Για μια μέρα η κατάληψη χωρίς… κατάληψη, στο Ολύμπιον (VIDEO)

Για μια μέρα η κατάληψη χωρίς… κατάληψη, στο Ολύμπιον (VIDEO)

Σε εξέλιξη είναι η κατάληψη  που πραγματοποιούν φοιτητές στο Ολύμπιον στην πλατεία Αριστοτέλους, εκφράζοντας την αντίθεση τους στον νόμο Κεραμέως για τα ΑΕΙ. Καμία αντίδραση μέχρι στιγμής από τη διοίκηση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Ομάδα δεκάδων ατόμων προχώρησε από το πρωί στην κατάληψη του κτιρίου που αποτελεί την έδρα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αναρτώντας πανό με συνθήματα κυρίως κατά της παρουσίας της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, που προβλέπεται από τον νέο νόμο Κεραμέως. Σύμφωνα με αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κατάληψη θα διαρκέσει μια μέρα.

Η συγκεκριμένη κινητοποίηση, με βάση και το μεγάλο πανό που έχει αναρτηθεί στην πρόσοψη του κτιρίου, φέρεται να γίνεται από φοιτητές της σχολής Καλών Τεχνών και το τμήμα Κινηματογράφου, ενώ παράλληλα στηρίζεται από φοιτητές του Φυσικού ΑΠΘ. Στο πλαίσιο της, στήθηκε μικροφωνική εγκατάσταση, ενώ σύμφωνα πάντα με τους φοιτητές θα πραγματοποιηθούν και εκδηλώσεις με προβολές και συζήτηση. «Επιλέξαμε να καταλάβουμε το Ολύμπιον για να μεταφέρουμε το αίσθημα του αγώνα στο κέντρο της πόλης» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι φοιτητές στο κάλεσμα τους.

Έξω και γύρω από τον χώρο του Ολύμπιον, παραβρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που επιτηρούν διακριτικά.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, η συγκεκριμένη δράση δεν αντιμετωπίζεται ως «κατάληψη», καθώς μέχρι πριν από λίγο δεν είχε δεχτεί ανάλογη καταγγελία, ενώ και η διοίκηση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, δεν φέρεται να προχώρησε σε σχετική αναφορά για την κατάληψη των χώρων του, ενώ δεν φέρεται επίσης να έχει αντιδράσει με οποιονδήποτε τρόπο, στην κινητοποίηση.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ