Γ. Ιωαννίδης: Οριστικό το «πάγωμα» της εισήγησης για κλείσιμο τμημάτων του ΔΙΠΑΕ

Γ. Ιωαννίδης: Οριστικό το «πάγωμα» της εισήγησης για κλείσιμο τμημάτων του ΔΙΠΑΕ

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Απόλυτα δικαιωμένος από τη στάση που κράτησε ο δήμος Δέλτα στο σύνολό του, καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης που ξέσπασε μετά την εισήγηση της διοικούσας επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, για κατάργηση του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος και την μετεγκατάσταση των Τμημάτων Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και των Μηχανικών Πληροφορικής και Συστημάτων στην πόλη των Σερρών, αισθάνεται ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης μιλώντας στο GRTimes.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, ο δήμαρχος Δέλτα, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Παιδείας, Άγγελος Συρίγο, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι η εν λόγω εισήγηση, έχει «παγώσει» οριστικά.

«Ο υφυπουργός, με διαβεβαίωσε ότι η απόφαση αυτή έχει «παγώσει» οριστικά και ότι θα επανεξεταστεί με νέα στοιχεία των οποίων θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση, διότι το θέμα δεν είναι στενά Ακαδημαϊκό. Αφορά και την ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και τις οικογένειες των φοιτητών. Επίσης συμφωνήσαμε να βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία, ώστε να επικρατήσει μια δίκαιη λύση για το μέλλον των σχολών του ΔΙΠΑΕ, προς όφελος φοιτητών και ακαδημαϊκών μελών», σημείωσε o κ. Ιωαννίδης.

Αισθάνομαι δικαιωμένος

«Όλοι εδώ στο δήμο Δέλτα και εγώ προσωπικά, αισθάνομαι δικαιωμένος από το αποτέλεσμα μιας σειράς κινητοποιήσεων που πραγματοποιήσαμε με αποκορύφωμα τη μεγάλη συγκέντρωση που κάναμε, με τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της τοπικής κοινωνίας, του Μητροπολίτη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως, σεβασμιώτατου κ.κ. Βαρνάβα, βουλευτών όλων των κομμάτων, δημάρχων και αντιδημάρχων των δήμων της Δυτικής Θεσσαλονίκης, εκπροσώπου του δήμου Θεσσαλονίκης, αντιπροσωπείας Επιμελητηρίων, προέδρων τμημάτων και καθηγητών του ΔΙΠΑΕ καθώς και φοιτητών. Φάνηκε ότι οι κινητοποιήσεις αυτές, βρήκαν ανοιχτά αυτιά στο υπουργείο Παιδείας» πρόσθεσε στο GRTimes, ο δήμαρχος Δέλτα.

Συμπλήρωσε ότι «μετά το πάγωμα της απόφασης αυτής που αφορά τόσο την κατάργηση του ενός τμήματος, όσο και την μετεγκατάσταση στη Σέρρες άλλων δύο, υπάρχει διαβεβαίωση ότι εφεξής ποτέ κανένας φοιτητής δεν θα μπει σε περιπέτεια εν μέσω της φοιτητικές σεζόν και καμιά σχολή δεν θα κινδυνέψει με κατάργηση. Γι’ αυτό και αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Για το γεγονός ότι η προσπάθεια που έγινε, μας ένωσε, μας οδήγησε σε έναν συντονισμένο αγώνα με τη συμμετοχή πολλών φορέων και τελικά στο «πάγωμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Αναστάτωση στο ΔΙΠΑΕ-Καταργείται το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος

Γ. Ιωαννίδης: Παράλογη η απόφαση κατάργησης και μετεγκατάστασης τμημάτων από το ΔΙΠΑΕ Σίνδου

Θεσσαλονίκη: “Στον αέρα” 6.000 φοιτητές – “Κραυγή αγωνίας” για τη μεταφορά τμημάτων (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Συρίγος για μεταφορά Σχολών: Λαμβάνονται μέτρα ώστε να μην θιγούν οι φοιτητές (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top