε ότι αφορά, τώρα, τον λόγο για τον οποίον πραγματοποιούνται αυτόν τον καιρό οι εργασίες στη στέγη του κτιρίου, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Φοιτητικής Λέσχης αναφέρει ότι δεν ξεκίνησαν νωρίτερα, καθώς «ο σχετικός διαγωνισμός άνοιξε τον Δεκέμβριο του 2020 και οι συμβάσεις υπογράφηκαν τον Αύγουστο».

Στην προσπάθειά των πρυτανικών αρχών, τώρα, να βρεθούν λύσεις για να καταστεί εφικτή η εξυπηρέτηση των φοιτητών, αλλά και για να μην τους εκθέσουν σε βροχοπτώσεις και άλλα έντονα καιρικά φαινόμενα, ο κ. Αποστολίδης περιγράφει ότι έχουν ήδη προσληφθεί έξι άτομα προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν, ενώ συμπληρώνει ότι έχουν ήδη εισαχθεί δύο μηχανήματα λειτουργίας ώστε το φαγητό να παρασκευάζεται γρηγορότερα και δίχως να απασχολούνται εργατικά «χέρια», με αποτέλεσμα να εξοικονομείται χρόνος. «Όλα αυτά συμβαίνουν σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία», όπως αναφέρει ο ίδιος, ο οποίος προσθέτει ακόμη ότι «οι άνθρωποι που εργάζονται στη λέσχη, δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό».

«Προσπαθήσαμε και πετύχαμε όσα πετύχαμε. Εκ του αποτελέσματος θα φανεί αν τα καταφέραμε. Ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι δε θα έχουμε ξανά τέτοιες ουρές», καταλήγει ο κ. Αποστολίδης.

«Η λέσχη προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας φαγητό – 8.000 φοιτητές την προτιμούν»

Τη δική του εξήγηση αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, μετέφερε στο GRTimes και ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Δημήτριος Κωβαίος.

«Μας στενοχωρεί κι εμάς αυτή η εικόνα ως διοίκηση, είναι προφανές ότι αυτές οι ουρές δε δημιουργήθηκαν άνευ λόγου», εξηγεί αρχικά ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως πρόκειται για 1.000 φοιτητές που δεν μπορούν πλέον να καθίσουν εντός της λέσχης προκειμένου να φάνε το μεσημεριανό τους, λόγω των εργασιών που πραγματοποιούνται στη στέγη.

«Η λέσχη προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας φαγητό κι αυτή είναι η κύρια αιτία που 8.000 φοιτητές την προτιμούν και έχουν την καλύτερη γνώμη», συμπληρώνει ακόμη ο κ. Κωβαίος, προσθέτοντας παράλληλα ότι ανέκαθεν παρατηρούνταν ουρές 5-10 μέτρων, λόγω του μεγάλου αριθμού των ατόμων που ανέμεναν να λάβουν τη μερίδα του φαγητού τους. Επιπλέον, όπως τονίζει ο ίδιος, το δικό του ρόλο στην καθυστέρηση της εξυπηρέτησης των φοιτητών, διαδραματίζει και ο έλεγχος, αλλά και η ταυτοποίησή τους κατά την είσοδό στη λέσχη, λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Θυμίζουμε ωστόσο, ότι σήμερα (21/10) το απόγευμα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην Αγίας Σοφίας, διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο που άνοιξαν τα πανεπιστήμια, την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή και τα ελάχιστα, όπως λένε, μέτρα που πάρθηκαν κατά της διασποράς του ιού, προτού επιστρέψουν στα αμφιθέατρα τους για τη δια ζώσης εκπαίδευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Φοιτητές ΑΠΘ: Στοιβαζόμαστε σε αίθουσες – Ανησυχία για κρούσματα, ουρές και μέτρα

ΑΠΘ: Συνεχίζεται η ταλαιπωρία-Ατέλειωτες ουρές για μία μερίδα φαγητό (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Εικόνες ντροπής: Τεράστια ουρά και αναμονή για μια μεριδα φαγητό στη λέσχη του ΑΠΘ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΑΠΘ: Διαμαρτυρία φοιτητών στην κοσμητεία της ΣΘΕ μετά τις καταγγελίες – Τι ζήτησαν (VIDEO)

Διαμαρτυρία στο ΑΠΘ: Ζήτησαν από φοιτητές να κάνουν τηλεκπαίδευση – Δε χωρούν στο αμφιθέατρο (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ