ΓΑΔΘ: Αστυνομικοί εκπαιδεύονται στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΓΑΔΘ: Αστυνομικοί εκπαιδεύονται στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Εξαιρετικά χρήσιμα σεμινάρια επιμόρφωσης για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων όπως τραυματισμοί από τροχαία, διαχείριση συμβάντος ενεργού εκτελεστή, κ.α, παρακολουθούν αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αντιμετωπίσουν εξαιρετικά σοβαρές καταστάσεις, σώζοντας ανθρώπινες ζωές, εκπαιδεύονται αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Με τη βοήθεια ειδικών εκπαιδευτών, περίπου 30 άτομα από τις υφιστάμενες υπηρεσίες της ΓΑΔΘ, επιμορφώνονται στη διάρκεια σεμιναρίων που πραγματοποιούνται σε υπαίθριο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου και τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, προσομοίωση τροχαίου ατυχήματος και παροχή βοήθειας σε υποτιθέμενο τραυματία, διαχείριση συμβάντος ενεργού εκτελεστή και αντιμετώπιση επεισοδίων οπαδικής και ενδοοικογενειακής βίας μετά τραυματισμού.

Τα σεμινάρια άρχισαν χθες και θα ολοκληρωθούν αύριο και όπως δήλωσε ο Αλέξανδρος Τουμπέλης, διευθυντής εκπαίδευσης της «Meducation» και επικεφαλής της εκπαίδευσης των αστυνομικών, είναι επιτακτικό οι αστυνομικοί όχι μόνο να εκπαιδεύονται σε τόσο κρίσιμα ζητήματα, αλλά και να επανεκπαιδεύονται σε τακτά χρονικά διαστήματα για να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους.

Σεμινάρια επιμόρφωσης για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων όπως τραυματισμοί από τροχαία, διαχείριση συμβάντος ενεργού εκτελεστή, κ.α, παρακολουθούν αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. 

Αυτό όπως είπε καθίσταται αναγκαίο, καθώς η διάσωση σε αστυνομικό προσωπικό και στο προσωπικό του στρατού, έχει δεδομένα που αλλάζουν συνήθως ανά έξι μήνες με έναν χρόνο.

Δείτε τι ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τουμπέλης:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top