Φωτιάδης: Να μη μπει σε… αναπνευστήρα το επιχειρείν

Φωτιάδης: Να μη μπει σε… αναπνευστήρα το επιχειρείν

Τις προτάσεις του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης- «Νέοι Ορίζοντες» κατέθεσε ο πρόεδρός του, Ιωάννης (Στάθης) Φωτιάδης στη βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου η οποία έχει ανοίξει έναν ευρύ διάλογο με τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης για τα προβλήματα που τον απασχολούν και τα οποία έχουν ενταθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η κυρία Ευθυμίου ζήτησε από τον κ. Φωτιάδη να συμμετέχει στον διάλογο εκ μέρους του Συνδέσμου που έχει στο επίκεντρό του την προώθηση των θεμάτων που απασχολούν τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης ανεξαρτήτως κλάδου.

«Αφού σας συγχαρώ για τις πρωτοβουλίες που ήδη λάβατε για την υλοποίηση της πρώτης δέσμης μέτρων στήριξης, θα ήθελα να σας επισημάνω 9 βασικά αιτήματα τα οποία είναι ζωτικής σημασίας και πλέον καθίσταται επιτακτική η υιοθέτησή τους από την κυβέρνηση, καθώς λόγω και οικονομικής κρίσης που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού τα περιθώρια για την αγορά στενεύουν», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο κ. Φωτιάδης και προσθέτει: «Προτού μπει στον ‘’αναπνευστήρα’’ το σύνολο της επιχειρηματικής και οικονομικής ζωής, είναι απολύτως αναγκαία η επίλυση ζητημάτων που ήταν επί σειρά ετών στην ατζέντα των διεκδικήσεών μας, αλλά τώρα η προώθησή τους αποτελεί μονόδρομο».

«Ο ΣΕΘ- Νέοι Ορίζοντες συμβάλει στον δημόσιο διάλογο με θέσεις που απορρέουν από την καθημερινή επικοινωνία με τα μέλη του, αλλά και ευρύτερα με τους επιχειρηματίες του νομού μας και όχι μόνο. Οι απόψεις μας καταγράφουν τον παλμό της αγοράς και τις αγωνίες του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας που καθημερινά δίνει τη ‘’μάχη’’ της επιβίωσης», πρόσθεσε ο κ. Φωτιάδης και κατέθεσε 9 αιτήματα-προτάσεις ζητώντας από την κυρία Άννα Ευθυμίου να συμβάλλει –στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών καθηκόντων της- στην επίλυσή τους και στην προώθησή τους προς τους υπουργούς.

Τα 9 σημεία-κλειδιά

Ειδικότερα, ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης- «Νέοι Ορίζοντες», ζήτησε από την κυβέρνηση τα εξής:

1. Επιστροφή άμεσα του πιστωτικού ΦΠΑ σε όλες τις επιχειρήσεις
2. Μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων
3. Μείωση της προκαταβολής φόρου πλέον του 50%
4. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης
5. Ανέξοδη χρηματοδότηση των εταιριών από τους μετόχους τους
6. Μηδενικό ΕΝΦΙΑ στα βιοτεχνικά και βιομηχανικά ακίνητα
7. Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών (μη μισθολογικό κόστος)
8. Μείωση δημοτικών τελών σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους
9. Αναστολή αύξησης δημοτικών τελών λόγω αδήλωτων τετραγωνικών (είναι να χρεωθούν αναδρομικά 01/01/20)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ