Φορείς της Χαλκιδικής για το ξενοδοχείο «Big Brother»: «Απαράδεκτο περιστατικό – Πρωτόγνωρο για μας»

Φορείς της Χαλκιδικής για το ξενοδοχείο «Big Brother»: «Απαράδεκτο περιστατικό – Πρωτόγνωρο για μας»

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Την οργή και τον αποτροπιασμό τους για τον εντοπισμό ξενοδοχείου, ο ιδιοκτήτης του οποίου φέρεται να είχε τοποθετήσει κρυφές κάμερες προκειμένου να… καταγράφει τις προσωπικές στιγμές νεαρών ζευγαριών, εξέφρασαν μιλώντας στο GRTimes, φορείς του τουρισμού και του επιχειρείν στη Χαλκιδική υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν κάτι παρόμοιο στην περιοχή.

Όλα ξεκίνησαν στις 30 Σεπτεμβρίου όταν ζευγάρι που διέμενε σε τουριστικό κατάλυμα στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, ανακάλυψε πως είχε τοποθετηθεί σε πρίζα, κρυμμένη κάμερα για να καταγράφει τις προσωπικές τους στιγμές, με αποτέλεσμα να καταγγείλει άμεσα το περιστατικό στην Αστυνομία.

Με βάση το εν λόγω περιστατικό τοποθετήθηκαν στο GRTimes.gr φορείς του τουριστικού και επιχειρηματικού κλάδου της Περιφερειακής Ενότητας, τονίζοντας πως πρώτη φορά στη Χαλκιδική σημειώθηκε περιστατικό με κρυφές κάμερες σε κατάλυμα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρη Τάσιο οι ξενοδόχοι στην μεγαλύτερη πλειοψηφία τους έχουν προσαρμόσει τις εσωτερικές διαδικασίες με βάση τον νόμο για τα προσωπικά δεδομένα. «Οι ποινές εφόσον σημειωθεί ένα τέτοιο περιστατικό είναι αυστηρές και δεν ρισκάρει κανένας σοβαρός επαγγελματίας να κάνει κάτι τέτοιο».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου πρόσθεσε πως όλος ο τουριστικός κλάδος έχει μείνει άναυδος με το συγκεκριμένο συμβάν. «Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει συμβεί ακόμη, ωστόσο το περιστατικό είναι απαράδεκτο. Το συζητούσα και με άλλους συναδέλφους σήμερα το πρωί και ουσιαστικά έχουμε μείνει άναυδοι από τις εξελίξεις. Δεν έχει ακουστεί ποτέ κάτι παρόμοιο για τη Χαλκιδική και προφανώς καταδικάζουμε την ενέργεια, εάν αυτή έχει συμβεί».

Τέλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης σημείωσε στο GRTimes.gr ότι πρέπει να επιβληθεί η μεγαλύτερη ποινή που προβλέπεται  από τον νόμο… όταν παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα πολιτών. «Βάσει νόμου, πρέπει να επιβληθεί η μεγαλύτερη ποινή. Όταν παραβιάζονται προσωπικά δικαιώματα… δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο. Η συγκεκριμένη «συμπεριφορά» ήταν τουλάχιστον ανάρμοστη. Τι να συζητήσουμε τώρα.. ούτε επαγγελματίας, ούτε τίποτα. Η δικαιοσύνη θα αποδώσει αυτά που πρέπει να αποδώσει. Πρώτη αφορά «εμφανίστηκε» τέτοιο περιστατικό στη Χαλκιδική, είναι πρωτόγνωρο για εμάς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ξενοδοχείο «Big Brother» στη Χαλκιδική κατέγραφε προσωπικές στιγμές ζευγαριών-Τι είπε ο ιδιοκτήτης

Επιπλέον στήριξη των ελαιοπαραγωγών στη Χαλκιδική ζήτησε η Μαρία Σπυράκη

Χαλκιδική: Υπό έλεγχο φωτιά που ξέσπασε στον Άγιο Παύλο

Χαλκιδική: Αυτός είναι ο 24χρονος που κατήγγειλε για βιασμό 14χρονη-Έχει αφεθεί ελεύθερος (ΦΩΤΟ)

Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Επιστολή στον Ν. Μηταράκη για τους εργάτες γης

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top