Γ. Χατζηθεοδοσίου: Το ζητούμενο είναι να πέσει χρήμα στην αγορά

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Το ζητούμενο είναι να πέσει χρήμα στην αγορά

Στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στην ελληνική οικονομία και στην επιχειρηματικότητα ο κορωνοϊός, αλλά κυρίως στις λύσεις που πρέπει να «πέσουν» στο «τραπέζι» για να ξαναμπεί η χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), Γιάννης Χατζηθεοδοσίου από το «βήμα» του συνεδρίου με τίτλο “Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική – 2020”.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης με τη συνεργασία της Boussias Communications και είναι σε εξέλιξη από το πρωί στα γραφεία του ΕΕΑ με τη συμμετοχή υπουργών, βουλευτών, και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, επιχειρηματικών φορέων και Οργανισμών.

«Η ελληνική οικονομία, μετά από μία δεκαετή κρίση και μία πρόσκαιρη αναλαμπή, εισέρχεται ξανά σε ύφεση. Μία παγκόσμια ύφεση όμως, καθώς ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει αρνητικά τις οικονομίες όλου του κόσμου. Και οι εκτιμήσεις που υπάρχουν για το άμεσο μέλλον, δεν δικαιολογούν αισιοδοξία. Πώς μπορεί κάποιος να είναι αισιόδοξος όταν υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να δούμε να βάζουν λουκέτο πάνω από 100.000 επιχειρήσεις –σύμφωνα με τα καλύτερα σενάρια- και να χάνουν τη δουλειά τους περισσότεροι από 250.000 εργαζόμενοι εξαιτίας ύφεσης που μπορεί να ξεπεράσει το 10% σύμφωνα με διεθνείς εκτιμητές; Άρα το ζητούμενο τη δεδομένη στιγμή είναι να υψώσουμε αναχώματα για τον περιορισμό των συνεπειών της ύφεσης, ώστε αμέσως μετά να χαράξουμε ως χώρα μία αναπτυξιακή πορεία πάνω σε καλύτερες και πιο στέρεες βάσεις», επισήμανε στην ομιλία του ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογραμμίζοντας πως «απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτευχθεί ο άμεσος στόχος, είναι η προστασία και στήριξη των επιχειρήσεων και κυρίως των μικρομεσαίων. Χωρίς ενεργές τις επιχειρήσεις μας δεν μπορεί να υπάρξει απασχόληση. Είναι μία πραγματικότητα με την οποία δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς. Αυτός είναι ο λόγος που από την πρώτη στιγμή ως Επιμελητήριο ζητήσαμε τη λήψη οριζόντιων μέτρων και την στήριξη όλων των επιχειρήσεων, χωρίς αποκλεισμούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: LIVΕ: Το 7ο Στρατηγικό Συνέδριο: “Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική – 2020”

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά «στην εξαιρετική συνεργασία» που είχε το Επιμελητήριο με υπουργούς, όπως με τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Σταϊκούρα. «Ως επιμελητήριο, καταθέτοντας συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις, καταφέραμε να βελτιώσουμε πολλά από τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί αρχικά. Περισσότεροι ΚΑΔ μπήκαν στα μέτρα στήριξης, αυξήθηκαν οι επαγγελματίες που έλαβαν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, σημαντικοί κλάδοι της οικονομίας μας επανεκκίνησαν νωρίτερα από το προβλεπόμενο επειδή ακριβώς η κυβέρνηση κατάλαβε το δίκαιο των αιτημάτων μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Πλέον, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, «το μείζον ζήτημα για όλους μας είναι η ενίσχυση της ρευστότητας. Να δούμε δηλαδή πως περισσότερες επιχειρήσεις θα μπορέσουν να μπουν σε χρηματοδοτικά προγράμματα, εξασφαλίζοντας το αναγκαίο ρευστό, κυρίως για αυτή τη δύσκολη περίοδο της επανεκκίνησης. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν διάφορα προβλήματα εξαιτίας των προϋποθέσεων που έχουν θέσει οι τράπεζες για την υπαγωγή σε αυτά τα προγράμματα χρηματοδότησης. Το αποτέλεσμα είναι να έχει απορριφθεί η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Αυτή πρέπει να είναι η βασική προτεραιότητα όλων μας, κυρίως της κυβέρνησης, και για αυτόν ακριβώς το λόγο θα πρέπει να ασκήσει πιέσεις προς τα τραπεζικά ιδρύματα».

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου επισήμανε πως «αν δεν υπάρξουν μέτρα και κυρίως ευκολότερη πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία, απλώς θα βλέπουμε να κλείνουν επιχειρήσεις η μία μετά την άλλη. Αν όμως υπάρξει στήριξη, τότε μπορεί να σώσουμε και επιχειρήσεις και θέσεις απασχόλησης. Ρευστότητα δεν εξασφαλίζεται μόνο χάρη σε κάποιο πρόγραμμα, αλλά και σε ποσά που μπορούν να εξοικονομηθούν μέσω της μείωσης φόρων και εισφορών. Το ζητούμενο είναι να πέσει χρήμα στην αγορά. Αυτό περιμένουν όλοι, για να αποκτήσουν δικαίωμα στην ελπίδα».

Επίσης, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μέριμνα από την πλευρά της κυβέρνησης «και στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας», καθώς «οτιδήποτε μπορεί να κλονίσει την κοινωνική συνοχή αυτή την εποχή, μπορεί να αποβεί καθοριστικό».

Επενδυτικό σοκ

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος του ΕΕΑ στο θέμα των επενδύσεων. «Κοινή παραδοχή είναι ότι η χώρα έχει ανάγκη από ένα επενδυτικό σοκ. Από ένα μήνυμα που θα σταλεί προς τις αγορές ότι πλέον η Ελλάδα είναι πιο φιλική προς τις επενδύσεις», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ωστόσο πως για να συμβεί αυτό «απαιτούνται προϋποθέσεις, όπως ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, κίνητρα για να επιλέξει κάποιος τη χώρα μας για την επένδυση του, λιγότερη γραφειοκρατία». Επισήμανε ακόμη πως «η πορεία της οικονομίας δεν εξαρτάται κυρίως από τις επενδύσεις, αλλά από την πορεία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Τα επενδυτικά σχήματα μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του κλίματος, όμως να είστε σίγουροι ότι το κάρο από τη λάσπη θα το τραβήξουν οι επιχειρήσεις μας. Και αυτό λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της οικονομίας μας».

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός

Στην ομιλία του ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε ακόμη πως «αν ανέδειξε κάτι θετικό η περιπέτεια του κορωνοϊού, ήταν τα πολλαπλά οφέλη της τεχνολογίας». Θύμισε δε πως το ΕΕΑ μιλά εδώ και χρόνια για την ανάγκη ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, ενώ έχει προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση και εμπράκτως. «Ψηφιοποιήσαμε τις υπηρεσίες του επιμελητηρίου, κάτι που μας καθιστά πρωτοπόρους σε αυτό το σημείο, εφαρμόσαμε από την πρώτη στιγμή εμφάνισης της πανδημίας τις ενημερωτικές τηλεδιασκέψεις, προωθούμε τη δωρεάν δημιουργία e-shop για τα μέλη μας, έχουμε βοηθήσει επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόγραμμα εικονικής περιήγησης, προχωρήσαμε σε ολοκληρωμένη μελέτη για τη μέγιστη δυνατή αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, την Πλάκα και το Μοναστηράκι δηλαδή, με βασικό άξονα την τεχνολογία. Μόνον έτσι οι ελληνικές επιχειρήσεις θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα τους, θα μπουν με επιτυχία στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, θα μπορούν να ελπίζουν σε μία ουσιαστική ενίσχυση τους μέσω ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου. Όποιος δεν εναρμονιστεί με τα νέα δεδομένα, μένει πίσω και αυτό τονίζουμε διαρκώς και στα μέλη μας αλλά και γενικότερα στην επιχειρηματική κοινότητα. Δείτε το ηλεκτρονικό εμπόριο και πόσο πολύ έχει κερδίσει μερίδιο της αγοράς. Για να πάμε μπροστά, πρέπει να κοιτάμε στο μέλλον».

Οι δράσεις του ΕΕΑ

Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΕΑ αναφέρθηκε και σε άλλες δράσεις του Επιμελητηρίου που έχουν ως στόχο την προσφορά στην αγορά, στην πραγματική οικονομία και στο κοινωνικό σύνολο. «Προς όφελος της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας θα είναι οι 5 μελέτες που εκπονήσαμε και αφορούν σε μεγάλους επαγγελματικούς κλάδους. Επιχειρήσεις, επαγγελματίες, εργαζόμενους και πολίτες προστατεύσαμε με τη διανομή δωρεάν υγειονομικού υλικού. Με υψηλή συναίσθηση ευθύνης, προσφέραμε σε Πανεπιστήμια, κοινωνικές οργανώσεις, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών αλλά και στην Τροχαία. Το μήνυμα μας ήταν ότι δεν είμαστε αποκομμένοι από την κοινωνία. Είμαστε μέρος της και πάντα προσφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών υπογραμμίζονται στη σημασία που προσλαμβάνουν οι συνέργειες οι οποίες «δεν πρέπει να περιοριστούν μόνο μεταξύ επιμελητηρίων και πολιτείας αλλά να επεκταθούν σε κόμματα, τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς, κοινωνικούς εταίρους. Η χώρα είναι σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Αν δεν ενώσουμε και τώρα τις δυνάμεις μας, μην περιμένουμε προκοπή».

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11:3618/09

Μητσοτάκης: Είμαστε έτοιμοι για νέα μέτρα στην Αττική Κορωνοϊός ,Πολιτική ,Σημαντικά

11:3018/09

Γεωργιάδης για νέο lockdown: Πολύ μεγάλη η ζημιά στην οικονομία Κορωνοϊός ,Πολιτική

11:2018/09

Σάμος: Σύλληψη υποκινητή του εμπρησμού κοντά στο ΚΥΤ Κοινωνία

11:1518/09

Έκτακτη παρέμβαση Μητσοτάκη για την έξαρση του κορωνοϊού (LIVE) Κορωνοϊός ,Πολιτική

11:0818/09

Στα Δικαστήρια οι αντιεξουσιαστές – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Σημαντικά

11:0318/09

Παροχή Υπηρεσιών προς την ΕΔΑ ΘΕΣΣ Ενέργεια

11:0018/09

Σύψας: «Ένα βήμα πριν το οριζόντιο lockdown» (VIDEO) Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

10:4518/09

Μπενφίκα στην… πίεση! Αθλητισμός

10:3018/09

Ποια σχολεία βάζουν «λουκέτο» λόγω covid Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Παιδεία

10:1518/09

Νέες αντικειμενικές τιμές σε 16 περιοχές Κοινωνία ,Οικονομία

10:0018/09

Covid: Έκλεισε σχολείο μετά από κρούσμα σε καθαρίστρια Β.Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

09:4518/09

Παγώνη: Οι τρεις παράγοντες που θα καθορίσουν το lockdown Ελλάδα ,Κορωνοϊός

09:3018/09

Τραμπ: Από τον Λευκό Οίκο θα μιλήσει στη Συνέλευση του ΟΗΕ Διεθνή

09:2018/09

Χαρδαλιάς για Ιανό: Κρίσιμο το επόμενο 9ωρο – Είμαστε σε επιφυλακή Ελλάδα ,Κοινωνία

09:1518/09

«Ιανός»: Έχει «μάτι» 50 χιλιομέτρων! Δείτε LIVE την πορεία του Κοινωνία ,Σημαντικά

09:0018/09

«Ιανός»: Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στη δυτική Ελλάδα Ελλάδα ,Κοινωνία

08:4518/09

Σεισμική δόνηση στα Κύθηρα Κοινωνία

08:3018/09

Ινδία-Covid-19: Πάνω από 96.400 νέα κρούσματα Διεθνή ,Κορωνοϊός

08:1518/09

Δύο συγκεντρώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη

08:0018/09

Ιθάκη: Αγκυροβολημένο ιστιοφόρο παρασύρθηκε από τους ανέμους Κοινωνία

07:4518/09

Σε εξέλιξη η επέλαση του «Ιανού»- Δείτε LIVE την πορεία του Κοινωνία

07:2018/09

Γ. Φουντούλης: Κοντεύει να πνιγεί η Νάουσα στα αποθέματα κρασιού Αγροτική Οικονομία ,Β.Ελλάδα ,Θέματα GR Times

07:1518/09

Διακοπές ρεύματος σε Θεσσαλονίκη, Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Σημαντικά

07:0018/09

Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 18/09 Ελλάδα ,Σημαντικά

23:5917/09

Έρευνα: Δεν ήταν όλοι οι Βίκινγκ Σκανδιναβοί Διεθνή

23:5517/09

«Έσπασε» το ρεκόρ του Μπούμπκα μετά από 26 χρόνια Αθλητισμός

23:5017/09

Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ για τους 51 συλληφθέντες αντεξουσιαστές Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

23:4017/09

Κορωνοϊός – Ρωσία: Ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 19.000 Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:3017/09

Ουκρανία-Κορωνοϊός: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:2017/09

Νέα καταγγελία κατά του Τραμπ για σεξουαλική επίθεση Διεθνή

23:1817/09

Κορωνοϊός: Άλλοι τρεις νεκροί – Συνολικά 328 στη χώρα μας Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

23:1017/09

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης Ελλάδα

23:0517/09

Επικοινωνία του Σ. Μισέλ με Ερντογάν και Φατάχ Αλ-Σίσι Διεθνή

23:0517/09

Οδυνηρός αποκλεισμός για τον Άρη (2-1) από την Κόλος Αθλητισμός ,Θέματα GR Times

23:0017/09

Κύπρος: Δέκα νέα κρούσματα κορωνοϊού Διεθνή

22:5017/09

Πρώτη διεθνής πτήση στην Ουχάν από τον Ιανουάριο Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:4017/09

Δ. Ωραιοκάστρου: Δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη Δήμοι ,Κοινωνία

22:3017/09

Σέρρες: Τη Δευτέρα στον ανακριτή ο Αφγανός που φέρεται να αποπλάνησε ανήλικο Β.Ελλάδα

22:2017/09

Χαρδαλιάς για «Ιανό»: Είμαστε σε συναγερμό, έρχεται δύσκολο 24ωρο Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

22:1017/09

Κακοκαιρία Ιανός: Αεροπλάνο δεν προσγειώθηκε στην Κεφαλονιά Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

22:0017/09

Ζάεφ: Διακυβερνητική διάσκεψη ανάμεσα σε Ελλάδα και Β. Μακεδονία Πολιτική

21:5017/09

Κατασκευάζονται 13 νέα κέντρα Πολιτικής Προστασίας Ελλάδα ,Πολιτική

21:4017/09

Πρόβλημα στη λειτουργία του Facebook και Instagram Τεχνολογία

21:3017/09

Καλίν: Θα πάρει χρόνο η αποκλιμάκωση Ελλάδας-Τουρκίας Διεθνή ,Πολιτική

21:2017/09

Επίσκεψη Β. Κοντοζαμάνη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου Κορωνοϊός ,Υγεία

21:1017/09

Συναγερμός σε εταιρεία στο Κορωπί – Κρούσματα σε εργαζόμενους Ελλάδα ,Κορωνοϊός

21:0017/09

«Ιανός»: Το Ιόνιο στο επίκεντρο της κακοκαιρίας – Δείτε LIVE την εξέλιξη του κυκλώνα Ελλάδα ,Σημαντικά

20:5717/09

Δ.Κουτσούμπας: Τα μέτρα ανακούφισης έχουν αντιλαϊκό πρόσημο Θέματα GR Times ,Κόμματα

20:5017/09

Στασινός: Αναγκαία η παράταση στις δηλώσεις αυθαιρέτων Ελλάδα ,Πολιτική

20:4017/09

Ναβάλνι: Σε ξενοδοχείο η δηλητηρίαση του Διεθνή

20:3017/09

Κορωνοϊός: Η Ιρλανδία επιβάλλει καραντίνα στους ταξιδιώτες από Ελλάδα Διεθνή ,Κορωνοϊός

20:2017/09

Κικίλιας: Χειροτερεύουν τα πράγματα στην Αττική, θα χρειαστούν μέτρα Κορωνοϊός ,Υγεία

20:1017/09

Δημοσκόπηση ALCO: Στο 16,9% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ Πολιτική

20:0017/09

Ξενογιαννακοπούλου: Η κυβέρνηση της ΝΔ θεσμοθετεί την απλήρωτη εργασία (VIDEO) Χωρίς κατηγορία

19:5017/09

ΠΟΥ: «Ανησυχητικό» το επίπεδο της μετάδοσης Covid-19 στην Ευρώπη Διεθνή ,Κορωνοϊός

19:4817/09

Κακοκαιρία «Ιανός»: Νέες ανακοινώσεις Χαρδαλιά Ελλάδα ,Κοινωνία

19:4017/09

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη με Μέρκελ και Κόντε Διεθνή

19:3017/09

Θεσ/νικη: Σε εξέλιξη πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Παιδεία

19:3017/09

ΝΔ: Να διαγραφεί ο Α. Λιάκος Πολιτική

19:2317/09

Αντιεξουσιαστές κρέμασαν πανό στην Καμάρα (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

19:2017/09

Ισχυρή έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στην Οκλαχόμα Διεθνή

19:1617/09

Σε πλήρη εξέλιξη ο «Ιανός» στο Κατάκολο Ελλάδα

19:1017/09

Oxfam: Αγορά του 50% των εμβολίων κορωνοϊού από πλούσιες χώρες Διεθνή ,Κορωνοϊός

19:0717/09

Έκτακτα μέτρα από τον δήμο Αθηναίων για τον «Ιανό» Ελλάδα

19:0517/09

Ο ΔΣΘ τιμά τον Ευρωπαίο επίτροπο Μ. Σχοινά (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

19:0017/09

ΕΦΚΑ: Παράταση των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων Κοινωνία

18:5717/09

Χάρτης κορωνοϊού: Ετοιμάζεται για νέα μέτρα η Αττική Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:5017/09

Στο πάνελ του «Thessaloniki Helexpo Forum» αύριο ο Σχοινάς Θεσσαλονίκη

18:4017/09

Επίσκεψη Στεφανή στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων Πολιτική

18:3317/09

Κορωνοϊός: 359 νέα κρούσματα στη χώρα μας Κορωνοϊός

18:3017/09

Μάικ Ράιαν: Χρειάζονται «μηνύματα με συνοχή» Διεθνή ,Κορωνοϊός

18:2017/09

Πάνω από 40.000 έλεγχοι λόγω κορωνοϊού Κοινωνία ,Κορωνοϊός

18:1617/09

Μητσοτάκης: Επενδύστε στο μέλλον της Ελλάδας Οικονομία ,Πολιτική

18:1017/09

Brexit: Ο Μπαρνιέ θεωρεί εφικτή μια συμφωνία Διεθνή

18:0517/09

«Helexpo Forum»: Προσαρμογή και στήριξη της εργασίας στα νέα δεδομένα Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

17:5717/09

«Success story» η προώθηση της ψηφιακής διακυβέρνησης εν μέσω της πανδημίας Θεσσαλονίκη

17:5017/09

Έκτακτα μέτρα σε αυτοκινητόδρομους λόγω καιρικών φαινομένων Κοινωνία

17:4517/09

Σαράντα Γερμανοί tour operators, βλέπουν Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική Θεσσαλονίκη ,Τουρισμός

17:4317/09

Συντάξεις Οκτωβρίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής Οικονομία

17:4017/09

Οι βραβευμένοι φωτορεπόρτερ μοιράζονται τις ιστορίες τους Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Πολιτισμός

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ