Γ. Παυλάκης: Ο εμβολιασμός κατεβάζει 100 φορές τον κίνδυνο θανάτου από κορωνοϊό

Γ. Παυλάκης: Ο εμβολιασμός κατεβάζει 100 φορές τον κίνδυνο θανάτου από κορωνοϊό

Έκκληση προς όλους όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού να το πράξουν άμεσα, έκανε ο γιατρός – ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Μιλώντας στο Open ο κ. Παυλάκης σημείωσε ότι «ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να κολλήσουν ή να νοσήσουν» ωστόσο διευκρίνισε ότι «κολλάνε δυσκολότερα και νοσούν ηπιότερα» προσθέτοντας ότι «ο εμβολιασμός κατεβάζει 100 φορές τον κίνδυνο θανάτου από κορωνοϊό».

Επίσης υπογράμμισε ότι «ο συνωστισμός είναι κάτι το οποίο πρέπει να αποφεύγουμε καθώς η μετάλλαξη Δέλτα είναι σαφώς πιο μεταδοτική σε εξωτερικούς χώρους» και συνέστησε στους πολίτες «να αποφεύγουν τα πολυσύχναστα μέρη όπως γάμους, συναυλίες, πανηγύρια». «Αυτά να τα ξεχάσουμε για φέτος» τόνισε είπε συγκεκριμένα.

Ο Γ. Παυλάκης δεν έκρυψε την ανησυχία του για την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, σημειώνοντας ότι «πιο πολύ από όλα φοβάμαι ένα «τσουνάμι» μαζικών εισαγωγών στα νοσοκομεία, καθώς ο ιός θα περάσει από τους νέους στους μεγαλύτερους».

Τέλος, εκτίμησε ότι κάποιοι από τους εμβολιασμένους θα χρειαστούν και Τρίτη δόση σε περίπτωση που δεν έχουν αναπτύξει καλή ανοσία και τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού. «Χρειάζεται σε όλα τα επαγγέλματα που έρχονται σε επαφή με πολλούς, όπως οι καθηγητές και οι δάσκαλοι. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την απόφαση και να το επιβάλλει από τώρα, πριν να είναι αργά. Το Σεπτέμβριο θα είναι αργά να πιάσουν τα εμβόλια και τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με εμβολιασμούς και μάσκες παντού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ