Γ. Μαγιορκίνης: Η μεγαλύτερη παγκόσμια συρρίκνωση της πανδημίας εδώ και ένα χρόνο

Γ. Μαγιορκίνης: Η μεγαλύτερη παγκόσμια συρρίκνωση της πανδημίας εδώ και ένα χρόνο

Για συρρίκνωση της πανδημίας σε παγκόσμια κλίμακα, έκανε λόγο ο καθηγητής του Τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει παρατηρηθεί κύμα υψηλής έντασης για το σύστημα υγείας σε χώρες που έχουν ξεπεράσει το ποσοστό του 50% των εμβολιασμών. Έχουμε μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η πανδημία περνάει σε περίοδο παγκόσμιας ύφεσης, με την πτώση των συνολικών διαγνώσεων και των θανάτων να βρίσκεται στην πιο μακροχρόνια συρρίκνωση που έχουμε δει εδώ και περίπου ένα χρόνο» τόνισε μεταξύ άλλων.

Και πρόσθεσε πως «αυτή η συρρίκνωση της πανδημίας παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα, έχει γίνει με πολύ ηπιότερα μέτρα κοινωνικής απόστασης και αυτό μας δίνει μια αισιοδοξία».

Επιπλέον, ο καθηγητής συμπλήρωσε πως «στην Ελλάδα με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια έδειξε μικρή αύξηση. Συγκεκριμένα, εντός της εβδομάδας καταγράφηκαν 5% περισσότερες διαγνώσεις απ’ ότι την προηγούμενη».

«Ο αριθμός των θανάτων δείχνει σταθερότητα και η πίεση στο σύστημα υγείας φαίνεται να είναι σταθερή σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, όπως και ο αριθμός των ατόμων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το επίπεδο των 200 ανά ημέρα» κατέληξε ο κ. Μαγιορκίνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ