Φωτιά – ΑΠΘ: Σημαντικές ζημιές στα εργαστήρια του τμήματος Ιατρικής (ΦΩΤΟ)

Φωτιά – ΑΠΘ: Σημαντικές ζημιές στα εργαστήρια του τμήματος Ιατρικής (ΦΩΤΟ)

Σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν στα εργαστήρια του τμήματος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, από τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες του GRTimes.gr, η φωτιά που είχε ξεσπάσει περίπου στις 10.00πμ, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, επεκτάθηκε και στον χώρο έξω από το εργαστήριο μικροβιολογίας, προκαλώντας αρκετές ζημιές στις εγκαταστάσεις.

Όπως είχε δηλώσει νωρίτερα στο GRTimes, o Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής, κ. Θεόδωρος Δαρδαβέσης, σε απόσταση αρκετών μέτρων από το σημείο της φωτιάς, υπήρχαν τρεις φιάλες που απομακρύνθηκαν έγκαιρα και οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν ακόμη μεγαλύτερη απειλή σε περίπτωση που η πυρκαγιά δεν είχε περιοριστεί γρήγορα.

Δεδομένου ότι τα εργαστήρια χρησιμοποιούν ακριβό εξοπλισμό, ειδικά μηχανήματα που αντικαθίστανται δύσκολα, οι αρχικές πρώιμες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για σημαντικές ζημιές, ωστόσο το ευτυχές είναι ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ενώ ιδιαίτερα “σωτήρια” αποδείχτηκαν τα αντανακλαστικά τόσο του Κοσμήτορα που ζήτησε την απομάκρυνση του κόσμου και την διακοπή παροχής ρεύματος, όσο και της Πυροσβεστικής που έσπευσε στο σημείο και περιόρισε έγκαιρα τη φωτιά.

Δείτε και τι είχε πει νωρίτερα για το έγινε, ο Κοσμήτορας του τμήματος Ιατρικής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο κτήριο της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ