Γ. Πλακιωτάκης από Θεσσαλονίκη: Κράτος «πειρατής» η Τουρκία (VIDEO) 

Γ. Πλακιωτάκης από Θεσσαλονίκη: Κράτος «πειρατής» η Τουρκία (VIDEO) 

Αναφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία, έκανε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, στο περιθώριο των δηλώσεων του κατά την επίσκεψή που πραγματοποίησε στην ΟΛΘ Α.Ε.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Ο κ. Πλακιωτάκης χαρακτήρισε την Τουρκία ως κράτος «πειρατή» , αναφέροντας πως η χώρα συνεχίζει να εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό και πως ακόμη χειρότερα θέτει σε κίνδυνο τις ζωές απελπισμένων ανθρώπων.

«Το λιμενικό σώμα με αυξημένες επιχειρησιακές δυνατότητες, με σωστό σχεδιασμό, κυρίως όμως με την υπερπροσπάθεια των ανδρών και των γυναικών του σώματος, έχει καταφέρει τα τελευταία δύο χρόνια να περιορίσει κατά 90% τις μεταναστευτικές ροές σε σχέση με το 2019» δήλωσε.

Ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε πως η χώρα θα συνεχίσει με την η ίδια αποφασιστικότητα και ετοιμότητα να προασπίζει τα θαλάσσια σύνορα της, «διότι η Ελλάδα όπως έχει δηλώσει και ο Πρωθυπουργός από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, έχει θαλάσσια σύνορα τα οποία αποτελούν και σύνορα της ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουμε την υποχρέωση να τα προασπίζουμε με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και με απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Ο υπουργός έδωσε τα συγχαρητήρια του στο λιμενικό σώμα για το τεράστιο όπως είπε ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια στο Αιγαίο, έχοντας σώσει χιλιάδες ζωές.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από τη δήλωση του από το 4.50” και μετά:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην ΟΛΘ Α.Ε. ο Γιάννης Πλακιωτάκης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Γ. Πλακιωτάκης: Εντός Ιουλίου η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη – Σμύρνη: Με ενδιάμεσο σταθμό τη Μυτιλήνη, πιο κοντά στη δρομολόγηση

Θεσσαλονίκη- Σποράδες: Πληρότητες 80%-90% για Ιούλιο και Αύγουστο

Θεσσαλονίκη: Στο 50% η ακτοπλοϊκή σύνδεση με Σποράδες – Δρομολόγια και τιμές

ΣΕΤΕ – Ρέτσος: Ο τουρισμός το 2022 μπορεί να ξεπεράσει το 2019

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top