Γεωργιάδης: Θα πάει πολύ καλά η αγορά – Τα μέτρα τηρούνται

Γεωργιάδης: Θα πάει πολύ καλά η αγορά – Τα μέτρα τηρούνται

Η απαγόρευση κυκλοφορίας τη Μεγάλη Εβδομάδα αρχίζει στις 10 το βράδυ, ενώ από τις 3 Μαϊου, οπότε και θα ανοίξει η εστίαση, η απαγόρευση θα αρχίζει στις 11, είπε, μεταξύ άλλων, στον ΣΚΑΪ, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στο ωράριο των εστιατορίων, τα οποία θα κλείνουν στις 11 το βράδυ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξήγησε ότι όσοι μένουν κοντά στο εστιατόριο, θα μπορούν να φύγουν στις 11, αλλά όσοι μένουν μακριά, όπως δήλωσε, πρέπει να κάνουν το κουμάντο τους για να μην φύγουν από το όριο.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «σήμερα η αγορά θα είναι ανοιχτή και πιστεύω θα πάει πολύ καλά» και εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς, όπως είπε, στην περιοδεία του σε πολλά μαγαζιά σε εμπορικά κέντρα διαπίστωσε πως τα μέτρα τηρούνταν με θρησκευτική ευλάβεια. «Πήγαν όλα όπως έπρεπε να πάνε» είπε.

Παράλληλα, τόνισε πως «αν από την άλλη βδομάδα, που ανοίγουν οι πλατφόρμες και για άλλες ηλικίες, πάμε να εμβολιαστούμε μαζικά, σε 15-20 ημέρες η ζωή μας θα είναι διαφορετική, πολύ πιο ελεύθερη και η πανδημία θα πέσει».

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας, ανέφερε πως «συνεχίζουμε να στηρίζουμε εστίαση και αφού ανοίξουν δίνουμε από την αναπτυξιακή τράπεζα 500 εκατ. ευρώ δάνεια χαμηλότοκα για επενδυτικούς σκοπούς, κάνουμε μόνιμη μείωση φόρων, μειώνουμε προκαταβολή φόρων – εισφορά αλληλεγγύης- ασφαλιστικές εισφορές, όλα αυτά στην πραγματικότητα σε μόνιμη βάση. Πληρώνουμε μέχρι τη Μ. Πέμπτη την Επιστρεπτέα 7, όπου θα πάρουν 55.000 επιχειρήσεις της εστίασης περίπου 170 εκατ. ευρώ για να μπορούν να ξεκινήσουν. Ξεκινάμε αμέσως μετά στις 10 Μαΐου την πλατφόρμα για να πάρουν οι επιχειρήσεις της εστίασης 330 εκατ . ευρώ, το 7% του τζίρου τους για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Επιπλέον, η εταιρεία Delta των ΗΠΑ ανακοίνωσε δύο πτήσεις προς Αθήνα, γιατί αναμένουν αύξηση των τουριστών προς Ελλάδα. Το ίδιο και αεροπορικές εταιρείες από Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία κλπ. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε χτίσει τις βάσεις για να είναι το οικονομικό μας μέλλον λαμπρό. Μένει να πάμε να εμβολιαστούμε» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ