Φωτιά στην Εύβοια: Όταν η Βαλεντίνα συγκλόνισε το πανελλήνιο 

Φωτιά στην Εύβοια: Όταν η Βαλεντίνα συγκλόνισε το πανελλήνιο 

Τον γύρο του κόσμου κάνει εδώ και μέρες η φωτογραφία που απεικονίζεται η μικρή Βαλεντίνα δακρυσμένη να παρακολουθεί τον μπαμπά της να φεύγει για να δώσει τη «μάχη» του με το πύρινο μέτωπο.

Κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει ορισμένες φωτογραφίες μέσα από τις φωτιές που σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους σε Αττική και Εύβοια. Τα κλικ αυτά θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη συλλογική μνήμη για να μας θυμίζουν την καταστροφή, αλλά και την απόγνωση και τον πόνο όσων βρέθηκαν στον πύρινο όλεθρο και έχασαν την περιουσία τους.

Εκτός από την 81χρονη κ. Παναγιώτα, που με μια κίνηση του χεριού της, με τα μάτια κλειστά και το στόμα ανοιχτό, έδειξε την απόγνωσή της στις Γούβες, υπάρχει και η Βαλεντίνα, το κοριτσάκι που κλαίει μέσα στο αυτοκίνητο της οικογένειάς της, ενώ μαίνεται το πύρινο μέτωπο.

O φωτογράφος Γιώργος Μουτάφης απαθανάτισε την απόκοσμη εικόνα. Η φωτιά έχει σκοτεινιάσει τον ουρανό και έχει τρομάξει τη Βαλεντίνα που κλαίει απαρηγόρητη μέσα στο αυτοκίνητο. Υπήρξε όμως μια στιγμή που το κορίτσι ηρέμησε και ο φωτογράφος περιγράφει τι συνέβη.

«Η Βαλεντίνα σταμάτησε να κλαίει. H μικρή Βαλεντίνα κλαίει καθώς περιμένει να γυρίσει ο πατέρας της που έμεινε πίσω για να σώσει το σπίτι τους από την φωτιά. Η μητέρα της σε κατάσταση σοκ επιχείρησε να επιστρέψει και να μπεί μέσα στην φωτιά για να δει αν είναι καλά ο άντρας της αλλά την σταματήσαμε.

Σαν από μηχανής θεός ο συνάδελφος Nikos Christofakis έβγαλε από το αυτοκίνητό του ένα μικρό παιχνίδι με σούπερ ήρωες και το χάρισε στο παιδί. Μόνο αν είσαι γονιός ξέρεις πως να σταματήσεις το κλάμα ενός παιδιού!».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ