Γιαννάκος για έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Ο 76χρονος ήταν 4 μέρες εκτός ΜΕΘ

Γιαννάκος για έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Ο 76χρονος ήταν 4 μέρες εκτός ΜΕΘ

Για τέσσερις ημέρες ήταν διασωληνωμένος αλλά εκτός ΜΕΘ ο 76χρονος που έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός από τον 60χρονο άνδρα, όπως καταγγέλλει στο GRTimes ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη

Για τέσσερις μέρες είχε μείνει διασωληνωμένος, αλλά εκτός ΜΕΘ ο 76χρονος του οποίου τον αναπνευστήρα αποσύνδεσε ο 60χρονος που νοσηλευόταν μαζί του στον ίδιο θάλαμο, με αποτέλεσμα ο πρώτος να χάσει τη ζωή του. Αυτό καταγγέλλει στο GRTimes ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος προσθέτει ότι ο 76χρονος δεν ήταν ο μόνος ο οποίος ήταν σε «λίστα αναμονής», καθώς περίμεναν επιπλέον 7 ασθενείς.

«Αν ο ασθενής είχε μπει σε ΜΕΘ, θα ήταν υπό την προστασία και την περίθαλψη των γιατρών. Αλλά επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι, μπήκε με 70 άλλους συμπολίτες μας σε λίστα αναμονής. Πολλοί αναγκάζονται να περιμένουν έως και 10 ημέρες. Φαίνεται λοιπόν ότι ο 76χρονος δεν πληρούσε τα κριτήρια ώστε έστω να διακομιστεί σε άλλο νοσοκομείο διότι οι γιατροί επιλέγουν τους νεαρότερους σε ηλικία», αναφέρει.

Ο ίδιος, αφήνει αιχμές για τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, αλλά και του Πρωθυπουργού, οι οποίοι είχαν αναφέρει ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς μπαίνουν εντός 24ωρου στη ΜΕΘ.

«Ο 76χρονος είναι τρανταχτό παράδειγμα. Δεν ήταν καν σε μονόκλινο θάλαμο, που συνήθως αν δεν υπάρχει ΜΕΘ αυτή είναι η πόλιτική. 4 μέρες διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ, μαζί με έναν περιπατητικό ασθενή που θα μπορούσε να του κάνει κακό. Συν τοις άλλοις, όπως οι υπόλοιποι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, ήταν εκτεθειμένος σε ενδονοσοκομειακά μικρόβια. Στη ΜΕΘ δεν θα υπήρχε περίπτωση δολιοφθοράς και η κατάσταση της υγείας του θα επιτηρείτο συνεχώς από ειδικευμένο προσωπικό», καταλήγει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Γιαννάκου, σήμερα υπάρχουν 5 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ στο Σισμανόγλειο, 3 στην Αγία Όλγα, 7 στο Γεννηματάς, 4 στο Ελπίς, 9 στον Ερυθρό Σταυρό, 5 στο Λαϊκό, 3 στο Τζάνειο, 13 στη Νίκαια, 2 στο Ασκληπιείο και τέλος 9 στο Αλεξάνδρας σε λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ. Στο σύνολό τους οι ασθενείς είναι 60, ενώ όπως αναφέρει ο ίδιος, οι 50 είναι σε λίστα αναμονής από 2 έως 10 ημέρες.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ