Γ. Τσουλφάς: Η Έμμα χάρισε καινούργια ζωή σε ανθρώπους που το είχαν απόλυτη ανάγκη-Ανακοίνωση από το Ιπποκράτειο

Γ. Τσουλφάς: Η Έμμα χάρισε καινούργια ζωή σε ανθρώπους που το είχαν απόλυτη ανάγκη-Ανακοίνωση από το Ιπποκράτειο

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

«Κάποιος σοφός είχε πει ότι η μεταμόσχευση είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας. Και η 21χρονη αυτή κοπέλα, όπως και κάθε δότης οργάνων χάρισε ένα κοινωνικό αγαθό σε ανθρώπους που το είχαν απόλυτη ανάγκη» τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στο GRTimes, o διευθυντής της Κλινικής Μεταμοσχεύσεων του Γενικού Νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» και της Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσουλφάς.

«Η διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις όταν υπάρχει αναφορά για την ύπαρξη ενός δότη διεξάγεται από μια μεγάλη ομάδα, από πολλούς συντελεστές και συντονιστές μεταμοσχεύσεων, από το νοσηλευτικό προσωπικό, από το ΕΚΑΒ, από τις αεροδιακομιδές που σε ορισμένες περιπτώσεις πρέπει να γίνουν, καθώς επίσης και από τη νοσηλευτική μονάδα» προσθέτει ο κ. Τσουλφάς, μιλώντας στο GRTimes.

Ο τελευταίος αναφερόμενος στη δωρεά οργάνων από την πλευρά τις 21χρονης Έμμας, υπογράμμισε πως «πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση, για μια νέα κοπέλα που είχε αποφασίσει να δώσει το δώρο της ζωής σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη. Το είχε συζητήσει με την οικογένειά της και αυτό αν θέλετε, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Όπως έπραξε ένα νέο κορίτσι που έφυγε από τη ζωή με τέτοιο αδόκητο τρόπο, ας ξοδέψουμε και εμείς λίγα λεπτά από τη ζωή μας για να εξηγήσουμε στους δικούς μας ανθρώπους τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε με αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα».

Η δωρεά της κοπέλας έσωσε πολλές ζωές

Αναφερόμενος επίσης στους ανθρώπους που έλαβαν τα όργανα της 21χρονης με επεμβάσεις που έγιναν στο Ιπποκράτειο, ο κ. Τσουλφάς τόνισε πως «με αυτή την κίνηση σώθηκαν πολλές ζωές, όπως για παράδειγμα ένας άνδρας 64 ετών με κίρρωση τελικού σταδίου και καρκίνο και μια γυναίκα 50-51 ετών η οποία υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση από το 2013. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν την ευκαιρία για μια καινούργια ζωή» υπογράμμισε ο διευθυντής της Κλινικής Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκρατείου.

Τέλος, μιλώντας για τον συντονισμό όλων των ομάδων ώστε άμεσα οι λήπτες να υποβληθούν σε επεμβάσεις ο Γιώργος Τσουλφάς, σημείωσε ότι ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων καθώς επίσης και η Χειρουργική Κλινική του ΑΠΘ, είναι μια κλινική που λειτουργεί εδώ και 40 έτη. Έχει πολύ μεγάλη εμπειρία και στηρίζεται στη συνεργασία και τη δουλειά των μελών της, οι οποίοι έχουν βάλει σημαντικά θεμέλια για τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία της».

Σε αυτό το πλαίσιο λίγο νωρίτερα το Γ.Ν. Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας εκφράζεται η ευγνωμοσύνη των εργαζομένων και των ληπτών στην οικογένεια της 21χρονης, η οποία μετά τον πρόωρο και άδικο θάνατο της δώρισε ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γ.Ν. Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης:

Η επιθυμία της ίδιας της 21χρονης εκλιπούσας, αλλά και η υπέρβαση της οικογένειάς της, μετουσίωσε τον πρόωρο και τραγικό χαμό της, σε πράξη αγάπης και προσφοράς χαρίζοντας την ελπίδα για μια νέα ζωή σε τόσους συνανθρώπους μας.

Δύο συνάνθρωποί μας λάβανε το πολυπόθητο δώρο και υποβλήθηκαν επιτυχώς σε ηπατική και νεφρική μεταμόσχευση χθες 29 Νοεμβρίου 2022 στο «Ιπποκράτειο» Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Λήπτης της μεταμόσχευσης ήπατος ήταν 64χρονος άνδρας με κίρρωση ήπατος και ανάπτυξη ηπατοκυτταρικού καρκινώματος, ο οποίος βρισκόταν στη λίστα για 39 μήνες. Λήπτρια της νεφρικής μεταμόσχευσης είναι 50χρονη συνάνθρωπός μας, η οποία υποβαλλόταν σε πρόγραμμα υποκατάστασης της νεφρικής λειτουργίας της εδώ και δέκα χρόνια.

Ό𝝀𝝄𝜾 𝜺𝝁𝜺ίς 𝝈𝝉𝝄 𝜞𝜨𝜣 𝜤𝝅𝝅𝝄𝜿𝝆ά𝝉𝜺𝜾𝝄, 𝜺𝜿𝝋𝝆ά𝜻𝝄𝝊𝝁𝜺 𝝉𝜾ς 𝜽𝜺𝝆𝝁ό𝝉𝜶𝝉𝜺ς 𝜺𝝊𝝌𝜶𝝆𝜾𝝈𝝉ί𝜺ς 𝜿𝜶𝜾 𝝉𝝄𝝂 𝜶𝝅𝜺𝝆𝜾ό𝝆𝜾𝝈𝝉𝝄 𝝈𝜺𝜷𝜶𝝈𝝁ό 𝝁𝜶ς 𝝈𝝉𝜼𝝂 𝝄𝜾𝜿𝝄𝜸έ𝝂𝜺𝜾𝜶 𝝉𝜼ς 𝜟ό𝝉𝝆𝜾𝜶ς 𝜸𝜾𝜶 𝝉𝜼𝝂 𝝁𝜺𝜸ά𝝀𝜼 𝜶𝝊𝝉ή 𝝊𝝅έ𝝆𝜷𝜶𝝈𝜼.

Ευχαριστούμε τους χειρούργους μεταμοσχεύσεων και τους συντονιστές τους, την εξειδικευμένη αναισθησιολογική ομάδα, τους εντατικολόγους, την ειδική νοσηλευτική ομάδα, το εξειδικευμένο εργαστήριο ιστοσυμβατότητας και όλους όσοι συνετέλεσαν να ολοκληρωθεί αυτό το δώρο ζωής.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από την αρχή του Νοεμβρίου έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δέκα μεταμοσχεύσεις (πέντε ήπατος και πέντε νεφρού) στο «Ιπποκράτειο» Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και για αυτό νιώθουμε ειλικρινά την ανάγκη να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλες τις οικογένειες των δοτών, καθώς και όλους όσοι άοκνα συνέβαλαν στις γέφυρες ζωής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Θεσσαλονίκη-Παράσυρση: Ολοκληρώθηκε η μεταμόσχευση καρδιάς στη 40χρονη μητέρα (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Η ανακοίνωση του Νοσ. Παπαγεωργίου για την οικογένεια της 21χρονης και τη δωρεά οργάνων

«Βγήκε να θερίσει…» λέει η οικογένεια της 21χρονης για το τροχαίο δυστύχημα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top