Γιάννενα: Η απάντηση του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά της 7χρονης στην Αθήνα (VIDEO)

Γιάννενα: Η απάντηση του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά της 7χρονης στην Αθήνα (VIDEO)

Η καταγγελία ενός πατέρα προκάλεσε αίσθηση και ξεσήκωσε έντονες αντιδράσεις. Ισχυρίζεται πως το ΕΚΑΒ αρνήθηκε τη διακομιδή του παιδιού του με κίνδυνο τη ζωή του γιατί έληγε η βάρδια.

Ο πατέρας της 7χρονης ξεσπά. Λέει πως το παιδί του έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα και έτσι αναγκάστηκε ο ίδιος να το μεταφέρει από τα Ιωάννινα στην Αθήνα.

Το χρονικό

Ξημερώματα Σαββάτου, μετά από μία σειρά εξετάσεων, οι γιατροί ανακοινώνουν στον πατέρα πως πρέπει να γίνει διακομιδή στο «Παίδων Αγία Σοφία» ώστε το παιδί να μπει στο χειρουργείο.

Στις 2 παρά δέκα, το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων έλαβε το αρχικό αίτημα για τη διακομιδή στο «Παίδων». Η παιδίατρος που έκανε το αίτημα της διακομιδής ενημερώθηκε από το συντονιστικό κέντρο πως δεν είναι σίγουροι αν το ΕΚΑΒ θα καταφέρει να φτάσει μέσα στο ενδεδειγμένο χρονικό πλαίσιο στην Αθήνα.

Τότε, ο πατέρας, καταγγέλλει πως την άκουσε να λέει ότι το πλήρωμα αρνείται τη διακομιδή.

«Από το νοσοκομείο έγινε η συνεννόηση, η γιατρός που εφημέρευε ζήτησε από το ΕΚΑΒ ασθενοφόρο με συνοδεία γιατρού. Μας είπαν να ετοιμάσουμε το παιδί, κατά τη διάρκεια της αναμονής κινήθηκα προς το γραφείο των ιατρών και τυχαίνει να είναι στο τηλέφωνο η γιατρός, να συνομιλεί με το ΕΚΑΒ και να λέει επί λέξει ‘τι εννοείται ότι αρνείται το πλήρωμα τη διακομιδή του ασθενούς;’ Είχα ‘παγώσει’. ‘Τι θα πω στον άνθρωπο, ότι τι ΕΚΑΒ αρνείται τη διακομιδή;’. Η αρχική απάντηση του τηλεφωνητή ήταν ότι το πλήρωμα αρνείται τη διακομιδή. Δεν υπήρχε καμία αιτιολόγηση», λέει ο πατέρας της ανήλικης, Κώστας Τσίντζας, μιλώντας στο MEGA.

«Σύμφωνα με τη γιατρό την οποία δεν αφήνουν να μιλήσει, δεν της δίνουν άδεια, έγινε η κλήση μπροστά μου, μας είπαν ότι το πλήρωμα αρνείται τη διακομιδή. Το ΕΚΑΒ είχε ασυνεννοησία με τη γιατρό», συμπληρώνει.

«Το παιδί είναι σε πολύ καλή κατάσταση, λογικά την Τετάρτη θα πάρει εξιτήριο. Το ευτυχές είναι ότι αντιμετωπίστηκε πολύ καλά το περιστατικό της και είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στο σπίτι μας», λέει ο κ. Τσίντζας, σημειώνοντας ότι θα καταθέσει μήνυση.

Η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ

Το ΕΚΑΒ από την πλευρά του απαντάει πως ενώ το ασθενοφόρο άρχισε να προετοιμάζεται για τη διακομιδή, η παιδίατρος ακύρωσε το αίτημα γιατί το παιδί θα μεταφερόταν με ιδιωτικό μέσο στο «Παίδων» με την οικογένειά του.

«Κανένα πλήρωμα δεν μπορεί να αρνηθεί καμία διακομιδή, είναι νόμος του ΕΚΑΒ ότι εμείς εκτελούμε τις διακομιδές», λέει από την πλευρά του ο διασώστης ΕΚΑΒ και πρόεδρος εργαζομένων στην 7η ΥΠΕ Ιωαννίνων, Περικλής Κωλέτσιος.

«Για να γίνει μια διακομιδή από τα Γιάννενα στην Αθήνα χρειάζεται ένα πρωτόκολλο. (…) Από εμάς έγιναν όλα. 02.50 ήταν η πρώτη κλήση στο ΕΚΑΒ αν εμείς έχουμε τη δυνατότητα να διακομίσουμε το παιδί. Ο τηλεφωνητής λέει αν όντως θέλετε να μεταφέρουμε το παιδί θα πρέπει να κάνετε ένα επίσημο αίτημα στο ΕΚΑΒ για να κινήσουμε τις διαδικασίες. 3.10 ξανακαλεί η γιατρός και λέει ναι θέλω να μεταφερθεί. (…) 03.19 έρχεται το επίσημο mail στο ΕΚΑΒ Ιωάννινων που λέει θέλουμε να μεταφέρετε το παιδί στην Αθήνα».

Όπως λέει ο ίδιος:

«3.45 ακύρωσε η γιατρός, είπε ότι το παιδί έχει φύγει με τον πατέρα του».

Σημειώνεται ότι για το περιστατικό έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

Με πληροφορίες από το megatv

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προβλήματα στην Πιερία από την κακοκαιρία – Με δυσκολία η κυκλοφορία των οχημάτων (VIDEO)

Τρίκαλα: Σφοδρή χαλαζόπτωση και δρόμοι… χείμαρροι (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top