Γ. Οικονόμου: Η προληπτική ιατρική σώζει ζωές

Γ. Οικονόμου: Η προληπτική ιατρική σώζει ζωές

Στη σημασία της προληπτικής ιατρικής και του προσυμπτωματικού ελέγχου αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«4.700 γυναίκες διαγνώστηκαν έγκαιρα με καρκίνο του μαστού μέσω του προγράμματος πρόληψης “Φώφη Γεννηματά”» επισημαίνει στην ανάρτησή του ο κ. Οικονόμου. Όπως επίσης αναφέρει «Με σχέδιο δρομολογούνται άλλα τέσσερα προγράμματα το προσεχές διάστημα. Η προληπτική ιατρική σώζει ζωές».

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα αφορά συνολικά 1,3 εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας 50-69 ετών και περιλαμβάνει δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία, υπερηχογράφημα και κλινική εξέταση από γιατρό.

Επίσης, στο πλαίσιο δράσεων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόληψης του υπουργείου Υγείας ψηφίζεται πρόγραμμα δωρεάν προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας για όλα τα παιδιά της χώρας ηλικίας 6 έως 12 ετών. Αφορά 660.000 παιδιά και το κόστος καλύπτεται πλήρως από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή:

–Το πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας που αφορά 2,5 εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας 21-65 ετών και προβλέπει τεστ Παπ, HPV DNA test, κολονοσκόπηση, βιοψία.

–Το πρόγραμμα πρόληψης καρκίνου παχέος εντέρου που αφορά 3,8 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες 50-70 ετών.

–Το πρόγραμμα για την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων που αφορά 5,5 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες ηλικίας, 30-70 ετών. Περιλαμβάνει εξετάσεις αίματος για λιπιδαιμικό προφίλ και μεταβολικό σύνδρομο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οικονόμου: Ας τολμήσει ο Τσίπρας να προβεί σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

Σκρέκας: Υψηλές προσδοκίες από τα ελληνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top