Φοιτητικοί Σύλλογοι: Την Πέμπτη (21/1) η κινητοποίηση ενάντια στο ν/σ

Φοιτητικοί Σύλλογοι: Την Πέμπτη (21/1) η κινητοποίηση ενάντια στο ν/σ

Την αντίθεσή τους στην θέσπιση πανεπιστημιακής αστυνομίας, στις κάμερες και στις κάρτες εισόδου στα πανεπιστήμια, στις πειθαρχικές ρυθμίσεις, στην θέσπιση ορίου φοίτησης, στην αλλαγή του τρόπου εισαγωγής καθώς και στην αναγνώριση των τίτλων των ιδιωτικών κολεγίων, θα κοινοποιήσουν οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι οποίοι ανακοίνωσαν κινητοποίηση για την ερχόμενη Πέμπτη στις 17.30 στο άγαλμα του Βενιζέλου. 

Στο κείμενο τους οι φοιτητικοί σύλλογοι σημειώνουν ότι “δεν φτάνει που ένα χρόνο τώρα οι σπουδές μας είναι σε αναμονή, δεν φτάνει που δίνουμε εξεταστική χωρίς συγγράματα και ενώ έχουμε διδαχτεί το 50% της ύλης, η κυβέρνηση προχωρά σε νομοσχέδιο εν μέσω πανδημίας. Πίσω από την πλάτη μας. Την ίδια ώρα που για τις ανάγκες μας δεν δίνει δεκάρα, βρίσκει στο άψε – σβήσε 30 εκατομμύρια ευρώ για αστυνομία και κάμερες στα πανεπιστήμια την ίδια στιγμή που προχωρά σε μείωσε 8% του τακτικού προϋπολογισμού των πανεπιστημίων για το 2021. Οι σχολές μας δεν έχουν ανάγκη από αστυνομικές δυνάμεις αλλά από προσλήψεις μελών ΔΕΠ για να μπορούν να γίνονται τα μαθήματα, κλινικές, εργαστήρια με αποφυγή συγχρωτισμού, σε μικρές ομάδες”. 

Για τους λόγους αυτούς, οι σύλλογοι αναφέρουν πως προχωρούν σε: 

  • Συλλαλητήριο από κοινού με τα εργατικά σωματεία της πόλης την Πέμπτη 21/1 στις 17.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου.
  • Συλλογή υπογραφών καταδίκης. Παίρνουμε το λόγο εμείς απορρίπτουμε το νέο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Επίσης καλούν κάθε εργαζόμενο να κάνει δική του υπόθεση την μόρφωση των παιδιών του και να μην επιτρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης που επιδιώκουν να «βάλει στον γύψο» το κίνημα, εντείνοντας την καταστολή και την τρομοκρατία.

Στην κινητοποίηση μετέχουν οι σχολές: Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων, Ψυχολογικού, Παιδαγωγικού, ΤΕΦΑΑ, Γεωλογικού, Κτηνιατρικής, Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, Φαρμακευτικής, Βιολογικού, ΣΟΦΕΘ

Να σημειωθεί τέλος, πως οι φοιτητικοί σύλλογοι προχώρησαν σήμερα σε κατάληψη της πρυτανείας του ΑΠΘ ενόψει της έκτακτης συνόδου των πρυτάνεων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ