Γ. Ασμάτογλου για βενζίνη: Αυξάνεται περισσότερο η τιμή από τα μέσα της εβδομάδας

Γ. Ασμάτογλου για βενζίνη: Αυξάνεται περισσότερο η τιμή από τα μέσα της εβδομάδας

Ρεπορτάζ: Κώστας Κεχαγιάς

Συνεχίζουν να «καίνε» οι τιμές των καυσίμων, ενώ επιπλέον αυξήσεις προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων και Πρατηριούχων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου.

«Αρχίζει η ανοδική πορεία των τιμών και από την επόμενη Τρίτη με Τετάρτη, θα δούμε περαιτέρω αυξήσεις στις τιμές βενζίνης και πετρελαίου», όπως λέει ο κ. Ασμάτογλου στο GRTimes.

Επιπλέον, δε διαφαίνεται το ενδεχόμενο αποκλιμάκωσης της συγκεκριμένης κατάστασης, καθώς όπως λέει ο ίδιος «όλα είναι πλέον εντελώς ρευστά. Με τον πόλεμο και τον κορωνοϊό να επηρεάζουν τις τιμές, δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε πότε θα εκτονωθεί όλο αυτό». Ακόμη, όπως σχετικά λέει, «η κατάσταση μπορεί να εκτονωθεί είτε με αποκλιμάκωση στην Ουκρανία, είτε με… παγκόσμιο πόλεμο».

Το… ράλι τιμών στα καύσιμα έχει ξεκινήσει από το τέλος του καλοκαιριού του 2021, ενώ όπως υπογραμμίζει ο κ. Ασμάτογλου «από την αρχή του έτους έως και σήμερα, η τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί ήδη κατά 10%».

Σε ό,τι αφορά τώρα τα μέτρα στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα οποία δίδεται βοήθεια αξίας 13,2 για κάθε μήνα στους καταναλωτές, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων και Πρατηριούχων Καυσίμων σημειώνει πως: «η ενίσχυση θα επαρκούσε σε περίπτωση που η τιμή θα ήταν χαμηλότερη. Τώρα, όπως ακούμε και από τους καταναλωτές, το ποσό είναι μικρό».

Όπως ωστόσο προσθέτει, «αν η τιμή ήταν χαμηλότερη, δε θα δίδονταν και η ενίσχυση…».

Θυμίζουμε πως σε ό,τι αφορά τη βενζίνη, η οικονομική ενίσχυση είναι η εξής:

  • Με 2,10 ευρώ η βενζίνη σε ηπειρωτική περιοχή, ο καταναλωτής πληρώνει τη βενζίνη, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,88 ευρώ.
  • Με 2,20 ευρώ η βενζίνη σε ηπειρωτική περιοχή, ο καταναλωτής πληρώνει τη βενζίνη, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,98 ευρώ.
  • Mε 1,95 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης σε ηπειρωτική περιοχή, ο καταναλωτής πληρώνει το πετρέλαιο κίνησης, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,73 ευρώ.
  • Με 2,25 ευρώ η βενζίνη σε νησιωτική περιοχή, ο καταναλωτής πληρώνει τη βενζίνη, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,97 ευρώ.

Τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν και εξειδικεύθηκαν χθες (17/3), μπορείτε να τα διαβάσετε ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Φωτιά” το diesel κίνησης- Επιστροφή ΕΦΚ ζητάνε οι αυτοκινητιστές

Λεοντιάδης: «Δεν πάει άλλο-Τα κόστη είναι περισσότερα από τα έσοδα για τα ταξί» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Μέτρα στήριξης: Πώς θα πάρετε επιδότηση βενζίνης – Οι δικαιούχοι των επιδομάτων ρεύματος

Επίδομα βενζίνης 2022: Ποιοι το δικαιούνται και ποια είναι η διαδικασία 

Ισπανία: Η κυβέρνηση μειώνει την τιμή σε ηλεκτρικό, φυσικό αέριο και καύσιμα με ή χωρίς συναίνεση Ε.Ε

Πού βρίσκεται η Ελλάδα στην ανάκαμψη του ευρωπαϊκού τουρισμού

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top