Γιαννάκος: Για κάθε επώνυμο, υπάρχει πάντα μία ΜΕΘ κενή-Παγώνη: Συκοφαντίες τα περί VIP

Γιαννάκος: Για κάθε επώνυμο, υπάρχει πάντα μία ΜΕΘ κενή-Παγώνη: Συκοφαντίες τα περί VIP

Ρεπορτάζ: Κώστας Κεχαγιάς

Διασωληνώσεις για… άτομα VIP καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος – «Οι ΜΕΘ θα πρέπει να δίδονται με θεραπευτικά κριτήρια», όπως λέει στο GRTimes – Σε τρεις ώρες βρήκε κρεβάτι σε ΜΕΘ Μητροπολίτης, σύμφωνα με τον ίδιο

«Όταν τυχαίνει να υπάρχει ένας επώνυμος, πάντα βρίσκεται ΜΕΘ». Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων στο GRTimes ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «δεν επιτρέπεται να είναι κενές και να μην καλύπτονται όλες οι ΜΕΘ, όταν οι διασωληνωμένοι είναι περισσότεροι».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, υπάρχουν 115 άτομα που έχουν διασωληνωθεί εκτός ΜΕΘ, «την ώρα που οι ανοικτές κλίνες ανέρχονται σε 47, με τον αριθμό αυτό να μεταβάλλεται καθημερινά».

Όπως μάλιστα αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, ενδεικτικό της συγκεκριμένης κατάστασης αποτελεί και το γεγονός της διασωλήνωσης Μητροπολίτη, ο οποίος, όπως λέει, «βρήκε ΜΕΘ μέσα σε τρεις ώρες, ενώ περιμένουν τόσοι ασθενείς».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ συμπληρώνει ότι υπεύθυνο για τη διασωλήνωση των ασθενών είναι το ΕΚΕΠΥ, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «οι ΜΕΘ πρέπει να δίδονται με θεραπευτικά κριτήρια και σειρά προτεραιότητας και όχι να βρίσκει κάποιος ΜΕΘ σε τρεις ώρες».

Παγώνη: Συκοφαντίες τα περί ΜΕΘ για «VIP ασθενείς»

«Συκοφαντίες» χαρακτηρίζει η Ματίνα Παγώνη καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, σύμφωνα με τις οποίες κρατούνται κλίνες ΜΕΘ για «VIP ασθενείς».

Η πρόεδρος της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, εξηγώντας τη διαδικασία εισαγωγής σε ΜΕΘ, υπογραμμίζει πως η ίδια δεν έχει καμία τέτοια καταγγελία και ότι δεν μπορεί να δεχθεί να καταγγέλλονται οι συνάδελφοί της.

«Λυπάμαι πάρα πολύ για τη συκοφαντία εναντίον των συναδέλφων μου, των γιατρών οι οποίοι βρίσκονται στη ΜΕΘ. Δεν είναι δυνατόν -και το γνωρίζετε όλοι- μετά τις μάχες που έχουμε δώσει 2 χρόνια αυτή τη στιγμή να αναφέρεται ότι υπάρχουν γιατροί που κάνουν επιλογές και έχουν κρεβάτια κενά τα οποία κρατάνε. Ότι εμείς έχουμε διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ covid ασθενείς για να μπουν VIP», ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη και συνεχίζει:

«Εγώ δεν έχω καμία τέτοια καταγγελία σαν ΕΙΝΑΠ δεν μπορώ να δεχθώ να καταγγέλλονται οι συνάδελφοί μου, γιατί η διαδικασία είναι η εξής: Υπάρχουν οι λίστες σε όλα τα νοσοκομεία των ασθενών οι οποίοι έχουν διασωληνωθεί βάσει των κριτηρίων που πρέπει να διασωληνωθούν. Είναι εκτός ΜΕΘ και αμέσως ειδοποιούμαστε από το νοσοκομείο. Όταν υπάρχει θάνατος και κενό κρεβάτι ή εξιτήριο αμέσως μετακινείται ο ασθενής τον οποίο έχουμε διασωληνώσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

ΠΟΕΔΗΝ: Ζευγάρι ασθενών με κορωνοϊό ψάχνει… ΜΕΘ σε νοσοκομείο

ΠΟΕΔΗΝ: 37 κλίνες για 70 νέα περιστατικά κορωνοϊού σε κάθε εφημερία του ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης

ΠΟΕΔΗΝ: Πάνω από 130 διασωληνωμένοι βρίσκονται εκτός ΜΕΘ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top