Γ. Οικονόμου: Προς αξιολόγηση 408 επενδυτικά σχέδια για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα

Γ. Οικονόμου: Προς αξιολόγηση 408 επενδυτικά σχέδια για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα

«Με σχέδιο κατατέθηκαν και αξιολογούνται 408 επενδυτικά σχέδια ύψους 403 εκατ. € στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Επιπλέον επισημαίνει: «Μάλιστα, το 95%, δηλαδή 386 επενδυτικά σχέδια αφορούν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».

Πηγές επισημαίνουν πως ένας από τους άξονες που μπορεί να ενισχυθεί σημαντικά από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ο πρωτογενής τομέας και ιδιαίτερα οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτόν. Στο πλαίσιο αυτό ξεκινά η αξιολόγηση 408 επενδυτικών σχεδίων, ύψους 402,64 εκατ. ευρώ που υποβλήθηκαν σε τρεις δράσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, «Ελλάδα 2.0» (Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων, Εκσυγχρονισμός του Πρωτογενούς Τομέα και Πράσινος Αγροτουρισμός) και μπορεί να οδηγήσει σε κινητοποίηση πόρων, ύψους 813,81 εκατ. ευρώ. Από τα 408 επενδυτικά σχέδια, τα 386, δηλαδή σχεδόν το 95% του συνόλου, προϋπολογισμού 321,28 εκατ. ευρώ, έχουν υποβληθεί από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με το ποσό της κινητοποίησης να αντιστοιχεί σε 626,79 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι για τη δράση Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων προϋπολογισμού 181,52 εκατ. ευρώ κατατέθηκαν 85 αιτήσεις και προβλέπει ενισχύσεις στη μεταποίηση και στην εμπορία γεωργικού και μη γεωργικού προϊόντος. Για τη δράση «Εκσυγχρονισμός του Πρωτογενούς Τομέα» προϋπολογισμού 98,11 εκατ. ευρώ κατατέθηκαν 236 αιτήσεις από επιχειρήσεις και συλλογικά σχήματα. Στόχος της είναι η αύξηση της προστιθέμενης αξίας των γεωργικών προϊόντων, η προώθηση της καινοτομίας και η προστασία του περιβάλλοντος. Επιπρόσθετα, στοχεύει στη δημιουργία αλυσίδων εφοδιασμού τροφίμων, στην ανάπτυξη καινοτόμων και φιλικών προς το περιβάλλον διαδικασιών μαζικής παραγωγής και στην προώθηση της εξωστρέφειας στις διεθνείς αγορές. Τέλος για τη δράση «Πράσινος Αγροτουρισμός» προϋπολογισμού 49 εκατ. ευρώ κατατέθηκαν 87 αιτήσεις, όλες από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτής, ενισχύονται επενδυτικά σχέδια στον τομέα του τουρισμού, τα οποία συνδέουν τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, με τον τριτογενή, δημιουργώντας ένα νέο τουριστικό προϊόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δωρεάν Ψηφιακή Υπογραφή-Πρωτιά του Επιμελητηρίου Πιερίας

Έρχεται το «Καλάθι του Άη Βασίλη» – Ποια προϊόντα θα περιλαμβάνει (VIDEO)

Αδ. Γεωργιάδης για Ναυπηγεία Ελευσίνας: Συμφωνία για το χρονοδιάγραμμα εκταμιεύσεως των 102 εκατ. δολαρίων της DFC

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top