ΓΕΕΘΑ: Σε εξέλιξη έως τις 7 Οκτωβρίου η άσκηση «Αλέξανδρος – 22»           

ΓΕΕΘΑ: Σε εξέλιξη έως τις 7 Οκτωβρίου η άσκηση «Αλέξανδρος – 22»           

Η τακτική άσκηση άνευ στρατευμάτων «Αλέξανδρος – 22» διεξάγεται από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 7 Οκτωβρίου σε ολόκληρη την περιοχή ευθύνης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, πρόκειται για εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας, με ευρεία συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και φορέων του Πολιτικού Τομέα σε όση έκταση απαιτείται.

Κύριοι σκοποί της άσκησης είναι:

– Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργούμενης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας.

– Η δοκιμή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των επιτελείων και των μονάδων στην εφαρμογή των διαδικασιών του διακλαδικού δόγματος διοίκησης και ελέγχου, καθώς και στην σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.

– Η δοκιμή του συστήματος χειρισμού κρίσεων και του εθνικού συστήματος συναγερμού, καθώς και η δοκιμή σχεδίων οργάνωσης και λειτουργίας υπηρεσιών Πολιτικής ‘Αμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης.

– Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, των φορέων του Πολιτικού Τομέα, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής κατά την δοκιμή των εθνικών σχεδίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συμμαχία Ελλάδας-Αιγύπτου: «Παράνομο το τουρκολιβυκό μνημόνιο»-Μεταβαίνει στο Κάιρο ο Ν. Δένδιας (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top