Γ. Οικονόμου στο GRTimes για Ενέργεια: Η κυβέρνηση ενημερώνει για τα οφέλη από την ορθολογική χρήση των συσκευών (VIDEO)

Γ. Οικονόμου στο GRTimes για Ενέργεια: Η κυβέρνηση ενημερώνει για τα οφέλη από την ορθολογική χρήση των συσκευών (VIDEO)

Για την περίπτωση να μπει “κόφτης” στην κατανάλωση των ηλεκτρικών οικιακών συσκευών απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του GRTimes και της γενικής διευθύντριας, Μαρίας Σαμολαδά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ρωτήθηκε ο κ. Οικονόμου:

“Χθες, ο αναπληρωτής καγκελάριος της Γερμανίας κάλεσε τους πολίτες να εξοικονομήσουν ενέργεια με κάθε τρόπο, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση σοβαρή. Μήπως η ελληνική κυβέρνηση κάνει δεύτερες σκέψεις στο σχεδιασμό της, όσον αφορά στον “κόφτη” σε θέρμανση, ψύξη για νοικοκυριά και ιδιωτικές επιχειρήσεις, καθώς όπως φαίνεται, οι επόμενοι μήνες θα είναι και εκείνοι εξίσου πολύ δύσκολοι. Και επίσης, σχεδιάζονται κάποια κίνητρα εν είδει μπόνους για την εξοικονόμηση ενέργειας στον ιδιωτικό τομέα;”

Η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου:

“Έχουμε ανακοινώσει το προηγούμενο διάστημα ένα πρόγραμμα ενεργειακής εξοικονόμησης σε ό,τι αφορά τα δημόσια κτίρια σε διάφορους άξονες, είτε σε ό,τι αφορά τη χρήση των κλιματιστικών, την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων. “Τρέχουν” ή θα τρέξουν το επόμενο διάστημα χρηματοδοτικά εργαλεία και το “Εξοικονομώ” και αντικατάστασης ενεργοβόρων συσκευών. Και έχουν γίνει συστάσεις και θα γίνει και μια εκτεταμένη ενημέρωση των πολιτών με διάφορους τρόπους για τα οφέλη που μπορούν να έχουν αν χρησιμοποιούν πιο λελογισμένα και ορθολογικά τις συσκευές τους.

Δεν υπάρχει στην πρόθεση της κυβέρνησης, προφανώς και δεν θα μπορούσε να υπάρξει κάποιο μέτρο επιβολής στο πόσο ο καθένας στο σπίτι του θα χρησιμοποιήσει το αιρ κονσίσιοον ή το καλοριφέρ του.

Εκείνο που θα κάνει η κυβέρνηση είναι να ενημερώνει τί οφέληγ μπορεί να έχει κανείς αν τα χρησιμοποιεί κάπως πιο ορθολογικά.

Ακούστε την απάντηση του κ. Οικονόμου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μητσοτάκης για Τουρκία: Θα επανέλθουμε σύντομα σε ήρεμα νερά, κρατώντας ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας

Κ. Χατζηδάκης: «Ένα χρόνο μετά την ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου, οι μύθοι του κ. Τσίπρα καταρρέουν στην πράξη!»

Η Ρωσία «κλείνει» σταδιακά την παροχή αερίου στην Ευρώπη

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top