Γ. Οικονόμου για ΣΥΡΙΖΑ: Διαψεύδεται οποιαδήποτε απόπειρα ταύτισης της κυβέρνησης με μια δήθεν ελίτ

Γ. Οικονόμου για ΣΥΡΙΖΑ: Διαψεύδεται οποιαδήποτε απόπειρα ταύτισης της κυβέρνησης με μια δήθεν ελίτ

«Η περιβόητη, περήφανη διαπραγμάτευση του πρώτου 6μήνου οδήγησε σε μεγάλα αχρείαστα βάρη στις πλάτες της ελληνικής κοινωνίας, τα οποία ο κ. Τσίπρας καθ’ ομολογία και του ίδιου στη Θεσσαλονίκη και του κ. Τσακαλώτου και πολλών βουλευτών και στελεχών, επέλεξε να φορτώσουν με εξοντωτικό τρόπο στη μεσαία τάξη. Επέλεξε να προβεί στην φορολογική αφαίμαξη της μεσαίας τάξης, επέλεξε να επιβάλλει στην συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων το να πληρώνει περισσότερα από όσα βγάζει σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και όλο αυτό ήταν έργο της προοδευτικής διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα με τον κ. Βαρουφάκη, τον κ. Καμμένο και όλους τους υπόλοιπους» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Επανέλαβε ότι δίνεται η δυνατότητα σε όσους έχουν κινητή και ακίνητη περιουσία μέχρι 800.000 ευρώ να την μεταβιβάσουν στα παιδιά τους χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ . «Η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθώντας να υποστηρίξει το αφήγημα της νομοθέτησης για λίγους και ισχυρούς προβάλει διάφορα επιχειρήματα, αξιοποιεί φωτογραφικά κάποια στοιχεία αποκρύπτοντας την ουσία της αλήθειας. Η πραγματικότητα είναι ότι όποιος σήμερα έχει μια περιουσία που είναι από 150.000 ευρώ και πάνω, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και τα αγροτεμάχια τα οποία δεν είναι υπόχρεα ΕΝΦΙΑ και δεν συμπεριλαμβάνονται στα στατιστικά στοιχεία για τα οποία μίλησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη, μετρητά, άλλα κινητά στοιχεία θα μπορεί να τα μεταβιβάζει στα παιδιά τους χωρίς να πληρώνει ούτε ένα ευρώ φόρο» είπε και αναρωτήθηκε αν μια οικογένεια που θέλει να δώσει στα παιδιά της 10.000, 20.000 30.000 ευρώ από το κομπόδεμα που μάζεψε ή κάποια άλλα κινητά περιουσιακά στοιχεία, για τα οποία μέχρι τώρα πλήρωνε 10% φόρο είναι μια οικογένεια που ανήκει στην ελίτ; «Είναι οι πλούσιοι; είναι οι λίγοι; είναι οι ισχυροί για τους οποίους νομοθετεί η κυβέρνηση;» ανέφερε και πρόσθεσε «Δεν έχουν υπόψη τους στον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχουν τέτοιες οικογένειες στην ελληνική κοινωνία που έχουν μάθει αξιακά τα χρήματα που μαζεύουν με κόπο να τα δίνουν στα παιδιά τους στο ξεκίνημα της καινούργιας τους ζωής, επαγγελματικά στο πρώτο τους βήμα; Αυτό είναι και αξιακό στοιχείο της ελληνικής οικογένειας πέρα από την οικονομική του διάσταση».

Επίσης ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι οποιαδήποτε απόπειρα, εξαιτίας της έλλειψης μιας συγκροτημένης πολιτικής πρότασης στην οικονομική πολιτική από τον ΣΥΡΙΖΑ, να ταυτίσει την κυβέρνηση με μια δήθεν ελίτ, με τα ταξικά δίπολα που αναπαράγουν ρητορική και προσεγγίσεις άλλων εποχών, η οποία επιβεβαιώνει ότι είναι αγκυλωμένοι στο παρελθόν, διαψεύδεται από τα αποτελέσματα της πολιτικής της σε όλα τα επίπεδα. «Της οικονομικής πολιτικής, των μεταρρυθμίσεων της υποστήριξης που δίνουμε με την πολιτική μας σε όλο τον ελληνικό λαό, οριζόντια» είπε.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της e-food είπε ότι είναι διαφορετικό πράγμα η επιλογή της εταιρείας και ο τρόπος με τον οποίο φρόντισε να την επικοινωνήσει, και διαφορετικό πράγμα αν το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει είναι πολύ πιο προωθημένο από ότι ίσχυε στο παρελθόν για τα δικαιώματα των εργαζομένων και των συγκεκριμένων εργαζομένων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του delivery αλλά και των εργαζομένων στο σύνολό τους με πλατφόρμες, τηλεργασία και με όλες τις καινούργιες συνθήκες που δημιουργήθηκαν μέσα από την πανδημία.

«Είναι η δική μας κυβέρνηση και ο δικό μας νόμος που υποχρέωσε τους εργοδότες να αγοράζουν τον εξοπλισμό των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον κλάδο, που τους έδωσε την δυνατότητα να συνδικαλίζονται, που τους έδωσε την δυνατότητα να γνωρίζουν και να γνωρίζουν και οι εργοδότες ότι είναι απολύτως διακριτές οι σχέσεις εργασίας με τις οποίες πρέπει να απασχολούνται οι άνθρωποι στις εταιρείες αυτές και να μην δημιουργούνται συγχύσεις. Είναι η δική μας κυβέρνηση που έχει δώσει τα θεσμικά εργαλεία και τις κατευθύνσεις στο ΣΕΠΕ να ελέγχει πολύ έγκαιρα και αποτελεσματικά συμπεριφορές που φαίνεται να δημιουργούν αδικίες ή που παραβιάζουν δικαιώματα των εργαζομένων» είπε και συμπλήρωσε «είναι σαφής η διάκριση απέναντι σε πρακτικές επιχειρήσεων που μπορούν να χαρακτηριστούν έως και αθέμιτες και άδικες απέναντι σε ανθρώπους που έβαλαν μεγάλη πλάτη στην περίοδο της πανδημίας και βοήθησαν στην κερδοφόρα ανάπτυξη των επιχειρήσεων από το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει. «Είναι δύο διαφορετικά πράγματα, το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει έχει αναβαθμίσει και την προστασία και τα δικαιώματα των εργαζομένων» υπογράμμισε.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι μέχρι στιγμής τα προγράμματα των δύο ηγετών δείχνουν ότι δε συμπίπτει η παρουσία τους στη Νέα Υόρκη. «Εάν ο κ. Ερντογάν παρατείνει την παραμονή του και υποβληθεί τέτοιο αίτημα θα εξεταστεί διπλωματικά. Και νομίζω ότι θα απαντηθεί θετικά», σημείωσε ο κ. Οικονόμου. «Η στάση της Ελλάδας είναι σταθερή και πάγια. Με ψυχραιμία αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα αυτά. Η πολιτική μας, επιτρέπει στη χώρα να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της», σημείωσε, απαντώντας σε ερώτηση για τις νέες προκλητικές κινήσεις της ‘Αγκυρας.

Επιπλέον ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι κάθε Τετάρτη θα ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ στοιχεία για τα παιδιά 4-17 ετών που νοσούν. Σημείωσε ότι στην ηλικιακή αυτή ομάδα από τον Μάρτιο και μετά έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα κρούσματα, το ποσοστό δηλαδή των παιδιών που νοσούν σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό. «Το πρώτο τρίμηνο το ποσοστό ήταν 5-7% και μετά ανέβηκε σε ένα ποσοστό της τάξης του 15%. Αυτό δείχνει ότι πριν την έναρξη των σχολείων είχε ξεκινήσει η αύξηση του αριθμού των παιδιών που νοσούν» είπε υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει ένα πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων με στόχο να είναι τα παιδιά και οι εκπαιδευτικούς στις αίθουσες. «Το σχέδιο αυτό βασίζεται στη δυνατότητα εμβολιασμού που εξελίσσεται και που δεν θα σταματήσουμε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να πείθουμε όλο και περισσότερα παιδιά να εμβολιάζονται. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας με την ημερίδα που θα γίνει αύριο. Έχουμε σχεδιάσει το πλαίσιο λειτουργίας μέσα στις αίθουσες, στο προαύλιο και το σχολείο και τον συνεχή έλεγχο με αυτοδιαγνωστικά test έτσι ώστε μέσα από αυτό πλέγμα ενεργειών να διασφαλίσουμε ότι θα κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά και τα παιδιά στις αίθουσες» είπε τονίζοντας ότι ανάλογα με τα δεδομένα που έχουμε θα εξελίσσεται και η παρέμβαση και η πολιτική της κυβέρνησης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ