Γιαννάκος: Παραχαλαρώσαμε και μακάρι να μην το πληρώσουμε με 4ο κύμα πανδημίας (VIDEO)

Γιαννάκος: Παραχαλαρώσαμε και μακάρι να μην το πληρώσουμε με 4ο κύμα πανδημίας (VIDEO)

“Παραχαλαρώσαμε πολίτες και πολιτικοί και μακάρι να μη το πληρώσουμε με τέταρτο κύμα της πανδημίας” ανέφερε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, συμπληρώνοντας ότι τέτοια εποχή πέρυσι, τα νοσοκομεία είχαν μηδενικά περιστατικά κορωνοϊού, τώρα νοσηλεύουν 500 διασωληνωμένους και το 1/3 των υποδομών τους είναι απασχολημένο με περιστατικά κορωνοϊού.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Ο Μιχάλης Γιαννάκος που βρέθηκε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν υγειονομικοί στον προαύλιο χώρο του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου, επισήμανε ότι, “μόλις τώρα αδειάζουν οι χειρουργικές αίθουσες που την περίοδο του κορωνοϊού, είχαμε μόνο στη Θεσσαλονίκη 30.000 λιγότερα και πλέον χειρουργεία και αυτό σημαίνει ότι πολλοί ασθενείς κινδύνεψαν να χάσουν τη ζωή τους. Ταυτόχρονα, είχαμε πολύ περισσότερες από 30.000 σοβαρές διαγνωστικές εξετάσεις οι οποίες αναβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού”.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ απηύθυνε κάλεσμα στη κυβέρνηση για να σταματήσουν τα νοσοκομεία να επιβαρύνονται ως εμβολιαστικά κέντρα, καθώς το εμβόλιο του κορωνοϊού είναι ασφαλή και είναι πια δουλειά της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. “Κατανοούμε ότι τον πρώτο καιρό, που υπήρχε μια επιφυλακτικότητα, να γίνεται από τα νοσοκομεία αλλά όμως τώρα, επειδή θα γίνεται και κάθε χρόνο, θα πρέπει να περάσει στην πρωτοβάθμια περίθαλψη”, σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι απασχολείται πολύ προσωπικό το οποίο είναι εργασιακά εξουθενωμένο και χρειάζεται για τα γενικά περιστατικά. Ταυτόχρονα, όπως είπε, παίρνουν και χώρους που είναι νευραλγικής σημασίας για άλλες υπηρεσίες υγείας στα νοσοκομεία.

Ο ίδιος, τόνισε στη συνέχεια, ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανείγγηλε ουσιαστικά, χθες, απολύσεις συμβασιούχων, καταργήσεις και συγχωνεύσεις νοσοκομείων, επισημαίνοντας πως “όλα αυτά είναι αιτία πολέμου” και ότι “ξέχασε να μας πει για την ένταξη μας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα”. “Ο πρωθυπουργός εχθές σε ένα συνέδριο, ουσιαστικά προανήγγειλε την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του συστήματος, παρότι μέσα στην πανδημία, αναδείχθηκε η αναγκαιότητα του δημόσιου τομέα υγείας και οι ιδιώτες έμειναν αμόλυντοι, δεν νοσήλευσαν περιστατικά κορωνοϊού και το είδαν αυτό ως μια ακόμη ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν. Είπε (σ.σ. ο πρωθυπουργός) , ότι μόνο ένα μέρος του έκτακτου προσωπικού θα μονιμοποιηθεί, όμως η δέσμευση είναι ότι πρέπει να μονιμοποιηθούν όλοι, ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δεν είναι δυνατόν να μην μονιμοποιηθούν οι μαχητές της πρώτης γραμμής. Ουσιαστικά προανήγγειλε απολύσεις συμβασιούχων”, ανέφερε.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Ιπποκράτειο, Χρήστος Τζελέπης, στη σημερινή συνέλευση τέθηκαν θέματα, όπως είναι να ξανά λειτουργήσει και να έρθει στη κανονικότητα το νοσοκομείο. Αυτή τη στιγμή, όπως είπε, επανέρχονται και θέλουν να λειτουργήσουν τα χειρουργεία και οι κλινικές όπως ήταν, γιατί οι ασθενείς χρειάζονται να έχουν την απαραίτητη περίθαλψη και νοσηλεία.

“Ήρθε επικουρικό προσωπικό αλλά και πάλι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις. Όταν αρχίσει να λειτουργεί το νοσοκομείο στο 80% της μορφής του, πάλι θα βγουν τα τεράστια προβλήματα”, ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη που υπάρχει για ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό.

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσαν:


Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ