Γεμάτο πορτοφόλι για υιοθεσίες και εξωσωματικές γονιμοποιήσεις

Post Thumbnail
Ελλάδα, Θέματα GR Times   | 09/10/2019 | 08:00

Του Βασίλη Παπαναστασούλη

«Περιμένεις σχεδόν μια πενταετία για να πάρεις ένα «καλό παιδί» από το ίδρυμα. Αν αντιμετωπίζει πρόβλημα με την υγεία του παραμένει στα αζήτητα γιατί δεν το θέλει κανείς» λέει ο Γ. μεταφέροντας την προσωπική του εμπειρία για το θέμα των υιοθεσιών. Μαζί με τη σύζυγο του την Π, ύστερα από μακρόχρονες προσπάθειες και δοκιμάζοντας όλες τις νόμιμες λύσεις, κατάφεραν να υιοθετήσουν ένα υγιέστατο κοριτσάκι, το 2012.

«Εγώ το είχα αποδεχτεί. Η γυναίκα μου όμως ήθελε να γίνει μητέρα» επισημαίνει στο Grtimes λίγες μέρες μετά την εξάρθρωση, από την Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, του πολυμελούς κυκλώματος που πουλούσε νεογέννητα μωρά και ωάρια σε άτεκνα ζευγάρια. Και τονίζει ότι «όσο μπορείς να κάνεις παιδί και έχεις λεφτά προσπαθείς. Οι εξωσωματικές γονιμοποιήσεις αποτελούν μια ψυχοφθόρα διαδικασία κυρίως για τις γυναίκες. Αν δεν πετύχουν, προχωράς σε υιοθεσία».

Σύμφωνα με στοιχεία της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, από το 2015 έως το 2018 δεν καταγράφηκαν περιστατικά παράνομων υιοθεσιών ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο εξαρθρώθηκε το μεγάλο κύκλωμα με τους 67 κατηγορούμενους που εμπλέκονται σε 26 περιστατικά εμπορίας βρεφών, 24 περιστατικά εμπορίας ωαρίων και πέντε περιστατικά παρένθετης μητρότητας. Στη δικογραφία αναφέρεται ότι γυναίκες από τη Βουλγαρία, κατά κύριο λόγο, έφθαναν στην Ελλάδα για να γεννήσουν μωρά κατόπιν παραγγελίας και για να προσφέρουν τα ωάρια τους, έναντι αμοιβής.

Μετά την αποκάλυψη της παράνομης δραστηριότητας από την αστυνομία, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης εμφανίστηκαν απόψεις ανθρώπων που δικαιολογούσαν την καταβολή χρηματικών ποσών – 25.000 ευρώ έως 28.000 ευρώ- από τα άτεκνα ζευγάρια που επιθυμούσαν να αποκτήσουν γρήγορα έναν υγιές μωρό παρά να αναμένουν επί χρόνια να υιοθετήσουν ένα παιδί από ίδρυμα.

Το Grtimes παρουσιάζει τις νόμιμες διαδικασίες για την απόκτηση ενός παιδιού μέσω ιδρύματος, ιδιωτικής υιοθεσίας , παρένθετης μητρότητας και υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Στην πρώτη περίπτωση, οι θετοί γονείς καταθέτουν σχετική αίτηση στα αρμόδια ιδρύματα που είναι ο «Άγιος Στυλιανός» στη Θεσσαλονίκη και το «Μητέρα» στην Αθήνα. Υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν πάσχουν από κάποιο νόσημα (ηπατίτιδα, AIDS κλπ) ενώ εξετάζεται η οικονομική και κοινωνική τους κατάσταση. Μόλις προσκομιστούν τα απαραίτητα έγγραφα οι γονείς περιμένουν τη σειρά τους, για μια τουλάχιστον μια 5ετία. Αλλά δεν μπορούν να ελέγξουν ποιο παιδί θα πάρουν.

«Τα ζευγάρια καραδοκούν… Προσφέρουν χρήματα στις προέδρους και στις διευθύντριες των ιδρυμάτων για να μάθουν αν θα έρθει κανένα «καλό παιδί» που δεν γεννήθηκε από μητέρα ναρκομανή ή από μητέρα που πάσχει από ψυχικά νοσήματα» αναφέρει ο Γ, εξιστορώντας τη δική του εμπειρία και συμπληρώνει ότι ύστερα από την κοινωνική έρευνα το ίδρυμα προωθεί τη διαδικασία (εκουσίας δικαιοδοσίας) για την υιοθεσία του παιδιού που νομιμοποιείται με δικαστική απόφαση από Μονομελές Πρωτοδικείο .

«Έναν άλλο τρόπο, νόμιμης απόκτησης παιδιού, αποτελεί η ιδιωτική υιοθεσία για την οποία πρέπει να βρεθεί ένα ζευγάρι ή μια μητέρα που θέλει να δώσει το παιδί της, χωρίς να καταβληθούν χρήματα. Σε αντίθετη περίπτωση η υιοθεσία θα είναι παράνομη καθώς όταν δίνονται χρήματα υπάρχει αγοραπωλησία γιατί ο άνθρωπος γίνεται αντικείμενο εμπορικής συναλλαγής. Αυτή η διαδικασία ισχύει μόνο στην χώρα μας, συγκριτικά με τις άλλες χώρες της Ε.Ε» σημειώνει ο δικηγόρος Οικογενειακού Δικαίου Αστέριος Πασιάτας ο οποίος είναι αρμόδιος για θέμα υιοθεσιών και παρένθετης μητρότητας.

«Επίσης, όταν το παιδί βρίσκεται εγκαταλελειμμένο, ο νόμος (το Αστικό Δίκαιο) αρχικά επιτρέπει την αναδοχή του και στη συνέχεια ο ανάδοχος (αυτός που αναλαμβάνει την επιμέλεια του ανηλίκου με τον οποίο δεν έχει βιολογική συγγένεια) προηγείται στην ενδεχόμενη υιοθεσία του συγκεκριμένου παιδιού» συμπληρώνει.

Σχετικά με τη δυνατότητα γονιμοποίησης μέσω παρένθετης μητρότητας ο κ. Πασιάτας επισημαίνει στο Grtimes τα εξής: «Στην Ελλάδα το νομικό πλαίσιο για την παρένθετη μητρότητα είναι αρκετά προοδευτικό σε σχέση με τις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. Είτε το ζευγάρι, είτε ένας εκ των δύο δίνει το γενετικό υλικό το οποίο με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης τοποθετείται στο σώμα της παρένθετης μητέρας η οποία κυοφορεί. Τα τελευταία χρόνια η παρένθετη μητρότητα εξελίσσεται ως κύρια μορφή απόκτησης τέκνων ενώ προβλέπεται αμοιβή τοκετού για την παρένθετη μητέρα».

Πριν κάποιο ζευγάρι φτάσει στο στάδιο της υιοθεσίας, έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει παιδί μέσω της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς σήμερα υπάρχει έντονη υπογονιμότητα κυρίως στις γυναίκες αλλά και στους άνδρες, μεγάλης ηλικίας. Από 3500 ευρώ έως 5000 ευρώ στοιχίζει όλη η διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης όπου χρησιμοποιείται το σπέρμα του άνδρα και ξένο ωάριο ενώ χρησιμοποιούνται φάρμακα τα οποία στοιχίζουν ακριβά, λένε οι γνώστες.

«Συνήθως, τα ωάρια από Ελληνίδες δότριες τα στέλνουν έξω και από το εξωτερικό έρχονται στην Ελλάδα για να μην υπάρχουν επιμειξίες. Τα κορίτσια που δίνουν τα ωάρια παίρνουν 1000- 1500 ευρώ. Τα κέντρα εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι …φάμπρικα. Εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο και την επιθυμία των ζευγαριών να αποκτήσουν παιδί. Σου προτείνουν όλο το πακέτο, και τη λύση της παρένθετης μητέρας, αναλόγως με το πορτοφόλι σου… Τα ταμεία πληρώνουν ,μέχρι ενός σημείου» αναφέρει ο Γ και επισημαίνει ότι «σε βάζουν σε ένα μονόδρομο, όταν μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία. Στην αρχή προσπαθείς φυσιολογικά. Όταν δεν μπορείς να κάνεις παιδί και δεν μπορείς να υιοθετήσεις, ό,τι σου πουν θα το κάνεις…».

Ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εμπορεύονταν ωάρια και φάρμακα για τη γυναικεία υπογονιμότητα, παραπέμφθηκαν να δικαστούν 12 άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο καθηγητές Μαιευτικής ΑΠΘ- μεγαλομέτοχοι ιδιωτικής κλινικής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, εκπρόσωπος φαρμακευτικής εταιρείας και άλλοι κατηγορούμενοι. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς είχαν συλληφθεί, το 2013, σε κοινή επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.).

Κατηγορούνταν ότι έβρισκαν γυναίκες, κυρίως από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, που αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αφού τους χορηγούσαν, αντί 1.000 ευρώ, με ένεση φαρμακευτικά σκευάσματα από την Τουρκία, τους έπαιρναν τα ωάρια σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια τα ωάρια αυτά τα έδιναν σε γυναίκες – ελληνίδες αλλά κυρίως από τη βόρεια και δυτική Ευρώπη – προκειμένου να κάνουν παιδιά.

Τον περασμένο Μάιο οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, όπου είχαν παραπεμφθεί για εμπλοκή τους στην υπόθεση εμπορίας ωαρίων και διακίνησης φαρμάκων εξωσωματικής γονιμοποίησης. Οι δικαστές αποφάσισαν την απαλλαγή τους για την εμπορία των φαρμάκων, κρίνοντας ότι είχαν καταβληθεί οι προβλεπόμενοι δασμοί, ενώ για τα ωάρια δέχθηκαν μεταγενέστερο νόμο που ορίζει την αμοιβή για γυναίκες που τα δωρίζουν.

Ο ένας από τους αθωωθέντες γιατρούς είναι κατηγορούμενος ξανά για τη νέα υπόθεση με τις παράνομες υιοθεσίες και την πώληση ωαρίων που αποκάλυψε πρόσφατα η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12:4016/10

Κανονικά μετρό, τραμ και ηλεκτρικός την Πέμπτη Ελλάδα

12:2016/10

Προπονητές στη μια, οπαδοί… της άλλης! Μια απίθανη Serie A… Αθλητισμός

12:1116/10

Γ. Στουρνάρας: Αύξηση στο φόρο του άνθρακα για την κλιματική αλλαγή Οικονομία

12:0216/10

Στην εντατική 4χρονο αγοράκι έπειτα από πτώση Ελλάδα ,Κοινωνία

11:5316/10

Αντάλλαξαν δώρα και υποσχέσεις Παραπολιτικά

11:4016/10

Λάρισα: Πρόστιμο σε ποδηλάτη (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Κοινωνία

11:3016/10

Ξάνθη: Μυστήριο με φλεγόμενο πτώμα σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο Ελλάδα ,Κοινωνία

11:2216/10

Ζέρβας στο πλευρό του Καϊτεζίδη Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

11:1416/10

Διακοπή νερού στα Σφαγεία Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:0616/10

ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένουμε τη δημόσια συγνώμη της Κεραμέως για τον Φίλη Ελλάδα ,Πολιτική

10:5816/10

Αγρίνιο: Αρπαγή ΑΤΜ από νοσοκομείο Ελλάδα ,Κοινωνία

10:5816/10

Δημιουργούνται 1.200 νέες θέσεις δικύκλων Δήμοι ,Σημαντικά

10:5016/10

Ξεκινά η απολογία του Κασιδιάρη με αυξημένα μέτρα ασφαλείας Ελλάδα ,Κοινωνία

10:4116/10

Κ.Γκιουλέκας: Τους δήθεν «ηρωισμούς» του ΣΥΡΙΖΑ τους πλήρωσε ένας ολόκληρος λαός! Παραπολιτικά

10:3016/10

Στις 26 Οκτωβρίου ανοίγει μικρόφωνα ο Status 107.7 Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

10:1616/10

Ρουμανία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης για τον Όρμπαν Διεθνή

10:0816/10

Χρ.Σταϊκούρας: Στην Ουάσινγκτον σήμερα για την Ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ Πολιτική

10:0016/10

Πελοπόννησος: 66 συλλήψεις το πρώτο 15νθήμερο του Οκτώβρη Ελλάδα ,Κοινωνία

09:5216/10

Ημαθία: Μέτρα κατά της λύσσας Β.Ελλάδα ,Περιφέρειες

09:4216/10

Συρία: Στρατιώτες νεκροί από τουρκική οβίδα Διεθνή

09:3416/10

Νεάπολη: Αφού αγανάχτησε… μαστόρεψε μόνος του την παιδική χαρά Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

09:2616/10

Χανιά: Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα Ελλάδα ,Κοινωνία

09:1816/10

Κτηματολόγιο: Πάνω από 2.000.000 ηλεκτρονικά μηνύματα για τους αδιάφορους Ελλάδα ,Κοινωνία

09:1016/10

Στάση εργασίας από ΠΟΕ-ΟΤΑ για κυβερνητικές αποφάσεις Ελλάδα ,Κοινωνία

09:0216/10

Ο Άδωνις στην κινεζική tv (ΦΩΤΟ) Παραπολιτικά

08:5416/10

Κουμουτσάκος με Γάλλο Πρέσβη για το μεταναστευτικό Ελλάδα ,Πολιτική

08:4616/10

Γ.Μαγκριώτης: Ο επιθετικός αναθεωρητισμός της Άγκυρας απαιτεί νέα εθνική στρατηγική Άρθρα

08:3816/10

Σαν σήμερα ξεκίνησε η Δίκη του Πολυτεχνείου Διάφορα ,Ελλάδα

08:3016/10

Χαρούμενες στιγμές για τον Πρωθυπουργό στην Εύβοια (ΦΩΤΟ) Παραπολιτικά

08:2216/10

Π.Φάληρο: Έκρηξη σε πολυκατοικία Ελλάδα ,Κοινωνία

08:1416/10

Ερντογάν: Έχουμε σαφή στόχο – Δεν ανησυχούμε για τις κυρώσεις Διεθνή ,Σημαντικά

08:0616/10

Σάμος: Διάσωση 26 αλλοδαπών Ελλάδα ,Κοινωνία

07:5816/10

Γερμανία: Κακοποίηση μαϊμούδων και σκυλιών (ΒΙΝΤΕΟ) Διεθνή

07:5016/10

Θεσσαλονίκη: Δύο συγκεντρώσεις σήμερα Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:4116/10

ΑΠΕ και ΣΔΙΤ απορριμμάτων χτυπούν οι κατασκευαστικές Ενέργεια ,Περιβάλλον ,Σημαντικά

07:3316/10

Εξάρχεια: Σε εξέλιξη δύο επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ Ελλάδα ,Κοινωνία

07:2516/10

Ν. Γεωργιάδης: Η ΕΥΑΘ «αντλεί» επενδύσεις και μετασχηματίζεται Επιχειρήσεις ,Σημαντικά

07:1716/10

Στ.Πέτσας: Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη νοιάζεται για τους πολίτες Πολιτική

07:0816/10

Διακοπή νερού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:0016/10

Ο καιρός για σήμερα Τετάρτη Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

06:3016/10

Που θα γίνουν σήμερα εργασίες συντήρησης Περιφέρειες

06:0016/10

«Vestiges αυτό που μένει, και άλλες ιστορίες» στα 54α Δημήτρια Πολιτισμός

05:3016/10

Έρχεται η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε 32 πόλεις της Ελλάδας Ελλάδα

05:0016/10

Γεύση από «Ωραία Κοιμωμένη» με τα μπαλέτα της Αγίας Πετρούπολης Πολιτισμός

04:3016/10

Έρχεται η 34η KOSMIMA στην ΔΕΘ Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη

04:0016/10

«Tango Gala» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης Πολιτισμός

03:3016/10

Βιβλίο για τα εγχειρίδια ιστορίας του δημοτικού σχολείου (1917-2017) Πολιτισμός

03:0016/10

Πώς θα καθαρίσεις το eyeliner ή τη μάσκαρα που έτρεξε Διάφορα

02:3016/10

Aυτά είναι τα τρία ζώδια που αισθάνονται τύψεις όταν απατήσουν Διάφορα

02:0016/10

Αυτά τα τρία ζώδια έχουν πραγματικά μεγάλη ιδέα για το εαυτό τους Διάφορα

01:3016/10

Τι αποκαλύπτει αν είστε ένας πρόωρα γερασμένος 45άρης Διάφορα

01:0016/10

Συνέδριο: «Αφηγήσεις και αφηγήσεις για την Παιδική Ηλικία» Θεσσαλονίκη

00:3016/10

Η ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής Διάφορα ,Υγεία

00:1616/10

Ερντογάν σε Τραμπ: «Δεν πρόκειται να κηρύξω ποτέ εκεχειρία στη βόρεια Συρία» Διεθνή

00:0616/10

Σάμος: 12 συλλήψεις για τα επεισόδια στο hot spot Ελλάδα ,Κοινωνία

23:5715/10

Συνάντηση Γ. Κουμουτσάκου με τον πρέσβη της Γαλλίας Πολιτική

23:5015/10

Σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ «Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γ. Βιζυηνού Διεθνή

23:4515/10

Συνεχίζεται η διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ στην Π.Ε. Ημαθίας Περιφέρειες

23:4015/10

Μ. Βαρβιτσιώτης: Μια ισχυρή Ευρώπη χρειάζεται ένα ισχυρό πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο Πολιτική

23:3515/10

Ημερίδα για τον Καρκίνο του Μαστού στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου (ΦΩΤΟ) Δήμοι

23:3015/10

Ολλανδία : Οικογένεια ζούσε κλεισμένη σε κελάρι φάρμας επί 9 ολόκληρα χρόνια Διεθνή

23:2715/10

Συνεδρία του Ίκαρου της AHEPA παρουσία του τέως Προέδρου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Ελλάδα

23:2415/10

ΣΥΡΙΖΑ: Διαθέσιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφής νέων μελών Κόμματα ,Πολιτική

23:1615/10

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το “αντικαπνιστικό νομοσχέδιο” Βουλή ,Πολιτική

23:0615/10

Ανεξιχνίαστο παραμένει στυγερό έγκλημα στην Θεσσαλονίκη (VIDEO) Θεσσαλονίκη

23:0015/10

Νέα σεισμική δόνηση κοντά στην Πύλο Ελλάδα ,Κοινωνία

22:5515/10

Φόβοι της ΕΛ.ΑΣ. για είσοδο τζιχαντιστών – Αποκαλυπτικό έγγραφο Ελλάδα

22:4615/10

Λέσβος: Παραμένει στα ανοιχτά το πλοίο Open Arms Ελλάδα

22:3615/10

ΗΠΑ: Με εντολή Τραμπ ο αντιπρόεδρος Πενς σπεύδει στην Τουρκία Διεθνή

22:2615/10

Α. Τσίπρας από Πάτρα: Θέλουμε να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα εργαστήρι συμμετοχής για όλους Κόμματα ,Πολιτική

22:1615/10

Απολογισμός των 100 πρώτων ημερών της κυβέρνησης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Πολιτική

22:0915/10

Ασταμάτητη η Τουρκία: Θα συνεχίσουμε τον πόλεμο – Εξουδετερώσαμε πάνω από 600 τρο... Διεθνή

22:0215/10

Χαλάνδρι: Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του Ελλάδα ,Κοινωνία

21:5515/10

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ στην Μεσσηνία Ελλάδα ,Κοινωνία

21:5015/10

Kύπρος: «Κρίση ανακοινωθέντος» στη «βουλή» στα κατεχόμενα με αφορμή τις δηλώσεις Ακιντζί Διεθνή

21:4315/10

Αστυνομικός ξέχασε το όπλο του σε μπαρ και δεν το αναζήτησε! Ελλάδα

21:3615/10

Αξιωματούχος των ΗΠΑ: Η νέα αμυντική συνεργασία ωφελεί τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας Διεθνή

21:3015/10

«Όχι» της Ισπανίας στην πώληση όπλων στην Τουρκία λόγω της επίθεσης στην Συρία Διεθνή

21:2315/10

ΚΙΝΑΛ: «Να πουν ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την αλήθεια στο λαό για το 2015» Κόμματα ,Πολιτική

21:1615/10

Λονδίνο και Βρυξέλλες μια ανάσα από συμφωνία για το Brexit Διεθνή ,ΕΕ

21:0615/10

Γιατροί χωρίς Σύνορα: Αναστέλουν την δράση τους στη βορειοανατολική Συρία Διεθνή

20:5615/10

Interlife – Μήνυμα Ι. Βοτσαρίδη: Η “μεθεπόμενη μέρα” στην Ελλάδα Επιχειρήσεις

20:4515/10

Αισιόδοξα μηνύματα για την ανακύκλωση από το πρώτο… άδειασμα της Φανώς! (ΦΩΤΟ) Ελλάδα

20:3515/10

Γαλλία: Αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίον πυροσβεστών που διαδήλωναν Διεθνή ,ΕΕ

20:2915/10

Τζάμπα θεραπεία στην Ελλάδα για ασθενείς από την Ευρώπη και την Τουρκία (Ηχητικό) Ελλάδα ,Σημαντικά ,Υγεία

20:2515/10

Πρέσβης Ρωσίας: Οι ΗΠΑ θα εγκαταλείψουν τους Έλληνες όπως τους Κούρδους Διεθνή ,ΕΕ ,Σημαντικά

20:2015/10

Αυξάνονται οι αιρετοί που στηρίζουν τον Λ. Κυρίζογλου για την ΚΕΔΕ Ελλάδα

20:1515/10

Κτηματολόγιο: Ηλεκτρονικά μηνύματα στους πολίτες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους Ελλάδα

20:0515/10

Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 20 άθικτες σαρκοφάγους (ΦΩΤΟ) Διεθνή

19:5415/10

Συνεχίζουν οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο – 44 παραβιάσεις και μία εικονικ... Ελλάδα

19:4415/10

Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων: Δέσμευση 51.249 λίτρων πετρελαίου ναυτιλίας Ελλάδα

19:3315/10

Βραζιλία: Kατέρρευσε επταώροφο κτίριο – Τουλάχιστον ένας νεκρός (VIDEO) Διεθνή

19:2615/10

Ευρωπαϊκή Ένωση: «Όχι» σε Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία Διεθνή ,ΕΕ ,Σημαντικά

19:1715/10

ΕΒΖ: «Στράβωσε» η διαπραγμάτευση για τα ζαχαρουργεία Επιχειρήσεις ,Σημαντικά

19:1515/10

«Βόμβες» Μάρδα για το κυβερνητικό συμβούλιο τον Ιούλιο 2015 Πολιτική

18:5815/10

Χαρακόπουλος: Η Τουρκία έχει μετατραπεί σε διεθνή ταραξία Πολιτική

18:5515/10

Πανό για τους μετανάστες στην Καμάρα, από αντιεξουσιαστές (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ