Φόβοι για “εισβολή” της «Όμικρον» την περίοδο των εορτών από την Μ. Βρετανία

Φόβοι για “εισβολή” της «Όμικρον» την περίοδο των εορτών από την Μ. Βρετανία

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Για κίνδυνο να έρθει η μετάλλαξη «Όμικρον» στην Ελλάδα από τους Έλληνες του εξωτερικού, προειδοποιούν οι επιστήμονες. Κύρια χώρα η Μ. Βρετανία και ιδίως το Λονδίνο, με το 40% των λοιμώξεων να δείχνει την «Ο».

«Η μετάλλαξη «Όμικρον» έχει πολύ μεγάλη επέκταση στην Μ. Βρετανία, ιδίως στο Λονδίνο. Θα πρέπει να είναι απαραίτητο από την κυβέρνηση για όσους ταξιδέψουν την περίοδο των Χριστουγέννων στην Ελλάδα να πραγματοποιούν PCR Test, είτε είναι κάποιος εμβολιασμένος, είτε ανεμβολίαστος. Κυρίως θα επισκεφτούν τη χώρα μας Έλληνες που δουλεύουν στο εξωτερικό, αλλά και φοιτητές. Αυτοί θα έρθουν ούτως ή άλλως. Οπότε πρέπει να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για τις πτήσεις εξωτερικού» προειδοποιεί μέσω του GRTimes.gr ο Καθηγητής Παθολογίας –Υπέρτασης και Διευθυντής τη Γ’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΑΠΘ στο ΓΝΘ Παπαγεωργίου, Βασίλης Κώτσης.

Σύμφωνα με τον κ. Κώτση ακόμη και εμβολιασμένοι που έχουν κάνει δύο δόσεις δεν καλύπτονται πλήρως από την παραλλαγή Όμικρον. «Εάν ταξιδέψουν χωρίς να έχουν PCR Test υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να έρθει και στη χώρα μας. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, για να μην έχουμε 5ο κύμα, μετά τις γιορτές».

Όσον αφορά τη «δυναμική» της Όμικρον ο διευθυντής της Γ’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΑΠΘ στο ΓΝΘ Παπαγεωργίου, τονίζει στο GRTimes.gr ότι από την ώρα που δεν έχει εμφανιστεί η συγκεκριμένη μετάλλαξη στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία, ωστόσο επιβεβαιώνει ότι είναι πιο μεταδοτική από τη «Δέλτα» και σύμφωνα με τα στοιχεία του εξωτερικού πιο «αδύναμη». «Οι ενδείξεις δείχνουν ότι θα νοσήσουν ανεμβολίαστοι, αλλά και όσοι έχουν εμβολιαστεί δύο φορές, ενώ οι εμβολιασμένοι με τρεις δόσεις δεν θα έχουν πρόβλημα».

Τί θα γίνει με τον ερχομό της παραλλαγής «Όμικρον» στην Ελλάδα

«Με τον ερχομό της «Όμικρον», τα αποτελέσματα θα είναι να έχουμε νεκρούς και να υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων. Το πρόβλημα δεν είναι της Ελλάδα με την νόσο, αλλά παγκόσμιο. Πρέπει να κοιτάμε έξω από το κουτί για να δούμε τί θα κάνουμε μέσα. Χρειάζεται να παρακολουθούμε τα δεδομένα του κόσμου», σημειώνει ο κ. Κώτσης, ενώ παράλληλα, προσθέτει τα εξής: «Ίσως πολλαπλά κρούσματα να υπάρχουν και στην Ολλανδία, ωστόσο δεν υπάρχουν αρκετοί Έλληνες εκεί. Το πρόβλημα εφόσον εμφανιστεί θα είναι από την Μ. Βρετανία, διότι και η «Δέλτα» από εκεί είχε έρθει στη χώρας μας. Επίσης, τα πρώτα κρούσματα είχαν εμφανιστεί από Άγγλους τουρίστες που έχουν κατοικίες σε περιοχές, όπως η Κρήτη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Νέα Μάδυτος: Την πυροβόλησε ενώ πήγαινε να πάρει ψωμί (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Κατέληξε η γυναίκα που δέχθηκε πυροβολισμούς στο ζαχαροπλαστείο

 Θεσσαλονίκη: Γυναίκα άνοιξε πυρ σε ζαχαροπλαστείο – Μία τραυματίας σε κρίσιμη κατάσταση

Θεσσαλονίκη: “Φράκαρε” η Περιφερειακή στο ρεύμα προς τα δυτικά (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Οικονόμου: Δεν μελετάμε νέα μέτρα – σωστή εφαρμογή των μέτρων του ισχύοντος πλαισίου 

 Οικονόμου: Υγειονομική πανστρατιά υπευθυνότητας και αλληλεγγύης

Γεωργιάδης για “Θεματοφύλακες”: Είναι σχεδόν τρομοκρατική οργάνωση – Άλλο στολές κι άλλο απαγωγές (VIDEO)

ΕΣΠΑ: Με φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα του 2021 η πληρωμή των δικαιούχων τον Ιανουάριο

«Άσπρισαν» Χορτιάτης, Εξοχή, Φίλυρο και Ασβεστοχώρι: Επί ποδός η Πολιτική Προστασία (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Γερμανία-ΥΠΕΞ: Ο γερμανορωσικός αγωγός Nord Stream 2 δεν θα λειτουργήσει αν κλιμακωθεί η κρίση στην Ουκρανία

Βασιλακόπουλος για μετάλλαξη Όμικρον: Πιο μεταδοτική-Αν νοσήσουν πολλοί θα έχουμε σημαντική θνητότητα (VIDEO)

Συγκλονίζει ο γυμνασιάρχης Αιγινίου: Με έδεσαν πισθάγκωνα, έγινε πάλη (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top