Γ. Δελής: Με άμεση αντίδραση αποτράπηκε η εισβολή

Γ. Δελής: Με άμεση αντίδραση αποτράπηκε η εισβολή

Στον χώρο της πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, βρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής ο οποίος στις δηλώσεις του τόνισε ότι η άμεση αντίδραση της ακαδημαϊκής κοινότητας απέτρεψε ενδεχόμενη εισβολή. 

Αναλυτικά ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε: 

Επιχειρήθηκε απόψε μια νέα απόπειρα εισβολής της αστυνομίας στο χώρο της πρυτανείας του ΑΠΘ. Η αντίδραση των εργαζομένων, των φοιτητών, των καθηγητών, πολλών καθηγητών του πανεπιστημίου, ήταν άμεση και τελικά από ότι φαίνεται αποτράπηκε αυτή η εισβολή.

Φυσικά η κυβέρνηση δεν θεωρούμε ότι θα παρατήσει εύκολα και θα παραιτηθεί από την προσπάθειά της να επιβάλει “τον νόμο και την τάξη” έτσι όπως αυτή τα εννοεί στο πανεπιστήμιο και να εφαρμόσει έναν νόμο ο οποίος είναι απαράδεκτος από κάθε άποψη. Ένας νόμος ο οποίος αυξάνει τους ταξικούς φραγμούς για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και εμπορευματοποιεί ακόμη περισσότερο το αγαθό της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Όπως είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει να υλοποιεί την αντιλαϊκή της πολιτική σε όλα τα επίπεδα, στα εργασιακά, τα ασφαλιστικά, σε όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη ζωή των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους.

Αυτή η πολιτική συνοδεύεται βέβαια και με την καταστολή της οποίας οι δόσεις διαρκώς αυξάνονται όσο αυξάνεται και η ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ο λαός δεν πρέπει και δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Οργανωμένα, μέσα από το κίνημά του, μέσα από τους φορείς του, μέσα κυρίως από την κοινωνική του συμμαχία, η οποία πρέπει να βαθύνει και να πλατύνει ακόμα περισσότερο, είναι βέβαιο ότι μπορεί να αντιμετωπίσει και αυτή την προσπάθεια από την κυβέρνηση της ΝΔ και να ανοίξει επιτέλους το δρόμο για τη ζωή που αξίζει ο ίδιος και τα παιδιά του.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ