Γ. Γεωργαντάς: Και τα εμβόλια της Moderna – Pfizer για τους 18-29

Γ. Γεωργαντάς: Και τα εμβόλια της Moderna – Pfizer για τους 18-29

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι εμβολιασμοί των ατόμων από 18 έως 29 ετών με τα εμβόλια της Moderna και της Pfizer εκτός από το μονοδοσικό Johnson & Johnson, όπως τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός σημείωσε πως «Τα σχετικά ραντεβού θα κλείνονται από τις 7 Ιουνίου και έπειτα. Μέχρι στιγμής και λόγω της έλλειψης του μονοδοσικού με το οποίο ξεκίνησε ο εμβολιασμός τους, έχουν εμβολιαστεί περίπου 65.000 αν και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλοί περισσότεροι».

Επίσης αναφερόμενος, στο Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό για την Covid-19 ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε ότι «ήδη το έχουν εκδώσει περισσότεροι από 81.000 πολίτες μέχρι χθες το βράδυ, ενώ για κάποια λάθη που υπήρξαν ως προς τον τύπου του εμβολίου έχουν ήδη διορθωθεί και όσοι τα εντόπισαν μπορούν να τυπώσουν το νέο διορθωμένο πιστοποιητικό».

Τέλος σχετικά με τον εμβολιασμό όσων έχουν ήδη νοσήσει, ο υφυπουργός τόνισε ότι σε όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση, θα έρθει sms μέσω του οποίου θα ακυρώνεται το ραντεβού για την δεύτερη, ενώ σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμη εμβόλιο αλλά έχουν κλείσει ραντεβού, θα έρθει επίσης μήνυμα ακύρωσης και θα εμβολιαστούν μετά από ένα 6μηνο από την ημέρα που νόσησαν.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ