Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Επι ποδός και ο μηχανισμός του δήμου-Τι λέει ο Π. Τσακίρης

Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Επι ποδός και ο μηχανισμός του δήμου-Τι λέει ο Π. Τσακίρης

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Την αγανάκτησή του για την κατάσταση που επικρατεί συχνά στο σημείο όπου σήμερα η πυρκαγιά πήρε διαστάσεις και καίει μέχρι αυτή τη στιγμή ξερόχορτα και απορρίμματα, εξέφρασε στο GRTimes o δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, τονίζοντας παράλληλα πως ολόκληρος ο μηχανισμός του δήμου, βρίσκεται επί ποδός μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά η οποία απείλησε κτηνοτροφική μονάδα.

«Ήδη έχουμε στείλει ότι μας έχει ζητηθεί από υδροφόρες και λοιπά μηχανήματα, ενώ ολόκληρος ο μηχανισμός του δήμου παραμένει επί ποδός μέχρι να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στο σημείο είναι ισχυρές, επιχειρεί και ελικόπτερο, ενώ πριν από λίγο κινδύνεψε και μια κτηνοτροφική μονάδα. Σε κοντινή απόσταση από το μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται δύο επαγγελματικοί χώροι. Αυτή η κτηνοτροφική μονάδα που προανέφερα κι ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο» σημειώνει στο GRTimes o κ. Τσακίρης.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, δεν έκρυψε και την αγανάκτησή του για τους επιτήδειους που συχνά – πυκνά βάζουν φωτιά στην περιοχή για να κάψουν λάστιχα. «Η κατάσταση με τους επιτήδειους που πηγαίνουν στο συγκεκριμένο σημείο και ανάβουν φωτιές για να κάψουν λάστιχα και οποιοδήποτε άλλο υλικό, παραμένει ανεξέλεγκτη. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, ωστόσο δυστυχώς δεν διαθέτουμε δημοτική αστυνομία και αδυνατούμε να περιφρουρήσουμε τον χώρο. Έχει ζητηθεί από την αστυνομία να περιφράξει τον χώρο αλλά μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει συμβεί» ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ