Γ. Κώτσηρας: Εντός 2023 ο ανάδοχος για την ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης (VIDEO)

Γ. Κώτσηρας: Εντός 2023 ο ανάδοχος για την ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης (VIDEO)

Μέσα στο 2023 αναμένεται να προκύψει ο ανάδοχος για τη ριζική ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Υπαλλήλων που θα στελεχώσουν τα δικαστήρια όλης της χώρας.

Τα παραπάνω ανέφερε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας στη συνάντηση του με εκπροσώπους των διοικήσεων των δικαστηρίων, των δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων, κατά την επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη εν όψει της ΔΕΘ.

«Προγραμματίζεται η ριζική ανακαίνιση του δικαστικού μεγάρου μέσω ΣΔΙΤ. Μέσα στο 2023 θα έχουμε την εκκίνηση βάσει του αναδόχου που θα προκύψει όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία των προσφορών. Το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι κοντά στις διοικήσεις των δικαστηρίων προκειμένου να συνδράμουμε με κάθε δυνατό τρόπο, μέχρι να προχωρήσουμε στην ριζική ανακαίνιση και σε επιμέρους ζητήματα που τίθενται καθημερινά σε σχέση με δικαστικούς υπαλλήλους. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα κατατεθεί νομοσχέδιο και η πρόβλεψη του υπουργείου για την ίδρυση εθνικής σχολής δικαστικών υπαλλήλων. Νομίζω ότι είναι μία τομή που θα βοηθήσει για τα επόμενα χρόνια στη στελέχωση όλων των δικαστικών υπηρεσιών της χώρας με ποιοτικό προσωπικό» επισήμανε ο κ. Κώτσηρας.

Δείτε ολόκληρη τη δήλωση του Γ. Κώτσηρα στο GRTimes

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top