Φωτιά στην Εύβοια: Αποχώρησαν οι Ρουμάνοι πυροσβέστες από το Προκόπι (VIDEO) 

Φωτιά στην Εύβοια: Αποχώρησαν οι Ρουμάνοι πυροσβέστες από το Προκόπι (VIDEO) 

Έπειτα από επτά ημέρες παραμονής στη βόρεια Εύβοια  και αφού βεβαιώθηκαν ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για τα σημεία που ξέσπασαν οι φωτιές, οι Ρουμάνοι Πυροσβέστες αποχώρησαν από το  Προκόπι Εύβοιας, όπου είχαν στήσει όλες αυτές τις ημέρες το κέντρο επιχειρήσεων τους, το πρωί της Κυριακής, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Στις 6 Αυγούστου του 2021, 108 πυροσβέστες συνοδεία 22 οχημάτων διέσχισαν τα Βαλκάνια και έφτασαν στα πύρινα μέτωπα της βόρειας Εύβοιας.

Μερικές ώρες μετά το αίτημα της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για στήριξη στην καταπολέμηση των πρωτοφανών δασικών πυρκαγιών, η ρουμανική κυβέρνηση ανταποκρίθηκε άμεσα και έστειλε την μεγαλύτερη ομάδα βοήθειας από το εξωτερικό.

Βίντεο του eviathema.gr από την άφιξή τους

 

«Είχαμε και θέλουμε να έχουμε την καλύτερη συνεργασία με τους Έλληνες πυροσβέστες. Κάποιες φορές δεν χρειαζόταν καν να μιλάμε, υπήρχε συνεννόηση με το κοίταγμα των ματιών, πραγματοποιώντας έτσι μια άψογη συνεργασία. Υπήρχαν τεχνικές δυσκολίες, όπως για παράδειγμα, τα δικά μας οχήματα δεν δέχονται θαλασσινό νερό, κάτι που τα ελληνικά το κάνουν», δήλωσε στο τοπικό μέσο eviathema ο ο διοικητής της επίλεκτης ομάδας Ρουμάνων πυροσβεστών Samsodan Catalin.

Ενώ πρόσθεσε, «Εμείς οι Ρουμάνοι, αγαπάμε πολύ την Ελλάδα. Πονέσαμε όταν ακούσαμε τα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν εδώ και θέλαμε να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο».

Ο διοικητής έδειξε και τον τρόπο δράσης τους, μέσα στο κέντρο επιχειρήσεων, όπου με την βοήθεια drone έστελναν την ομάδα των πυροσβεστών για να επέμβουν. Τις τρεις τελευταίες ημέρες δε που είχαν εξαλειφθεί όλα τα μέτωπα, h ομάδα συνέχισε να παραμένει ώστε να ασφαλίσουν τα γύρω σημεία και να σβήσουν κάθε πιθανότητα αναζωπύρωσης.

Πηγή: evima.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρουμάνοι Πυροσβέστες: Απίστευτη οργάνωση -Τι έκαναν τα πρώτα 24ωρα στην Ελλάδα

Πυρκαγιές: Εντυπωσιακό κομβόι από την Ρουμανία – “Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα μόνη” (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top