ΓΝ Πολυγύρου: Αύξηση εμβολιασμένων, αλλά μακριά από το απόλυτο–Τι λέει ο πρόεδρος του ΙΣΧ

ΓΝ Πολυγύρου: Αύξηση εμβολιασμένων, αλλά μακριά από το απόλυτο–Τι λέει ο πρόεδρος του ΙΣΧ

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Αν και υπό τον φόβο αναστολής εργασίας, τα τελευταία 24ωρα το ποσοστό των εμβολιασμένων υγειονομικών που εργάζονται στο νοσοκομείο Πολυγύρου, ανέβηκε αισθητά όπως τουλάχιστον δήλωσε στο GRTimes ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής, Μάριος Πυρπασόπουλος, εν τούτοις παραμένει ακόμη πολύ μακριά από το απόλυτο.

Ο κ. Πυρπασόπουλος απαντώντας ουσιαστικά στα όσα είπε το πρωί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος στην εκπομπή της Μαρίας Σαμολαδά, «Καλημέρα Θεσσαλονίκη μου…», τονίζοντας ότι από τους 490 εργαζόμενους στο νοσοκομείο του Πολυγύρου, πάνω από τους 200 είναι ανεμβολίαστοι, σημείωσε στο GRTimes, ότι «ο αριθμός των εμβολιασμένων τα τελευταία 24ωρα έχει αυξηθεί αισθητά και έχει φτάσει σύμφωνα με πρόχειρα στοιχεία, περίπου στο 65%. Τούτο αλλάζει άρδην και τη συνολική εικόνα καθώς μετατρέπει το νοσοκομείο σε βιώσιμο».

Πρόσθεσε δε, ότι «το ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό των ανεμβολίαστων οφείλονταν κυρίως σε μια διστακτικότητα του προσωπικού του νοσοκομείου, την ίδια που παρουσιάζει και ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού το οποίο μέχρι σήμερα διστάζει και δεν έχει κάνει το εμβόλιο».

Αναφερόμενος , στο αν πρόκειται κυρίως για ανεμβολίαστους γιατρούς ή για νοσηλευτές, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου σημείωσε ότι «σε ιατρικό επίπεδο εάν δείτε τα ποσοστά δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Οι περισσότεροι γιατροί έχουν κάνει το εμβόλιο από τις κιόλας πρώτες ημέρες. Από ότι αντιλαμβάνομαι το ζήτημα εντοπίζεται κυρίως στο νοσηλευτικό προσωπικό, όπου και πάλι ωστόσο τα τελευταία 24ωρα υπάρχει σαφής βελτίωση».

«Ο φόβος της αναστολής εργασίας έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην απόφαση των περισσοτέρων να λάβουν τελικά το εμβόλιο, καθώς γνωρίζουν ότι υπάρχει κίνδυνος απώλειας εργασίας», πρόσθεσε ο Μάριος Πυρπασόπουλος στο GRTimes, ενώ αναφορικά με τη συνολική εικόνα που παρουσιάζει αυτή την εποχή το νοσοκομείο, συμπλήρωσε ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει σαφή εικόνα για τους νοσούντες, καθώς το νοσοκομείο δεν δέχεται ακόμη ασθενείς με κορωνοϊό. Αυτό συμβαίνει γιατί η τουριστική σεζόν βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ωστόσο προετοιμαζόμαστε ωστόσο, για έναν δύσκολο χειμώνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top