Γερακαρού: Συγκεντρώνουν υπογραφές για τον γιατρό που μετακινήθηκε

Γερακαρού: Συγκεντρώνουν υπογραφές για τον γιατρό που μετακινήθηκε

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Έντονες αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η απόφαση για τη μετακίνηση στο ΑΧΕΠΑ, του ενός από τους δύο γενικούς γιατρούς που υπηρετούν στο Περιφερειακό Ιατρείο Γερακαρούς Λαγκαδά και όχι μόνο.

Όπως ανέφερε το GRTimes.gr στο ρεπορτάζ που προηγήθηκε (διαβάστε ΕΔΩ) οι κάτοικοι της Γερακαρούς εμφανίζονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν ακόμη και σε άμεσες κινητοποιήσεις, εάν δεν ανακληθεί η απόφαση της 4ης ΥΠΕ για τη μετακίνηση του γιατρού στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΑΧΕΠΑ, για διάστημα τριών μηνών.

Για αυτόν τον λόγο προχώρησαν σε συνέλευση το περασμένο Σαββατοκύριακο, ορίζοντας συντονιστική επιτροπή, ζήτησαν συνάντηση με τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, θα συναντηθούν αύριο με τον δήμαρχο Λαγκαδά Γιάννη Ταχματζίδη και την ερχόμενη Κυριακή θα έχουν νέα συνέλευση για να καθορίσουν τη στάση τους.

Όπως έγινε γνωστό, αντιδράσεις προκύπτουν και από εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας Ζαγκλιβερίου στο οποίο υπάγεται το Περιφερειακό Ιατρείο Γερακαρούς και στο οποίο πραγματοποιεί εφημερίες ο γιατρός.

Μάλιστα, είναι σε εξέλιξη διαδικασία για τη συγκέντρωση υπογραφών κατά της μετακίνησης, την οποία ξεκίνησαν εργαζόμενοι, κάνοντας λόγο για απόφαση «έκπληξη» που έγινε χωρίς διαφανή κριτήρια, με διαδικασία που εγείρει ερωτηματικά καθώς ο συγκεκριμένος γιατρός «έχει ξαναδιωχθεί στο παρελθόν για τη συνδικαλιστική του δράση» και γιατί είναι ο μοναδικός γενικός γιατρός που μετακινείται από όλη την περιφέρεια στη δευτεροβάθμια περίθαλψη, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του.

Οι υπογράφοντες το κείμενο υποστηρίζουν ότι λόγω και της συγκεκριμένης μετακίνησης, γίνεται επισφαλής η εφημέρευση του ήδη υποστελεχωμένου Κέντρου Υγείας και  αποδιοργανώνεται το μεγαλύτερο ιατρείο της περιοχής.

«Επειδή κι εμείς νομίζουμε ότι κομβικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας διαδραματίζει η πρωτοβάθμια περίθαλψη, ζητάμε την άμεση ανάκληση της μετακίνησης του συναδέλφου καθώς και τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την στήριξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης» δηλώνουν οι εργαζόμενοι.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης τους:

Κείμενο υπογραφών εργαζομένων του Κ.ΥΓ Ζαγκλιβερίου

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την μετακίνηση του Γενικού Γιατρού Μ. Ε, κατόπιν εντολής της 4ης ΥΠΕ και παρά την θέλησή του, για να καλύψει για τρεις μήνες καταρχάς τις ανάγκες των ΤΕΠ του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Η μετακίνηση αυτή μας εκπλήσσει όχι μόνο γιατί ένας ικανότατος συνάδελφος μετακινείται σε αναντίστοιχο για την ειδικότητά του πόστο, αλλά και γιατί έρχεται σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Υγείας για στήριξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης ως ένα σημαντικό πεδίο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Το γεγονός δε πως αποτελεί τον μοναδικό γενικό γιατρό που μετακινείται από όλη την περιφέρεια στη δευτεροβάθμια περίθαλψη χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του και χωρίς διαφανή κριτήρια, ενώ είναι σε όλους γνωστό πως όχι μόνο έχει ξαναδιωχθεί στο παρελθόν για τη συνδικαλιστική του δράση, αλλά συνεχίζει και καθημερινά τη μαχητική υπεράσπιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, εγείρει ερωτηματικά για τα πραγματικά κίνητρα της μετακίνησης.

Το άμεσο αποτέλεσμα της μετακίνησης είναι η επισφαλής εφημέρευση του ήδη υποστελεχωμένου Κέντρου Υγείας με έναν μόνο ειδικό αντί τουλάχιστον δύο, η αποδιοργάνωση του μεγαλύτερου ιατρείου της περιοχής, μια περίοδο αυξημένου φόρτου τόσο λόγω κορωνοϊού όσο και λόγω των μαζικών εμβολιασμών του πληθυσμού για την γρίπη και η δημιουργία ανησυχίας στον πληθυσμό.

Επειδή κι εμείς νομίζουμε ότι κομβικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας διαδραματίζει η πρωτοβάθμια περίθαλψη, ζητάμε την άμεση ανάκληση της μετακίνησης του συναδέλφου καθώς και τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την στήριξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top