Γ. Χατζηθεοδοσίου: Υγειονομική κρίση και ανατιμήσεις πιέζουν το επιχειρείν

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Υγειονομική κρίση και ανατιμήσεις πιέζουν το επιχειρείν

«Στηρίζουμε οποιοδήποτε μέτρο έχει ως στόχο την αύξηση του εισοδήματος των πολιτών…όμως δεν ακούσαμε κάτι για τον αγώνα που δίνουν οι επιχειρήσεις της χώρας», επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηθεοδοσίου δήλωσε:

«Ακούσαμε σήμερα από τον πρωθυπουργό, απόφαση της κυβέρνησης για την καταβολή έκτακτων επιδομάτων προς 100.000 υγειονομικούς, για όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους και για 170.000 πολίτες με αναπηρία, ενώ δήλωσε επίσης ότι μέσα στο 2022 θα γίνουν δύο αυξήσεις στον κατώτατο μισθό. Σε όλα τα παραπάνω η επιμελητηριακή κοινότητα είναι θετική.

Στηρίζουμε οποιοδήποτε μέτρο έχει ως στόχο την αύξηση του εισοδήματος των πολιτών, καθώς κάθε τέτοια κίνηση δρα ευεργετικά και για την κοινωνία αλλά και για την αγορά. Όμως δεν ακούσαμε κάτι για τον αγώνα που δίνουν οι επιχειρήσεις της χώρας. Ειδικά αυτή την περίοδο που λόγω των νέων περιοριστικών μέτρων η επιχειρηματικότητα δέχεται ισχυρή πίεση -πτώση τζίρου 40% δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για εστίαση και λιανεμπόριο- είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξει μέριμνα και για τις πιο ευάλωτες επιχειρήσεις.

Το επιχειρείν δεν πιέζεται μόνο από τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης αλλά και από το κύμα ανατιμήσεων, που μπορεί να χαρακτηρίζεται ως πρόσκαιρο, όμως θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, κυρίως μικρομεσαίων.

Με την ελπίδα ότι επιτέλους θα αυξηθούν οι εμβολιασμοί ώστε να σταματήσουμε να ρισκάρουμε ως κοινωνία με τη δημόσια υγεία και την οικονομία της χώρας, η επιχειρηματική κοινότητα περιμένει να ληφθούν στοχευμένα μέτρα που θα ενισχύσουν την προσπάθεια των επιχειρήσεων για επιβίωση.

Η περαιτέρω μείωση της φορολογίας, η κατάργηση μνημονιακών νόμων, η ενίσχυση της ρευστότητας, η επίλυση στο πρόβλημα των παλαιών οφειλών, η κατεύθυνση κονδυλίων του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης προς τις επιχειρήσεις καθώς και η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα για την κυβέρνηση αν πραγματικά εννοεί ότι στηρίζει την επιχειρηματικότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θ. Πλεύρης: Η τρίτη δόση πάει πάρα πολύ καλά και θα κλείσει θετικά

Δ. Θεσσαλονίκης: Σταθεροποίηση κρουσμάτων στα.. ύψη και μικρή αύξηση νοσηλειών (VIDEO)

Κ. Ζέρβας: “Δεν μπορεί κάθε εβδομάδα οι νομικοί εκπρόσωποι των φορέων της Θεσσαλονίκης να κατεβαίνουν στο ΣτΕ, για να υπερασπιστούν το αυτονόητο: την εξέλιξη της πόλης”

Γ. Οικονόμου: ο κ. Τσίπρας παραμένει ένας πλήρως αποτυχημένος πρώην πρωθυπουργός

Εμβόλια: Η τρίτη δόση ανάλογα με το σκεύασμα του αρχικού εμβολιασμού

Μ. Θεοδωρίδου: Μετά την τρίτη δόση η αύξηση των αντισωμάτων είναι ταχεία

Θεσσαλονίκη: Απίστευτο μποτιλιάρισμα στην παραλιακή οδό (ΦΩΤΟ–VIDEO)

Καρδίτσα-Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: «Δεν είχα δόλο» λέει η 44χρονη-Τι αναφέρει ο δικηγόρος της (VIDEO)

Επιδημιολογικός χαρτης: 1.149 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη – 1.711 στην Αττική

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ