Φθινοπωρινές Εκπτώσεις: Υποτονική η πρώτη μέρα – Ελπίδες για αναθέρμανση

Φθινοπωρινές Εκπτώσεις: Υποτονική η πρώτη μέρα – Ελπίδες για αναθέρμανση

Μπορεί η σημερινή ημέρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης να ήταν ηλιόλουστη με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ωστόσο δεν παρατηρήθηκε αυτή η ‘ζεστασιά’ και στα εμπορικά της καταστήματα. Πρώτη μέρα της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου και όπως δηλώνει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης «ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο και δεν υπάρχουν περιθώρια για άσχημες προβλέψεις».

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

Υποτονικά κύλησε η σημερινή πρώτη μέρα της φετινής ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου, η οποία θα έχει διάρκεια έως και τις 15 Νοεμβρίου 2021.

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για άσχημες προβλέψεις, ο τζίρος των καταστημάτων είναι πολύ πεσμένος» δηλώνει με αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) Παντελής Φιλιππίδης.

Ο ίδιος αναφερόμενος στον Οκτώβριο, μιλάει για έναν «τραγικό μήνα», όπου τα περισσότερα καταστήματα δεν δουλέψανε. «Η κατάσταση είναι τραγική, είμαστε για αιχμαλωσία» λέει χαρακτηριστικά στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του ΕΣΘ.

Φοβισμένος ο κόσμος

Το ‘πάγωμα’ στα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης, το αποδίδει ο κ. Φιλιππίδης, μεταξύ άλλων, στην αύξηση των κρουσμάτων καθώς και στην αύξηση των τιμών στο καλάθι της νοικοκυράς.

«Η αύξηση των κρουσμάτων, είναι νούμερο ένα στις ειδήσεις, είναι και η αύξηση των τιμών, όλα αυτά δεν έχουν καλό αποτέλεσμα» δηλώνει ο πρόεδρος του ΕΣΘ προσθέτοντας ότι είναι βασικοί λόγοι που έχουν επηρεάσει την εμπορική κίνηση και δη τα ταμεία των καταστημάτων.

Εκπτώσεις έως 70%   

Η φετινή ενδιάμεση φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος θα έχει διάρκεια έως και την 15η Νοεμβρίου και όπως πληροφορείται το GRTimes.gr οι εκπτώσεις κυμαίνονται από 50% – 70%.

Όπως ενημερώνει ο ΕΣΘ εμπόρους και καταναλωτές, πέρα της αναγραφής της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα τον ν. 4177/2013, δίνεται η δυνατότητα προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου, ήτοι την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, με το προτεινόμενο ωράριο να είναι από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ξεκινούν σήμερα οι φθινοπωρινές εκπτώσεις

Εκπτώσεις σε «χαμηλές πτήσεις» και Black Friday αλά ελληνικά

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top