Γ. Καραγιάννης: Να κερδίσουμε ξανά τον πολίτη – Το Μετρό Θεσσαλονίκης διατάραξε την εμπιστοσύνη του (VIDEO)

Γ. Καραγιάννης: Να κερδίσουμε ξανά τον πολίτη – Το Μετρό Θεσσαλονίκης διατάραξε την εμπιστοσύνη του (VIDEO)

Στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελόκηπων στη Θεσσαλονίκη παρευρέθηκαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής και ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης μιλώντας για τα έργα που θα αλλάξουν τη Μακεδονία.

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου 

Στην εκδήλωση ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης τόνισε πως η κυβέρνηση χρειάζονταν για τη Θεσσαλονίκη ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, ώστε να ξανά κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου, διότι είχε χαθεί από το Μετρό Θεσσαλονίκης.

«Το Μετρό έκανε μια πολύ μεγάλη ζημιά. Διατάραξε την εμπιστοσύνη των Θεσσαλονικιών με το πολιτικό σύστημα. Όταν ένα έργο ξεκινάει το 2006 και είσαι στο 2022 και δεν έχει τελειώσει ακόμη, ο κόσμος σε αμφισβητεί. Άρα, έπρεπε να λύσουμε πολλά ζήτημα που υπήρχαν, εκτός από τα μεγάλα όπως το Fly Over και το Μετρό, αλλά και μικρότερα… για να παρέμβουμε στην καθημερινότητα» συμπλήρωσε ο υφυπουργός Υποδομών.

Στη συνέχεια ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να ξανά κερδίσει τον πολίτη με τη δουλειά που γίνεται στις δομές της Β. Ελλάδος και όχι μόνο. «Ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης παρουσίασε έργα 10 δις ευρώ… αυτό είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την Βόρειο Ελλάδα. Σε αυτό το σχέδιο υπάρχουν μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις με στόχο να χτίσουμε την εμπιστοσύνη και να προχωρήσουμε».

Επιπροσθέτως, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής σε δηλώσεις του είπε τα εξής: «Εμείς δεν μιλάμε με «λόγια του αέρα». Αυτά που έχουμε ανακοινώσει, επιτέλους γίνονται πράξη. Όπως είναι το Μετρό, το Fly Over, η σύνδεση του 6ου προβλήτα, έτσι ώστε η πόλη της Θεσσαλονίκης να γίνει αυτή, που τόσα χρόνια οραματιζόμαστε… η πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Αυτά λοιπόν τα έργα, δεν είναι έργα που βρίσκονται στην φαντασία μας, αλλά είναι έργα σε φάση υλοποίησης, τα οποία φτάνουν σχεδόν τα 5 δις σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα» τόνισε ο κ. Κώστας Αχ Καραμανλής.

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της ΠΚΜ, Πάρις Μπίλιας κατά την διάρκεια της ομιλίας πρόσθεσε πως η Περιφέρεια έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό για το επόμενο ΕΣΠΑ, αλλά και την ικανοποίηση του για την απορρόφηση των κονδυλίων.

Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση με θέμα «Έργα που αλλάζουν την εικόνα της Μακεδονίας» που έλαβε χώρα στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων ήταν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης και ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Πάρις Μπίλλιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κ. Αχ. Καραμανλής: Οραματιζόμαστε τη Θεσσαλονίκη «πρωτεύουσα» των Βαλκανίων (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Γ. Καραγιάννης: «Με τα έργα που τρέχουν ανακτούμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Αποδεικνύεται ότι όταν λέμε κάτι το κάνουμε»

Γ. Καραγιάννης: Σε εξέλιξη συνολικό σχέδιο 30 έργων ύψους 20 δισ. ευρώ σε Θεσσαλονίκη και Β. Ελλάδα 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top