Γευσιγνωσία μελιού και σεμινάριο μελισσοκομίας

Γευσιγνωσία μελιού και σεμινάριο μελισσοκομίας

Δύο άκρως ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με επίκεντρο το μέλι θα πραγματοποιηθούν στο πατάρι του Olicatessen, στη Θεσσαλονίκη.

Η πρώτη εκδήλωση αφορά γευσιγνωσίες μελιού και προϊόντων σύκων από την Κύμη, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου και ώρα 17.30-19.30.

H εταιρεία Kumilio θα παρουσιάσει το αξεπέραστα νόστιμο σύκο της Κύμης το οποίο είναι μοναδικό στη γεύση του παγκοσμίως και πιστοποιημένο ΠΟΠ Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.

Όσοι βρεθούν στην εκδήλωση, θα μάθουν για το συγκεκριμένο προϊόν που παίρνει πρωτιές και βραβεία, θα ενημερωθούν για τη καλλιέργεια του, τις φυσικές μεθόδους, την εμπορική του απήχηση, αλλά και για τα υποπροϊόντα που παράγονται και πώς μπορεί να αποτελέσει το απόλυτο σύγχρονο ελληνικό ‘Brand Name’.

Στο δεύτερο μέρος θα γίνει γευσιγνωσία:
Σύκων Κύμης / μπάρα σύκου / συκόμελο / γλυκό του κουταλιού σύκο / μαρμελάδα σύκο / ρετσέλι / σοκολατάκια με σύκο και ξηρούς καρπούς.

Κόστος συμμετοχής 10 ευρώ. Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν δώρο έκπληξη προϊόν Kumilio.

Σεμινάριο

Την επόμενη μέρα, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00-14.00, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο μελισσοκομίας – γευσιγνωσία ελληνικών ποικιλιών μελιού. Θέμα: «Το ταξίδι των μελισσών για τη παράγωγη του μελιού».

Στο πλαίσια του σεμιναρίου οι ενδιαφερόμενοι θα μάθουν για την κοινωνία των μελισσών και τα προϊόντα που παράγουν. Οι 10 διαφορετικές ποικιλίες μελιού που παράγονται στη χώρα μας θα είναι διαθέσιμες για γευσιγνωσία από τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου και θα αναλυθούν τα χαρακτηριστικά τους και οι διαφορετικές τους ιδιότητες. Θα απαντηθούν ερωτήματα και απορίες καταναλωτών και μελισσοκόμων όπως: Το ελληνικό μέλι έχει τη θέση του στη διεθνή αγορά; Η κρυστάλλωση του μελιού επηρεάζει τη ποιότητα του; και πως μπορούμε να την εκμεταλλευτούμε; Το μέλι είναι βιολογικό ή υπάρχει η ανάγκη στη αγορά για πιστοποιημένο βιολογικό μέλι;
Εισηγητής θα είναι ο Αθανάσιος Παπαδόπουλος
Το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ.

Info:

Olicatessen
Βίκτωρος Ουγκώ 4, Άνω Λαδάδικα, τηλ. 2313 030286
[email protected]
www.olicatessen.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top