Γιώργος Τράγκας: Δεσμεύεται όλη η περιουσία του-Υπολογίζεται σε πάνω από 100 εκατ. ευρώ

Γιώργος Τράγκας: Δεσμεύεται όλη η περιουσία του-Υπολογίζεται σε πάνω από 100 εκατ. ευρώ

Το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών λογαριασμών τού εκλιπόντος δημοσιογράφου και εκδότη Γιώργου Τράγκα, δεσμεύτηκε με παραγγελία της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες τα οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις αποτιμώνται πάνω από 100 εκατ. ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση του σχετικού πορίσματος των άνω των 60 σελίδων για τον τρόπο απόκτησης της επίμαχης περιουσίας στο εσωτερικό και το εξωτερικό και με διάταξη της Αρχής δεσμεύτηκε το σύνολο της περιουσίας και η εντολή διαβιβάστηκε στην Οικονομική Εισαγγελία για τα περαιτέρω.

Πρακτικά, μετά τη δέσμευση του συνόλου της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, η οποία φέρεται ότι αποτελεί προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας, δεν μπορεί από τους κληρονόμους να γίνει αποδοχή κληρονομίας, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον νόμο για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

Η Αρχή μετά από έρευνα που ξεκίνησε μετά από ανώνυμη καταγγελία 3 μήνες πριν το θάνατο του δημοσιογράφου, κατέληξε σε πόρισμα- φωτιά που αριθμεί πάνω από 50 σελίδες, που αποστέλλεται προς την Οικονομική Εισαγγελία και άλλες αρμόδιες αρχές. Με αυτό διατάσσεται η δέσμευση της περιουσία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες:

– Μεγάλο μέρος της περιουσίας δεν δικαιολογείται από τα συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα από το 2000 και μετά.

– Εντοπίστηκαν εταιρείες μέσω των οποίων διακινήθηκε χρήμα, που εκτιμάται – από την Αρχή- ότι προέρχεται από αξιόποινες πράξεις

– Προκύπτει αδικαιολόγητος πλουτισμός

Το γεγονός αυτό σημαίνει, αφενός ότι εκκινεί εισαγγελική έρευνα και αφετέρου πως οι κληρονόμοι του δεν μπορούν να αποδεχτούν την κληρονομιά.

Η έρευνα ξεκίνησε από την Αρχή Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες τον Σεπτέμβριο του 2021.

Αφορμή στάθηκαν για την έναρξη της έρευνας, που έλαβε άλλες διαστάσεις μετά την δημοσιοποίηση περιουσιακών στοιχείων μυθικών ποσών, εξαιτίας και της κατ΄ αρχήν αντιδικίας των κληρονόμων, δυο γεγονότα.

Το αίτημα τράπεζας στην οποία «χτύπησε» μια συναλλαγή και ανώνυμη επιστολή που περιγράφει συγκεκριμένες οικονομικές συναλλαγές. Και τα δυο εστάλησαν στην Αρχή που εκ του ιδρυτικού της νόμου όφειλε να ανοίξει σχετικό φάκελο.

Η έρευνα αναβαθμίστηκε, όταν δημοσιοποιήθηκαν αναφορές σε διψήφιο αριθμό εκατομμύριων ευρώ σε καταθέσεις και θυρίδες, καθώς και ράβδους χρυσού, καθώς επίσης και στην ύπαρξη ακινήτων αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχή είχε στείλει έγγραφο προς τις αντίστοιχες υπηρεσίες Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας, Ηνωμένων Πολιτειών, Παρθένων Νήσων και αλλού, να πληροφορηθούν για τις συναλλαγές και την περιουσία που είχε ο Γιώργος Τράγκας.

Πηγή: eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γ. Οικονόμου: Έρχεται η ώρα της Δικαιοσύνης για την σκευωρία που δημιούργησαν κάποιοι στην υπόθεση της Νοvartis (VIDEO)

Χαλκιδική: “Μίλησε” το DNA για το βιασμό της 22χρονης – Θέμα χρόνου ο εντοπισμός του δράστη

Ρεύμα: Πότε και πως θα πάρετε τα αναδρομικά έως 600 ευρώ – Θέμα ημερών να ανοίξει η πλατφόρμα για το fuel pass

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top