Γιατί σκότωσε σύζυγο και γιαγιά ο λέκτορας με το αρσενικό

Γιατί σκότωσε σύζυγο και γιαγιά ο λέκτορας με το αρσενικό

Τα κίνητρα της διπλής ανθρωποκτονίας αναφέρονται στο σκεπτικό του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου που καταδίκασε σε δις ισόβια τον κατηγορούμενο πανεπιστημιακό ενώ η δευτεροβάθμια δίκη θα διεξαχθεί το Δεκέμβριο του 2021.

Του Βασίλη Παπαναστασούλη

«Ήθελε να διαλύσει το γάμο του χωρίς να πάρει διαζύγιο και να αντιμετωπίσει προβλήματα στην πανεπιστημιακή του εξέλιξη». Για τους παραπάνω λόγους ο 48χρονος λέκτορας του ΑΠΘ φέρεται ότι δηλητηρίασε με αρσενικό την 34χρονη σύζυγό του και την 85χρονης γιαγιά της.

Η διπλή ανθρωποκτονία πραγματοποιήθηκε το 2013 ενώ ο κατηγορούμενος  καταδικάστηκε σε δις ισόβια, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, τον Μάρτιο του 2018. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες μιλώντας για ατύχημα.

Ύστερα από σχεδόν 2,5 χρόνια, δημοσιεύτηκε το σκεπτικό της πρωτοβάθμιας δικαστικής απόφασης ενώ πριν λίγες ημέρες ορίστηκε η δικάσιμος για την εκδίκαση της υπόθεσης, σε δεύτερο βαθμό, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης. Τον  Δεκέμβριο του 2021, ο πανεπιστημιακός  θα ξανά καθίσει στο εδώλιο του δικαστηρίου.

Το GRTimes παρουσιάζει το σκεπτικό του πρωτοβάθμιου Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου, μεταξύ άλλων, αναγράφεται ότι ο κατηγορούμενος άρχισε να διακατέχεται από αρνητικά συναισθήματα για τη σύζυγό του επειδή αυτή σκόπευε να αποκτήσει διδακτορικό τίτλο, έχοντας την προοπτική πανεπιστημιακής καριέρας. «Θα βρισκόταν ισότιμοι επαγγελματικά και έτσι θα έχανε το προβάδισμα, που αισθανόταν ότι είχε, έναντι της» αναφέρεται στη δικαστική απόφαση.

Παράλληλα, ο λέκτορας είχε συνάψει εξωσυζυγική σχέση με μια 20χρονη φοιτήτρια, διακατεχόμενος από αίσθημα υπεροχής απέναντι στην κοπέλα η οποία προερχόταν από οικογένεια προσφύγων από τη Γεωργία. Δεν επιθυμούσε όμως να χωρίσει επίσημα με τη σύζυγό του, η οποία του είχε ζητήσει διαζύγιο λόγω των έντονων διαπληκτισμών, για να μην χάσει την επιμέλεια της ανήλικης κόρης τους και ενδεχομένως να αντιμετωπίσει προβλήματα με τη πανεπιστημιακή του εξέλιξη.

Η τεταμένη σχέση του ζευγαριού

Σύμφωνα με σκεπτικό της πρωτοβάθμιας απόφασης, «ο κατηγορούμενος απέβλεπε αρχικά στη θανάτωση μόνο της συζύγου του. Τούτο διότι, αποδείχτηκε ότι η συμβίωση του ζεύγους ήταν, κατ’ επίφαση, ήρεμη και αρμονική δεδομένου ότι οι σχέσεις των συζύγων είχαν κλονιστεί καθώς η συμπεριφορά του κατηγορουμένου δεν ήταν η αρμόζουσα σε σύζυγό. Ειδικότερα αυτός, από την αρχή της έγγαμης συμβίωσης, εξάπτονταν και διαπληκτίζονταν με τη σύζυγο του άνευ σοβαρής αιτίας, όπως για το διάκοσμο της κατοικίας τους, προκειμένου να της επιβάλλει την άποψη του».

Η άτυχη γυναίκα φαινόταν ιδιαίτερα ενοχλημένη επειδή οι εντάσεις εκτυλίσσονταν και μετά τη γέννηση της κόρης τους, μπροστά στο παιδί και στους συγγενείς της, όπως κατέθεσαν μάρτυρες στη δίκη. Το ζευγάρι μάλωσε έντονα για την ονοματοδοσία του παιδιού  καθώς ο καθένας επιθυμούσε να δοθεί το όνομα της μητέρας του αλλά τελικά ο λέκτορας επέβαλε την άποψη του. Κατά τη διάρκεια ενός διαπληκτισμού, το 2012, η Σ.Σ. «εκδήλωσε στον κατηγορούμενο τη  πρόθεση της να διαζευχθούν και αυτός της απάντησε ότι, λόγω της ύπαρξης του τέκνου, δεν θα δεχόταν να χωρίσουν, την απείλησε μάλιστα ότι θα τη σκότωνε».

Αποστροφή για την πανεπιστημιακή καριέρα της συζύγου

Στη δικαστική απόφαση αναγράφονται τα παρακάτω: «Επίσης, την απαξίωνε ως επιστήμονα παρότι ήταν αριστούχος του Γεωλογικού τμήματος και μάλιστα, κατά τη διάρκεια του γάμου τους και ενώ είχε ήδη αποκτήσει την κόρη τους, ασχολούνταν με την εκπόνηση του διδακτορικού της, για το οποίο αυτός, αφενός δεν τη βοηθούσε πρακτικά αφετέρου δεν τη στήριξε ηθικά αλλά αντίθετα σχολίαζε αρνητικά και τη μέμφονταν ότι δεν δούλευε αρκετά. Ο κατηγορούμενος δεν βοηθούσε καθόλου τη σύζυγό κατά την εκπόνηση του διδακτορικού της διότι φοβόταν ότι θα επιδίωκε και αυτή επιστημονική καριέρα, συνεπώς θα βρισκόταν ισότιμοι επαγγελματικά και έτσι θα έχανε το προβάδισμα, που αισθανόταν ότι είχε, έναντι της».

«Εξάλλου ο κατηγορούμενος δεν ήταν καθόλου βέβαιος για την επιστημονική του εξέλιξη, καθόσον δεν είχε το απαραίτητο συγγραφικό έργο για την εξέλιξη του στην επόμενη βαθμίδα, παρά το γεγονός ότι είχε ήδη κατά το 2012 συμπληρώσει τριετία και έπρεπε να κινητοποιηθεί για την κρίση του. Με βάση αυτά τα δεδομένα ο κατηγορούμενος ενοχλήθηκε από την απόφαση της συζύγου του να λάβει διδακτορικό τίτλο, αποστρεφόμενος την προοπτική πανεπιστημιακής της καριέρας. Εξαιτίας αυτών εμφορήθηκε από αρνητικά συναισθήματα για τη σύζυγό του».

Η ερωτική σχέση με τη φοιτήτρια

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του στην πρώτη δίκη, ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι είχε δημιουργήσει διάφορες εξωσυζυγικές σχέσεις, κατά τη διάρκεια του γάμου του. Τον Ιούλιο 2012 αποδείχτηκε ότι είχε συνάψει ερωτική σχέση με μια δευτεροετή φοιτήτρια της Σχολής Γεωλογίας.

«Ο κατηγορούμενος που τότε ήταν 40 ετών, κολακεύτηκε ιδιαίτερα από την προσοχή που έλαβε από μια 20χρονη γυναίκα. Περαιτέρω, η νεαρή αυτή γυναίκα ήταν φοιτήτρια στο τμήμα του και του εκδήλωνε το θαυμασμό της, με αποτέλεσμα να τονώνει την αυτοπεποίθηση του. Ακόμη, αυτή προερχόταν από οικογένεια προσφύγων από τη Γεωργία. Μέσα στη σχέση αυτή , από τη σύγκριση των ατομικών τους περιστάσεων, ο κατηγορούμενος ένιωθε αίσθημα υπεροχής. Τέτοιο αίσθημα δεν του δημιουργούσε η σχέση του με τη σύζυγό του καθώς δεν υπερείχε αυτής ούτε επιστημονικά, ούτε κοινωνικά. Ο ίδιος ένιωθε έναντι της συζύγου του, απρόκλητα, αίσθημα κατωτερότητας , το οποίο άμβλυνε μόνο η πανεπιστημιακή του καριέρα. Γι’ αυτό και η πιθανότητα πανεπιστημιακής καριέρας και της συζύγου του, του προκαλούσε δυσφορία, μετέτρεψε δε και τα αισθήματα του γι’ αυτήν» αναφέρεται στο σκεπτικό του ΜΟΔ.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση: Ο λέκτορας ενθουσιάστηκε από την εξωσυζυγική του σχέση. Ήθελε να συνεχίσει τη ζωή του και να δημιουργήσει  οικογένεια με τη νεαρή η οποία προσέβλεπε σ’ αυτόν και για βοήθεια στη λήψη του πτυχίου της. Του ζητούσε να λύσει το γάμου του και ο κατηγορούμενος που επιθυμούσε τη συνέχιση του δεσμού, τον Ιανουάριο του 2013, είπε ψέματα στην ερωμένη ότι είχε ξεκινήσει τη διαδικασία του διαζυγίου με τη σύζυγό του. Γνώριζε όμως ότι αυτό θα οδηγούσε ,πιθανά, στην ανάθεση της επιμέλειας της ανήλικης κόρης του στη σύζυγο του και ενδεχόμενα, το διαζύγιο και ο δεσμός με τη νεαρή φοιτήτρια να έβλαπταν την πανεπιστημιακή του εξέλιξη.

 

Το θανατηφόρο σχέδιο

Στο σκεπτικό του δικαστηρίου αναγράφεται ότι: «Για τους λόγους αυτούς αποφάσισε πως ο γάμος του έπρεπε να τελειώσει, με τρόπο ώστε να συνεχίσει να έχει την επιμέλεια της ανήλικης και να δημιουργήσει νέα οικογένεια και να μην αντιμετωπίσει προβλήματα στην πανεπιστημιακή του εξέλιξη. Μόνος δε τρόπος να συμβούν αυτά ήταν ο θάνατος της συζύγου του, τον οποίο αποφάσισε με ήρεμη και ψύχραιμη σκέψη και με γνώμονα να μην μπορεί να συνδεθεί αυτός με το θάνατο της».

«Μάλιστα, προκειμένου να μη γίνει αντιληπτό ότι ο θάνατος της οφείλεται σε ανθρώπινη ενέργεια, έκρινε ότι πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην μπορούν να διευκρινιστούν τα αίτια θανάτου της. Έτσι, ύστερα από έρευνα που διενήργησε στο διαδίκτυο, συνέλαβε το σχέδιο θανάτωσης της συζύγου του με αρσενικό, τις ιδιότητες του οποίου άλλωστε γνώριζε λόγω της επιστημοσύνης του, με την πρόκληση σε αυτήν επαναλαμβανομένων περιστατικών δηλητηρίασης, ώστε να μην μπορεί να διαγνωστεί η τοξίκωση της».

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση: Από το Φεβρουάριο του 2013 άρχισε να της χορηγεί δόσεις αρσενικού, μέσω του νερού ή της τροφής. Αρχικά, οι γιατροί αδυνατούσαν να διαγνώσουν από τι έπασχε η σύζυγος του. Η υγεία της Σ.Σ. είχε κλονιστεί και ο κατηγορούμενος είχε πειστεί για την επιτυχία του σχεδίου του. Μάλιστα, επιθυμώντας να καταρρακώσει και ψυχικά τη σύζυγό του, της διηγήθηκε ότι είχε επικοινωνήσει με τον πνευματικό του και αυτό του είπε ότι προέβλεπε πως αυτή θα πέθαινε, όπως προέκυψε από μαρτυρία φίλης του θύματος.

Η «παράπλευρη απώλεια» της γιαγιάς

Για να αποκλείσει την πιθανότητα της εσκεμμένης ενέργειας, ο λέκτορας σκέφτηκε να δηλητηριάσει και τη γιαγιά της γυναίκας του έτσι ώστε η λήψη αρσενικού, μέσω του πεπτικού συστήματος, οφείλεται σε ατύχημα. Τον Αύγουστο του 2013, ο κατηγορούμενος αποφάσισε να επαναχορηγήσει στη σύζυγό του θανατηφόρα δόση αρσενικού, μέσα στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, όταν οι γιατροί συνέστησαν τη λήψη τροφής από το σπίτι της και έγινε μεταφορά φαγητού που ετοίμασε η γιαγιά Σ.Μ. Οι δύο γυναίκες όμως δεν κατανάλωσαν το δηλητηριασμένο φαγητό και γλίτωσαν προσωρινά από το θάνατο.

Στη συνέχεια τοποθέτησε διάλυμα αρσενικού τόσο μέσα σε μπουκάλι με νερό το οποίο κατανάλωσε η 85χρονη, στο σπίτι της, όσο και σε μπουκάλι με νερό που κατανάλωσε η 34χρονη, η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Η γιαγιά έπεσε σε κώμα και έχασε πρώτη τη ζωή της, μέσα σε λίγα 24ωρα, λόγω της προχωρημένης ηλικίας της ενώ ο οργανισμό της συζύγου ανταπεξήλθε, τις επόμενες τρεις μέρες,  μέχρι που ο κατηγορούμενος στις 15 Αυγούστου 2013 επαναχορήγησε σε αυτήν την τελευταία και θανατηφόρα δόση αρσενικού.

Τα κίνητρα της διπλής δολοφονίας

«Μετά το θάνατο της Σ.Σ. ο κατηγορούμενος έσπευσε να αποποιηθεί της κληρονομιάς της. Στην πράξη αυτή προέβη προκειμένου να αποδείξει ότι δεν είχε κανένα οικονομικό κίνητρο να αφαιρέσει τη ζωή της συζύγου του. Το κίνητρο του σαφώς δεν ήταν οικονομικό ούτε απέβλεπε στην κληρονομιά της. Το κίνητρο του ήταν να απαλλαγεί από τη σύζυγό του χωρίς να διαζευχθούν , ενώ την έκδοση διαζυγίου επιθυμούσε η σύζυγός του. Μεθόδευσε δε τη θανάτωση της με την πρόκληση σε αυτήν χρόνιας δηλητηρίασης με τριοξείδιο του αρσενικού ώστε να μην γίνει αντιληπτή η ενέργεια του» αναγράφεται στο σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης.

Ακόμη επισημαίνεται ότι: «Θα επιτύγχανε δε το σκοπό του (ο κατηγορούμενος) εάν δεν μεσολαβούσε η παρατήρηση από τους γιατρούς της αστυνομίας ότι τα συμπτώματα της υποδείκνυαν την τοξίκωση της με αρσενικό και δεν ακολουθούσαν οι άνω εξετάσεις στα βιολογικά υλικά της ίδιας και της Σ. Μ. Η μεθόδευση δε αυτή απαιτούσε ώριμη σκέψη, σχεδιασμό και οργάνωση, μεθοδικότητα και προσεκτικούς χειρισμούς κατά την εκτέλεση επί αρκετό χρονικό διάστημα. Σε όλο δε αυτό το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο η Σ.Σ. υπέφερε από τις συνέπειες της τοξίκωσης, παρέμενε ασυγκίνητος και ανηλεής, η δε σωματική καταρράκωση και αγωνία της συζύγου του δεν ήταν ικανή να τον κάμψει και να υπαναχωρήσει από το σχέδιο του, αντίθετα έμεινε προσηλωμένος σε αυτό και συνέχισε την εφαρμογή  του …».

Οι δικαστές πείστηκαν ότι ο λέκτορας, για να μην αποκαλυφθεί, συνέλαβε και εκτέλεσε και την ανθρωποκτονία της γιαγιάς της συζύγου του Σ.Μ., δίχως αυτό να εμπίπτει στον αρχικό του σχεδιασμό. «Μοναδικό του κίνητρο στην ανθρωποκτονία της Σ.Μ. ήταν ο αποπροσανατολισμός των αρχών με τη δημιουργία του συμπεράσματος ότι αιτία θανάτου της συζύγου του ήταν η τυχαία δηλητηρίαση από αρσενικό, όπως τυχαία ήταν και η δηλητηρίαση με αρσενικό της γιαγιάς, η οποία προκάλεσε τη δηλητηρίαση αμφοτέρων με την ατυχηματική χρήση αρσενικού» σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου.

Η προμήθεια του αρσενικού

Όσον αφορά την προμήθεια του δηλητηρίου (τριοξειδίου του αρσενικού), σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος αγόρασε την παραπάνω ουσία από κατάστημα καθώς επιτρέπεται η διάθεση του στο εμπόριο μόνο για ιατρικούς σκοπούς. Ωστόσο οι επιχειρήσεις τη διαθέτουν χωρίς να απαιτείται η τήρηση κάποιας διαδικασίας (π.χ έγγραφη παραγγελία με έκθεση του λόγου αγοράς και του τρόπου χρήσης). Έτσι, δεν προσδιορίστηκε το κατάστημα ή εταιρία από όπου ο κατηγορούμενος προμηθεύτηκε την τοξική ουσία.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22:3524/11

Κοντοζαμάνης: Σε ένα μήνα η μονιμοποίηση των γιατρών στις ΜΕΘ Πολιτική ,Σημαντικά ,Υγεία

22:3024/11

Αγγλία: Κλάπηκαν σημειωματάρια του Κάρολου Δαρβίνου Διεθνή

22:2424/11

Την Τετάρτη η παρουσίαση του Ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Πολιτική

22:2024/11

Συρία: Τουλάχιστον 30 νεκροί από εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων Διεθνή

22:1724/11

Κλήρωση Τζόκερ (24/11/2020): Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί Αθλητισμός

22:1524/11

Τους «ξάφριζε» προσποιούμενος τον γιο φιλικών τους προσώπων Κοινωνία

22:1024/11

«Drive through» τεστ του ΕΟΔΥ: Πόσα κρούσματα εντοπίστηκαν Κοινωνία ,Κορωνοϊός

22:0024/11

Σερβία: Αρνητικό ρεκόρ σε κρούσματα και θανάτους Διεθνή ,Κορωνοϊός

21:5524/11

«Πράσινες Αποστολές – Green Missions» από το Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη Δήμοι

21:5024/11

Κορωνοϊός: Με 210 ιδιώτες γιατρούς ενισχύονται τα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας Κορωνοϊός ,Υγεία

21:4724/11

Κορωνοϊός: 33 κρούσματα στη Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας Ελλάδα ,Κορωνοϊός

21:4524/11

«Αυτοδιοικητική» συστράτευση στη μάχη κατά της covid-19 Β.Ελλάδα ,Επικαιρότητα ,Θεσσαλονίκη

21:4524/11

Χατζηδάκης: Το νέο χωροταξικό – μεγάλη μεταρρύθμιση για το περιβάλλον Πολιτική

21:4024/11

Μακρόν: Στις 15 Δεκεμβρίου η άρση του lockdown στη Γαλλία Διεθνή ,Κορωνοϊός

21:3524/11

Αίτημα για «Ανοιχτά Βιβλιοπωλεία» από τη Victoria Hislop Κοινωνία ,Πολιτισμός

21:3024/11

Ν. Κεραμέως: Ο διάλογος προαπαιτούμενο για πρωτοβουλίες Παιδεία ,Πολιτική

21:2724/11

Θεσ/νίκη: 12η νύχτα με απαγόρευση κυκλοφορίας (VIDEO) Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

21:2524/11

Ρωσία-Covid-19: Θα εμβολιαστεί ο πληθυσμός των μινκ για να προστατευθεί Διεθνή ,Κορωνοϊός

21:2024/11

Σκέψεις για καταβολή επιδομάτων με προπληρωμένη κάρτα Πολιτική

21:1524/11

Απάντηση Πέτσα σε Τσίπρα: Ο κόσμος ζητά λιγότερο λαϊκισμό και περισσότερη σοβαρότητα Πολιτική

21:1024/11

Εξαδάκτυλος: Πρόωρο το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου Κοινωνία ,Κορωνοϊός

21:0324/11

Επιστρέφει διαδικτυακά το OPEN HOUSE Thessaloniki Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

21:0024/11

Τσαβούσογλου: Θα απαντήσουμε σε νομικό και πολιτικό επίπεδο Διεθνή

20:5624/11

Τι λένε οι γιατροί – βουλευτές της ΝΔ που επιστρέφουν στο ΕΣΥ Επικαιρότητα ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

20:5024/11

Σαρηγιάννης για Θεσσαλονίκη: Νομίζω ότι είμαστε στην επιπεδοποίηση της καμπύλης Κοινωνία ,Κορωνοϊός

20:4024/11

Νεκρή 65χρονη στη Μεταμόρφωση – Καταπλακώθηκε από καρότσα Κοινωνία

20:3024/11

Μ. Σχοινάς: Η ένταξη είναι η επιτομή του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής ΕΕ

20:3024/11

Εμπορικοί Σύλλογοι Κορινθίας: Να δοθεί κρατική αποζημίωση Επιχειρήσεις

20:2024/11

Ευρωκοινοβούλιο: Και ο λόγος… στον καταδικασθέντα Γιάννη Λαγό Διεθνή ,Ελλάδα ,Πολιτική

20:1024/11

Καταργείται η προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας στον e-ΕΦΚΑ Φορολογία

20:0024/11

Επικυρώθηκαν τα αποτελέσματα στην Πενσυλβάνια με νικητή τον Μπάιντεν Διεθνή

19:5024/11

Προμήθεια και διανομή 450 tablets σε μαθητές του Δήμου Σερρών Β.Ελλάδα ,Δήμοι

19:4524/11

Ελβετία: Αιματηρή επίθεση σε πολυκατάστημα στο Λουγκάνο Διεθνή

19:4024/11

ΣΥΡΙΖΑ: «Ναι» υπό όρους στη στήριξη της Aegean Κόμματα

19:3024/11

Συμμετοχή της ΓΓΑ στη συνεδρίαση για τη Σύμβαση Macolin Αθλητισμός

19:2424/11

Σταϊκούρας: Θα εξεταστεί η μετάθεση για το 2022, οικονομικών υποχρεώσεων όσων έχουν πλη... Οικονομία

19:2024/11

Δήμος Θερμαϊκού: Νέες μειώσεις δημοτικών τελών από τη Διοίκηση Τσαμασλή Δήμοι

19:1524/11

Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στην Αρκαδία Κοινωνία

19:1024/11

Τσίπρας: Η κυβέρνηση είναι ιδεολογικά αντίθετη με το ΕΣΥ Πολιτική

19:0124/11

Αegean: Ζημίες 28,3 εκ και μείωση κίνησης κατά 62% στο γ’ τρίμηνο 2020 Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Τουρισμός

19:0024/11

Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη: Δωρεάν τάμπλετς στα σχολεία και 30.000 € στο Παπανικολάου Δήμοι

18:5924/11

Καταγγελία του ΕΚΘ για τον “Σαραφιανό» – Τι απαντάει η κλινική Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

18:5024/11

Δείτε πότε ξεκινά η προπληρωμή επιδομάτων και η καταβολή δώρου Χριστουγέννων Ελλάδα ,Κοινωνία ,Οικονομία

18:4024/11

Β. Κικίλιας: Κατά προτεραιότητα οι βουλευτές- γιατροί στο ΕΣΥ Κορωνοϊός ,Πολιτική ,Υγεία

18:3024/11

Ν. Παπαγεωργίου: Ενημέρωση συγγενών των νοσηλευόμενων με κορωνοϊό Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός ,Υγεία

18:2924/11

Στο «κόκκινο» ξανά Θεσσαλονίκη – Αττική – Η κατανομή των 2.135 κρουσμάτων Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:2224/11

Θεσ/νίκη: Νεαροί επιτέθηκαν σε αστυνομικούς – Ένας τραυματίας & προσαγωγές ... Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

18:2024/11

Συνάντηση Μ. Αντωνίου με τον Τάκη Θεοδωρικάκο Πολιτική

18:1024/11

Ισπανία: Ποια μέτρα προτείνει η κυβέρνηση για τις γιορτές Διεθνή ,Κορωνοϊός ,Χωρίς κατηγορία

18:0524/11

Κορωνοϊός: 2.135 νέα κρούσματα – Νέο ρεκόρ διασωληνωμένων Ελλάδα ,Κορωνοϊός

18:0024/11

Μ. Σχοινάς: Εάν υπάρχουν άνθρωποι που αρνούνται την απειλή στείλτε τους σε μένα ΕΕ ,Κορωνοϊός

17:5824/11

Κορωνοιός: Περιορισμός κρουσμάτων στις φυλακές Διαβατών Ελλάδα ,Κοινωνία

17:5024/11

ΕΕ: Στόχος η εξάλειψη της αστεγίας έως το 2030 Διεθνή ,Κοινωνία

17:4024/11

Η φοιτητική ομάδα DIR με την παγκόσμια διάκριση (ΗΧΗΤΙΚΟ) Ελλάδα ,Επιστήμη ,Θέματα GR Times

17:3024/11

Κορωνοϊός: Στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μεταφέρονται 3 κρούσματα από Αλβανία Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

17:2524/11

Μοιράστηκε υλικό προστασίας από τον Covid στους αστυνομικούς Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

17:2024/11

Τουρκία: Με τρεις Navtex ζητάει αποστρατικοποίηση ελληνικών νησιών Διεθνή ,Σημαντικά

17:1824/11

Εγνατία Οδός: Εκτροπές της κυκλοφορίας 25-27 Νοεμβρίου Β.Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

17:1824/11

Δείτε Live την ομιλία του Τσίπρα στη συνεδρίαση της ΚΟ Πολιτική

17:1024/11

Ποιες ομοσπονδίες και συνδικάτα συμμετέχουν στην απεργία 26 Νοέμβρη Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

17:1024/11

Πανελλαδικές 2021: Αύριο οι δηλώσεις των υποψηφίων Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

17:1024/11

Καραμανλής: Κάνουμε το εθνικό μας καθήκον στηρίζοντας την Aegean Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

17:0024/11

Διεθνές διαδικτυακό σεμινάριο «Πανδημίες: Ιστορίες από το πεδίο δράσης» Θεσσαλονίκη

16:5524/11

Επεκτείνεται η ηλεκτρονική διαδικασία για την ανάθεση δημοσίων συμβάσεων Ελλάδα ,Κοινωνία ,Οικονομία

16:5024/11

Αφορμή ένα SMS για τη δολοφονία στη Μάνη- Βίωνε άγρια ενδοοικογενειακή βία Ελλάδα ,Κοινωνία

16:4424/11

Γεραπετρίτης: Η αξιωματική αντιπολίτευση αλλοίωσε τη δήλωσή μου Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

16:4024/11

Κορωνοϊός: Πόσα πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων Κοινωνία ,Κορωνοϊός

16:3524/11

Κορωνοϊός: Πέθανε ο πρώην βουλευτής Σερρών Τάσος Παπαδόπουλος Κορωνοϊός ,Πολιτική

16:3424/11

Σπέτσες: Για ανθρωποκτονία με δόλο κατηγορείται ο 22χρονος Ελλάδα ,Κοινωνία

16:3024/11

Αλλαγές στις πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air στις 25, 26 και 27 Νοεμβρίου Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

16:2624/11

Μητσοτάκης: Αορίστου χρόνου όλοι οι γιατροί των ΜΕΘ Κορωνοϊός ,Σημαντικά ,Υγεία

16:2024/11

Ελλήνων Δρώμενα: Ξενάγηση στην Αμοργό από τον Γιακουμή Γαβρά Χωρίς κατηγορία

16:1024/11

ΟΠΑΠ-Θεσ/νίκη: Δωρεές σε Ιπποκράτειο, δήμο, αστυνομία Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Ελλάδα

16:0024/11

Η. Χατζηχριστοδούλου: Να ανοίξει η αγορά αρχές Δεκέμβρη Δήμοι ,Κορωνοϊός ,Οικονομία

15:5324/11

Κέλλας: Δύσκολο το επόμενο 10ημερο για τις ΜΕΘ (ΗΧΗΤΙΚΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

15:5024/11

Αθήνα: Φυλακή για τον 27χρονο Σύρο – Αρνήθηκε εμπλοκή στον ISIS Ελλάδα

15:4024/11

Στοίχημα: Βάση η Παρί Σεν Ζερμέν και Ντόρτμουντ στο 1.68 Αθλητισμός

15:4024/11

Έκθεση Πισσαρίδη: Επενδύσεις 33 δισ. το χρόνο χρειάζεται η Ελλάδα Ελλάδα ,Οικονομία ,Πολιτική

15:3024/11

Αιγάλεω: Κάηκε ολοσχερώς διώροφο σπίτι – Κινδύνευσαν ηλικιωμένοι Ελλάδα

15:1324/11

Πραγματοποιήθηκε το 5ο Innovation ID 2020 με 490 συμμετοχές Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη

15:1124/11

Κραουνάκης: Βγήκε ο… Χάρος παγανιά (ΗΧΗΤΙΚΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

15:1024/11

Οι φορμαρισμένοι Χάαλαντ, Ρονάλντο και ο απόντας Μέσι Αθλητισμός

15:0324/11

ΑΡΣΙΣ: 106 άστεγοι στη Θεσσαλονίκη εν μέσω της καραντίνας Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

15:0024/11

Χρυσοχοΐδης: Να γιορτάσουμε τηλεφωνικά ή από Skype (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

14:5424/11

Διαθεσιμότητα να προσφέρουν υπηρεσία σε νοσοκομεία δηλώνουν βουλευτές – γιατροί Ελλάδα ,Κόμματα ,Κορωνοϊός

14:5024/11

Κορωνοϊός-Γερμανία: 13.554 κρούσματα και 249 θάνατοι σε 24 ώρες Διεθνή ,Κορωνοϊός

14:4924/11

Γεραπετρίτης: Εάν είχαμε 5.000 ΜΕΘ, θα είχαμε και μεγαλύτερο αριθμό νεκρών Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

14:4424/11

Επικοινωνία Δένδια-Σούκρι: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο Διεθνή ,Ελλάδα ,Κοινωνία

14:4024/11

Νικαράγουα: Τουλάχιστον 16 νεκροί σε τροχαίο (VIDEO) Διεθνή

14:3024/11

Δήμος Σερρών: Δωρεάν υπηρεσίες τηλεϊατρικής για όλους Δήμοι

14:2024/11

ΠΚΜ: Κονδύλι για προμήθεια 60 οχημάτων στην ΕΛ.ΑΣ. (VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

14:1524/11

Σταϊκούρας: «Δύναμη πυρός» τα 72 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ Οικονομία

14:1024/11

Δ. Κορδελιού-Ευόσμου: Στη μάχη για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών (VIDEO) Θεσσαλονίκη

14:0624/11

Μ. Χρυσοχοΐδης: Αυστηροποιούμε τους ελέγχους (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

14:0624/11

Στουρνάρας: Η Ελλάδα χρειαζόταν bad bank από το 1ο Μνημόνιο Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Οικονομία

14:0124/11

Θεσ/νίκη: Άνδρας έπεσε απ’ τον 7ο όροφο-Κατέληξε ακαριαία Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

14:0124/11

Δένδιας: Αυτή τη φορά η Τουρκία δεν είναι εύκολο να ξεγελάσει την ΕΕ Ελλάδα ,Πολιτική

14:0024/11

Συμφωνία της Κομισιόν με τη Moderna για την αγορά του εμβολίου Διεθνή ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

13:5824/11

Κώτσης: Να δούμε μια πιο σκληρή εκδοχή του lockdown (ΗΧΗΤΙΚΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:4524/11

Ξεπερνά το 95% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sputnik-V Διεθνή ,Κορωνοϊός

13:4424/11

Θεσσαλονίκη: Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό 54χρονη νοσηλεύτρια Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

13:3024/11

Γεραπετρίτης: Πώς θα αρθούν τα μέτρα του lockdown (VIDEO) Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

13:2324/11

Εύοσμος: Βρήκαν θέση και… βολεύτηκαν! Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θέματα GR Times

13:1524/11

Τα «ονόματα» κάνουν τη διαφορά Αθλητισμός

13:0324/11

Ρωσία: Όμηροι έξι παιδιά από άνδρα με τσεκούρι Διεθνή

13:0024/11

Στη διάθεση του συστήματος υγείας ο βουλευτής Δράμας Κωνσταντίνος Μπλούχος Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κορωνοϊός

12:5724/11

Στη Θεσσαλονίκη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (ΦΩΤΟ + VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

12:4524/11

Καραμανλής: Σχέδιο 4 αξόνων για να γίνει η ηλεκτροκίνηση καθημερινότητα Ελλάδα ,Πολιτική

12:3824/11

Θεσσαλονίκη: Απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι στις 26 Νοεμβρίου Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

12:1724/11

Οργή γιατρών για Πέτσα: Ώρα για αλήθειες! Διώξαμε τους αναισθησιολόγους μας! Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θέματα GR Times

12:1724/11

Κορωνοϊός: Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι για τα μέτρα στην Κ. Μακεδονία Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κορωνοϊός

12:1524/11

Drive through τεστ κορωνοϊού σε 7 πόλεις σήμερα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

12:0124/11

ΕΒΕΘ: Road show για τις επιχειρήσεις του Blue Boost Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη

12:0024/11

Θεσσαλονίκη: 29 συλλήψεις για μη τήρηση των μέτρων covid Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

11:5324/11

Υγρά απόβλητα σε κανάλι που συνδέεται με τις πηγές Αραβησσού Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

11:4524/11

Περιφέρεια Κρήτης: «Βάφουμε τον Κόσμο Πορτοκαλί. Ενώνουμε Δυνάμεις-Τερματίζουμε τη Βία» Περιφέρειες

11:3124/11

Ιπποκράτειο: Πάνω από 200 ασθενείς με κορωνοϊό – Μειωμένη η προσέλευση (ΦΩΤΟ + VI... Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θέματα GR Times

11:3024/11

Άνω Πατήσια: Άνδρας αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στον σταθμό Ελλάδα

11:1524/11

Κίνητρα για προσέλκυση εργαζόμενων και επαγγελματιών από το εξωτερικό Κοινωνία ,Πολιτική ,Φορολογία

11:0324/11

Πέτσας: Δύσκολο να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό (VIDEO) Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

11:0024/11

Νέα Προποντίδα: Rapid Tests στους Εκπαιδευτικούς των Ειδικών σχολείων (ΦΩΤΟ) Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κοινωνία

10:4524/11

Έστησαν παράνομη λέσχη εν μέσω καραντίνας – 18 συλλήψεις (ΦΩΤΟ) Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

10:3224/11

Σε εξέλιξη διακοπές νερού στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:3024/11

Γώγος: Δεν μπορεί να γίνει άρση του lockdown στις 30 Νοεμβρίου Ελλάδα ,Κορωνοϊός

10:3024/11

Ολοκληρώνεται η καταβολή των αναδρομικών και η επιστροφή των μειώσεων Ελλάδα ,Κοινωνία ,Οικονομία

10:2124/11

Αντιεξουσιαστές ανέλαβαν την ευθύνη για τη μολότοφ στο ΑΤ Συκεών Θεσσαλονίκη

10:0124/11

Λάρισα: Τριάντα πέντε κρούσματα κορωνοϊού σε δομή ΑμεΑ Ελλάδα ,Κορωνοϊός

09:5124/11

Αιφνίδιος έλεγχος του ΕΟΔΥ στο δημαρχείο Αμπελοκήπων – Μενεμένης Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

09:4524/11

Σ.Αραβία: Οι αντάρτες στην Υεμένη έριξαν πύραυλο σε εγκατάσταση της Aramco Διεθνή

09:3124/11

«Άγιος Παντελεήμων»: Τι αναφέρει για τα 60 κρούσματα Covid Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

09:3024/11

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: 1η Διαδικτυακή εκδήλωση της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Θεσσαλονίκη

09:1524/11

Κρήτη: Μέχρι 4 Δεκέμβρη οι αιτήσεις των πληγέντων Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

09:0024/11

Ξεκινά σήμερα η καταβολή των συντάξεων για τον Δεκέμβριο Ελλάδα ,Οικονομία

08:4524/11

Ο Ν. Δένδιας ενημερώνει την Πέμπτη τους εκπροσώπους των κομμάτων Κόμματα ,Πολιτική

08:3024/11

Δ. Θεσσαλονίκης: Διαδικτυακές παραστάσεις Χριστούγεννα 2020 «Μαγεμένες Γιορτές» Θεσσαλονίκη

08:3024/11

ΥΠΟΙΚ: Τα 8 «όπλα» για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου Βουλή ,Κοινωνία ,Φορολογία

08:1524/11

Δερμιτζάκης: Παράταση έως τις 7 Δεκεμβρίου για το lockdown Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Χωρίς κατηγορία

08:0024/11

Covid 19: Παιδοψυχολόγος που νόσησε συμβουλεύει γονείς και παιδιά (VIDEO) Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κορωνοϊός

07:4524/11

Θεσσαλονίκη: Ξεκινάνε block trains από τον ΟΛΘ για τη Σόφια Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

07:3024/11

Πιερία: Μεροκάματα του πόνου και φόβος για χιλιάδες λουκέτα Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Επιχειρήσεις

07:1524/11

Healthy ροφήματα πλούσια σε ηλεκτρολύτες Health-Fitness ,Θέματα GR Times ,Υγεία

07:1024/11

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Μ. Χρυσοχοΐδης Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:0524/11

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην ΕΟ 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας Β.Ελλάδα ,Σημαντικά

07:0124/11

Θετικός στον κορωνοϊό o Γ. Πλακιωτάκης Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

07:0024/11

Ο καιρός σήμερα, Τρίτη Ελλάδα ,Σημαντικά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ