Στα Gourmand World Cookbook Awards 2023 βραβεύτηκε το βιβλίο μαγειρικής του Βαγγέλη Δρίσκα «Chef στην κουζίνα σας. Κλασική μαγειρική του αύριο».
Συγκεκριμένα, το βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα έλαβε το 1ο βραβείο – καλύτερο βιβλίο διάσημου Ευρωπαίου σεφ.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της επιτροπής των βραβείων, «ο Βαγγέλης Δρίσκας προσπαθεί για χρόνια να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στην επαγγελματική μαγειρική και στη σπιτική κουζίνα. Σε κάθε βιβλίο του φιλοδοξεί να μεταμορφώσει τις οικογενειακές συνταγές σε γαστρονομικές προτάσεις».
Για τη βράβευσή του, ο Βαγγέλης Δρίσκας δήλωσε: «Με την εξαιρετική συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια με την Άννα Πατάκη και την καταλυτική δημιουργική ματιά του Ανδρέα Ευσταθίου, καταφέραμε να κερδίσουμε για το έκτο μας βιβλίο Chef στην κουζίνα σας. Η κλασική μαγειρική του αύριο το 1ο βραβείο στον πιο σημαντικό διαγωνισμό βιβλίων γαστρονομίας στον κόσμο. Γεγονός που με γεμίζει χαρά και όρεξη για νέα γαστρονομικά ταξίδια με τις Εκδόσεις Πατάκη στο άμεσο μέλλον».
Τα Gourmand World Cookbook Awards θεωρούνται τα βραβεία «Όσκαρ» του κόσμου του φαγητού και του κρασιού. Δημιουργήθηκαν από τον Edouard Cointreau με σκοπό να κάνουν ευρύτερα γνωστά στον κόσμο τα βιβλία της μαγειρικής.
Λίγα λόγια για το βιβλίο
«Σε αυτό το βιβλίο θέλω να µοιραστώ µαζί σας τις µαγειρικές µου µνήµες. Tα αγαπηµένα µου πιάτα, συνταγές που ανακάλυψα µέσα από την έρευνα και τα ταξίδια µου σε όλο τον κόσµο, γεύσεις που µε µεγάλωσαν.
Με τα διαµαντάκια από την ελληνική κουζίνα, µε πρωτότυπες συνταγές για να µην είναι βαρετά τα λαχανικά, το ρύζι και τα όσπρια, µε ιδιαίτερες συνταγές για το κρέας στο κυριακάτικο τραπέζι, για ζύµες, σαλάτες και πιάτα της παρέας, αλλά και µε τις πιο αγαπηµένες λιχουδιές του street food παγκοσµίως, αυτό το βιβλίο θα σας εµπνεύσει, θα σας καθοδηγήσει, και, πάνω από όλα, θα σας ταξιδέψει µε τη γεύση.
Με περισσότερες από 380 ξεχωριστές, εγγυηµένες και κλασικές συνταγές του αύριο, το βιβλίο Chef στην κουζίνα σας θα σας βοηθήσει να µαγειρέψετε µε αυτοπεποίθηση τα πιο πετυχηµένα πιάτα, θα σας γνωρίσει νέες τεχνικές και υλικά, θα σας µυήσει στη µαγειρική µε έναν µοναδικό τρόπο. Καλώς ήρθατε στην κλασική µαγειρική του αύριο», γράφει ο ίδιος ο συγγραφέας για το βιβλίο του.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θεσσαλονίκη: Έπεσε και χαλάζι στη Σίνδο (ΦΩΤΟ-VIDEO)
Επίδομα παιδιού: Άνοιξε η πλατφόρμα Α21 – Μέχρι τις 7/7/2023 οι αιτήσεις
Θεσσαλονίκη: «Ποτάμια» οι δρόμοι μετά το πέρασμα της καταιγίδας (ΦΩΤΟ-VIDEO)
Θεσσαλονίκη: Εξήντα κλήσεις στην Πυροσβεστική-Πλημμυρισμένα υπόγεια