ΦΣΘ: Από αύριο η δωρεάν διάθεση των self test–Το πρόβλημα με τις συσκευασίες

ΦΣΘ: Από αύριο η δωρεάν διάθεση των self test–Το πρόβλημα με τις συσκευασίες

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Ξεκινά από αύριο (6/12) και θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Κυριακή (12/12) η διάθεση των δωρεάν αυτοδιαγνωστικών τεστ (self test) από τα φαρμακεία, με στόχο την καλύτερη καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας και την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού λίγο πριν μπει η χώρα στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Ωστόσο, αν και το απόθεμα που υπάρχει στις προθήκες των φαρμακείων κρίνεται ικανοποιητικό προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδης, δεν κρύβει τον προβληματισμό του αναφορικά με τη συσκευασία των διαγνωστικών τεστ.

«Από προϊόντα έχουμε να διαθέσουμε, ωστόσο σημαντικό πρόβλημα προκύπτει από το γεγονός ότι οι συσκευασίες των self-test  είναι σε πεντάδες, διότι προοριζόταν για τους μαθητές. Έτσι κατά τη διαδικασία, θα πρέπει να ανοίγουμε τις συσκευασίες να τις διαχωρίζουμε και να επανασυσκευάζουμε το αυτοδιαγνωστικό τεστ προκειμένου να το διαθέσουμε σε κάποιο πολίτη. Και αυτό, σε μια στιγμή που περιμένουμε περίπου δέκα εκατομμύρια συμπολίτες να περάσουν από τα φαρμακεία προκειμένου να τα προμηθευτούν» τονίζει χαρακτηριστικά στο GRTimes ο κ. Ευγενίδης.

Προσθέτει δε, ότι «αυτά είναι δυστυχώς προβλήματα που προκύπτουν μετά την αναγγελία των μέτρων. Εμείς έχουμε όλη την καλή διάθεση να βοηθήσουμε την Πολιτεία να ελέγξει τον κορωνοϊό, αλλά πρέπει και η Πολιτεία να βοηθήσει τον φαρμακοποιό. Ελπίζουμε ότι κατά την επαναληπτική διαδικασία που θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο (από 3/1/2022 μέχρι 7/1/2022) η Πολιτεία να είναι πιο έτοιμη στο νευραλγικό αυτό θέμα».

Μόνο τις εργάσιμες ώρες

Όπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, η δωρεάν διάθεση των αυτοδιαγνωστικών τεστ από τα φαρμακεία «θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες» και αυτό γιατί -όπως εξήγησε χαρακτηριστικά – τις υπόλοιπες ώρες, «δηλαδή κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις, τα φαρμακεία θα πρέπει να εξυπηρετούν αποκλειστικά τις έκτακτες ανάγκες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top