Γ. Πλακιωτάκης: Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους ναυτικούς μας στην Ουκρανία-Έτοιμοι να παρέχουμε κάθε δυνατή συνδρομή

Γ. Πλακιωτάκης: Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους ναυτικούς μας στην Ουκρανία-Έτοιμοι να παρέχουμε κάθε δυνατή συνδρομή

«Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η ασφάλεια των θαλασσίων μεταφορών, των ναυτικών μας και των πλοίων μας, πρέπει να υπακούσει άμεσα στη γενικότερη προσπάθεια για την εμπέδωση της ειρήνης και την αποχή από πράξεις ανατροπής κυρίαρχων κρατών που γυρίζουν την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο σε καιρούς σκοτεινούς, που κανείς δεν επιθυμεί να ξαναβιώσει. Η ελληνική κυβέρνηση έχει απερίφραστα δηλώσει την πίστη της στο Διεθνές Δίκαιο και την απόλυτη στήριξή της στον ουκρανικό λαό που αντιστέκεται γενναία στους εισβολείς» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή, υπογραμμίζοντας όλες τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ως τώρα το ΥΝΑΝΠ από την αρχή της κρίσης στην Ουκρανία.

Αναλυτικά ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε τα εξής:

– Παρακολουθούμε κάθε σχετική εξέλιξη και ενημερώνουμε την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα.

– Καταγράφουμε την παρουσία και τις κινήσεις πλοίων υπό ελληνική σημαία, καθώς και ελληνόκτητων με Έλληνες ναυτικούς στην Ουκρανία, τη Ρωσία και την υπόλοιπη Μαύρη Θάλασσα.

– Έχουμε εκδώσει και ανανεώνουμε, όποτε απαιτείται, οδηγίες και συστάσεις προς τους πλοιάρχους για την ασφάλεια των πλοίων και των πληρωμάτων.

– Επικοινωνούμε συνεχώς με τους πλοιάρχους.

– Έχουμε ζητήσει την παρέμβαση των προξενικών μας Αρχών για την αποδέσμευση του ενός ελληνικού πλοίου που βρίσκεται αποκλεισμένο σε λιμένα πλησίον της Οδησσού.

– Ανταποκριθήκαμε άμεσα σε πρωτοβουλία της γαλλικής Προεδρίας και ζητήσαμε την άμεση σύγκληση έκτακτου Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) με θέμα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και των ναυτικών στην Μαύρη Θάλασσα και την Αζοφική Θάλασσα.

«Στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής», κατέληξε ο κ. Πλακιωτάκης, «είμαστε έτοιμοι, σε συνεργασία και με τις ναυτιλιακές εταιρείες, να παρέχουμε κάθε δυνατή συνδρομή στους ναυτικούς και τα πλοία μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μ. Βαρβιτσιώτης: H EE να πιέσει την Τουρκία για την εφαρμογή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Καθησυχαστικός ο Σολτς μετά από επικοινωνία με τον Ζελένσκι για το πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια

IAEA-Πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια: Από τύχη δεν διακυβεύτηκε η ακεραιότητα των αντιδραστήρων μετά τη φωτιά (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top