Γιαννιτσά: Κινητοποίηση αγροτών με τρακτέρ – “Δεν είμαστε ζητιάνοι!” (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Γιαννιτσά: Κινητοποίηση αγροτών με τρακτέρ – “Δεν είμαστε ζητιάνοι!” (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχωρά αυτή την ώρα ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Παπαδόπουλος, μιλώντας στο GRTimes δηλώνει ότι σήμερα οι αγρότες πρόκειται να συζητήσουν για τις επόμενες κινήσεις τους, ενώ αύριο θα μεταβούν με τρακτέρ στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης στη Θεσσαλονίκη, καταθέτοντας ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχωρούν αυτή την ώρα αγρότες του αγροτικού συλλόγου του Δήμου Πέλλας, στην είσοδο της πόλης των Γιαννιτσών και συγκεκριμένα στα Πλατανάκια. Μέχρι στιγμής, έχουν συγκεντρωθεί γύρω στα 60 άτομα με τα τρακτέρ τους, ενώ όπως τονίζει ο πρόεδρος, κ. Παπαδόπουλος, φροντίζουν να τηρούν όλα τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις και φορώντας μάσκες.

“Σήμερα πρόκειται να συζητήσουμε την επόμενή μας κίνηση. Το πιθανότερο είναι αύριο να μεταβούμε μαζί με αγρότες από άλλες περιοχές, όπως τα Κουφάλια, τη Χαλκηδόνα και αλλού, στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης στη Θεσσαλονίκη καταθέτοντας ψήφισμα με τα βασικά μας αιτήματα. Τα αιτήματα, είναι χιλιοειπωμένα και δίκαια. Να δοθεί ενίσχυση στους βαμβακοπαραγωγούς, λόγω covid-19, να δοθεί λύση στο πρόβλημα των εξοντωτικών προστίμων που επιβάλλονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, να αρθεί το «πράσινο τέλος» στους αγρότες, να τηρήσει ο Πρωθυπουργός την προεκλογική του δέσμευση για αγροτικό πετρέλαιο και άλλα”, αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο ίδιος, ξεκαθαρίζει ότι οι αγρότες δεν έχουν σήμερα σκοπό να μεταβούν στο εσωτερικό της πόλης των Γιαννιτσών. Αντιθέτως, θα παραμείνουν στα Πλατανάκια, χωρίς να δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυκλοφορία.

“Βγήκαμε να κάνουμε μία διαμαρτυρία για τα αυτονόητα. Δεν είμαστε ζητιάνοι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, είναι τα θεμέλια της χώρας. Είναι η βάση της αγροδιατροφής. Ζητάμε να εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια και να μπορούμε να ζήσουμε”, καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο οι αγρότες των Σερρών, πρόκειται να προχωρήσουν σε αγροτικό συλλαλητήριο με τρακτέρ στο κέντρο της πόλης, έχοντας τα αιτήματα που προανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, απαιτώντας μεταξύ αυτών και τις αποζημιώσεις τους από τη σφοδρή κακοκαιρία Λέανδρος, που προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές σε καλλιέργειες και αγρούς.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ