Γκάγκα: Έλλειψη σε αναισθησιολόγους – Σχέδιο για κίνητρα από το υπ. Υγείας (VIDEO)

Γκάγκα: Έλλειψη σε αναισθησιολόγους – Σχέδιο για κίνητρα από το υπ. Υγείας (VIDEO)

Συνάντηση με την Εταιρεία Αναισθησιολογίας και Εντατικής Ιατρικής Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, όπου, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε το πρόβλημα της έλλειψης αναισθησιολόγων στο εθνικό σύστημα Υγείας.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η κα. Γκάγκα, το πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο στη χώρα μας αλλά σε όλη την Ευρώπη, καθώς είναι παγκόσμια η έλλειψη στη συγκεκριμένη ειδικότητα. “Υπάρχουν πολλές κενές θέσεις σε αναισθησιολόγους παρόλο που προκηρύσσονται νέες συνεχώς είναι άγονες”, τόνισε.

Για το ζήτημα το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται σχέδιο για την αντιμετώπιση των ελλείψεων. “Προχωράμε σε κάποιες λύσεις που θα επιτρέψουν και στους αναισθησιολόγους να αισθάνονται ότι έχουν τη στήριξη του κράτους και του υπουργείου, που την έχουν, να αμείβονται καλύτερα για τη δουλειά που κάνουν, γιατί είναι εξοντωτική και είναι πολύ λίγοι. Θέλουμε να δώσουμε κίνητρα στα παιδιά να διαλέξουν την αναισθησιολογία και στους νέους γιατρούς που έχουν τελειώσει την αναισθησιολογία να μπουν στο σύστημα υγείας”, επισήμανε η κα. Γκάγκα.

Σχετικά με τη σημερινή παρουσία του κλιμακίου Υγείας στη Θεσσαλονίκη, τόνισε πως το μήνυμα που θέλησαν να περάσουν είναι πως η πανδημία είναι εδώ και πρέπει να είμαστε ακόμα πολύ προσεκτικοί και να ακολουθούμε τα μέτρα.

“Αυτό που θέλω και ως γιατρός είναι να πείσω τους ανθρώπους που φοβούνται ακόμα το εμβόλιο να εμβολιαστούν. Έχουμε τώρα τα ίδια κρούσματα που είχαμε πέρσι με το ένα τέταρτο των νοσηλειών, ακριβώς γιατί οι άνθρωποι είναι εμβολιασμένοι και αρρωσταίνουν λιγότερο. Και όποιος έχει απορίες για τον εμβολιασμό, ολόκληρο το ιατρικό σώμα είναι εδώ, για να δώσουμε πληροφορίες, να πείσουμε, να εξηγήσουμε πώς λειτουργούνται εμβόλια και γιατί αυτό είναι η ασφάλειά μας και ο δρόμος για το μέλλον”, ανέφερε.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, υπογράμμισε ότι στη Θεσσαλονίκη και στην Μακεδονία χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, επισημαίνοντας ότι τα κρούσματα ανεβαίνουν και ότι πρέπει να τηρούνται τα μέτρα.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top